Chciałem zadać kilka pytań, które ułatwią mi podjęcie decyzji co do zakupu wymarzonego pojazdu.
Mam 28 lat i ważę 90kg na quadzie jezdziłem 30 min był to G350 (chyba)

1. Chciałbym moim pojazdem poruszać cię po drogach leśnych, torze krosowym, plaży, ulicy asfaltowej, czasem również w nie dużym błotku, no i oczywiście w zimie, śniegu, po leśnych drogach. Pojazdu raczej zatapiać nie będe bo to nie skuter wodny, ani oczywiście dewastował żywego lasu - poruszanie się tylko w terenie leśnym do tego przeznaczonym. Swoją drogą czy quady mają racje bytu w polsce?? Docelowo zostały wymyślone aby wspomagać pracę na amerykańskich ranczach?
2. Czy pojazd w ogóle rejestrować i kupować z homologacją która jest o jakieś 6-8 tyścięcy droższa. (jeżeli będe dostawał mandaty w kwocie 100 zł to mam na jakieś 60 mandatów, oczywiście jeżeli zostanę zatrzymany), czy w ogóle istnieje możliwość rejestracji pojazdu zakupionego w polskim salonie bez homologacji? Czy policja taki niezarejestrowany pojazd, zatrzymany na drogach publicznych będzie chciała odcholować na swój parking??
3. Jaki jest najprostrzy sposób wyciszenia pojazdu, tak aby nie straszyć zwierząt w lesie?
4. Czy powinien być to pojazd przeprawowy typu KQ,G,BF czy może sportowy 2 na 4.
5. Czy będe musiał sam wykonywać dużo "tak zwanych małych napraw i wymianek" aby w miarę normalnie eksploatować pojazd? Czy wystarczą poprostu wizyty w serwisie raz na jakiś czas.
6. Ile może szacunkowo kosztować pełne ubezpieczenie powiedzmy KQ nowego (Cena salonowa 31tyś zł) czyli OC+AC+NW.
7. Czy wydanie 31 tyś zł na zabawke to dobry pomysł?
Bardzo gorąco i serdecznie dziękuje za odpowiedzi, cierpliwym, miłym i sympatycznym użytkownikom.
Bardzo proszę, nie komentujcie tego postu jeżeli możecie odpowiadajcie w punktach, bardzo mi zależy na konkretnych waszych opiniach drodzy quadowicze.
Pozdrawiam gorąco, dzięki wam może zdecyduje się na zakup pojazdu:-)
Ps. Nie przedstawiałem się na forum bo jeszcze nie mam pojazdu :myśl:
Przeniosłem temat tutaj bo do garażu quadowego nie bardzo pasowal.Fakt ,że nie posiadasz jeszcze quada nie preszkadza w tym abyś się przywitał w przywitaalni i napisał kilka słów o sobie