Zawieszenie - eksploatacja
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: Zawieszenie - eksploatacja
w lucku wszędzie są łożyska igiełkowe w raptorze były tulejki teflonowe i można tak samo zrobić w lucku tylko trzeba tokarza by z teflonu dorobił tulejki
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
a ja to bym pojeździł w końcu , przez te przerabianie quad ciągle rozgrzebany i nie ma kiedy skończyć .
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Najlepiej poczekać aż się wyeksploatuje że trzeba będzie wymienić i dopiero wtedy kombinować. Bo tak to myśle że to narazie nie ma sensu.
-
ja to bastuję z jakimikolwiek przeróbkami na razie starczy chcę sobie pośmigać a nie w garażu siedzieć uwalony po łokcie i kombinować za dużo mam innych quadów by mieć jeszcze chęci dłubać przy swoim .
- d_felini
- Quad:: Lucky Star 250
- Imię: Darek
Podsumowując dopóki zawieszenie sprawne to nic nie kombinuje i nie rozbieram 
Wczoraj gadzina znowu nie chciała zapalić. Generalnie bez placka nie podchodź ;/
Coś mam z tym gaźnikiem, bo nie mogę dać ssania, ani gazu przy kręceniu ponieważ od razu przestaje kręcić i przygasa licznik.

Wczoraj gadzina znowu nie chciała zapalić. Generalnie bez placka nie podchodź ;/
Coś mam z tym gaźnikiem, bo nie mogę dać ssania, ani gazu przy kręceniu ponieważ od razu przestaje kręcić i przygasa licznik.
Rozbierz gaźnik wyczyść to samo z filtrem powietrza i świeca i bd gitara
Ozo Drapers Squad
jesli przy dodawaniu gazu nie kreci to zacznij od zaworów
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
- d_felini
- Quad:: Lucky Star 250
- Imię: Darek
Zaniepokoiłeś mnie tymi zaworami. Nie słyszę żeby coś stukało.
W sensie powinienem wyregulować?
Zazwyczaj jak temp lekko na plusie, zapala od razu ( bez dodawania gazu i ssania) i później daję ssanie ( jak już zapali).
Ale jak za pierwszym razem nie zapali to później łapie łapie i nie może zaskoczyć ( wówczas tylko PLACK). Ale jak dam ssanie ( lub gaz) to nawet nie zakręci, lub zakręci raz i przestaje.
W sensie powinienem wyregulować?
Zazwyczaj jak temp lekko na plusie, zapala od razu ( bez dodawania gazu i ssania) i później daję ssanie ( jak już zapali).
Ale jak za pierwszym razem nie zapali to później łapie łapie i nie może zaskoczyć ( wówczas tylko PLACK). Ale jak dam ssanie ( lub gaz) to nawet nie zakręci, lub zakręci raz i przestaje.
- beben1982
- Quad:: LS 500cc
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Pewnie trzeba wyregulować bo przecież nie muszą klepać a mogły się ściaśnić. I dlatego te wszystkie problemy. Ale najlepiej sprawdzić to będziesz wiedział czy to to napewno. Regulacja nie jest taka trudna sam to robiłem i bez najmniejszego problemu. Wystarczy tylko szczelinomierz.