zakup nowej cf x8 moj drugi quad

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Norek01
Quad:: CF Moto x8 camo
Imię: Łukasz

Re: zakup nowej cf x8 moj drugi quad

Post autor: Norek01 » sob 16 sty, 2016

Robertos pisze:a tu wybór padnie minimum na Grizlaka :-)
Oj stary życzę Ci abyś nie żałował tych slow... ale gdy ja miałem 500 to nigdy nie miałem usterki a kolega mial 660 i serwis to był jego drugi dom i to z winy jakości podzespołów. Wiec moim zdaniem raz tak trafisz a drugi raz tak.. w mojej x8mialem podobnie most strzelił raz a później niewlasciwa naprawa i quad miał kilka wizyt w serwisie zamiast jeździć poprawki i poprawki. Dlatego chcesz jeździć zrób sobie sam albo daj doświadczonemu koledze ale takiemu którego mechanika to pasja a nie robota byle by zrobić... najwyżej się poprawi. No i oczywiście quad to jedno a kierowca to drugie możesz mieć najlepsza maszynę na świecie a inny chińczykiem dwa razy Ciebie objedzie ;) oczywiście mina jest bezcenna

Olsztyniak oczywiście ze sprawa znajdzie się w sadzie jeśli to będzie ich ostateczna propozycja rozwiązania problemu.

Norek01

Post autor: Norek01 » sob 04 lut, 2017

Dawno nic nie pisalem nie było czasu i właściwie tematu gdyż quad sprawuje się idealnie tzn. zero problemów. Wszystkie wcześniejsze niedociągnięcia zostały wyeliminowane a może dlatego ze zacząłem sam dużo robić obok quada i zmienilem serwis po wcześniejszych wpadkach. Silniczek czy most dzila bez problemów. Jednak chciałem napisać a właściwie podzielić się z wami ze ten quad pali idealnie! Panowie stal dwa tygodnie na mrozie gdzie było kilka dni -28/-29 aku nie wyciagalem przyszedłem przy -15 odpalił na rys za poierwszym razem! Byłem w szoku bo myślałem ze beda straszne problemy ;) co ciekawe paliwo tez nie bylo pierwszej swiezosci tzn tez juz troszke stalo. Pamiętam jak kiedyś moja 500 nie mogła odpalić przy -5 krecilem i krecilem a tu taka mila niespodzianka. Życzę wszystkim miłej zabawy na śniegu!

Norek01

Post autor: Norek01 » pn 13 lut, 2017

Panowie załamka, stało się ;) kiedy quad smiga jak szalony to nie mogło być tak dobrze! Przyszło ubezpieczenie zawsze placilem 66zl za rok teraz przyszło prawie 460zl za rok! Dobra zmiana! Tylko 700% więcej ;) chyba wyszli z założenia ze jak ktoś ma quada stać go na takie ubezpieczenie i nie ważne ze nie jeździ po drogach - niech płaci ;) ciekawe czy wszyscy tak maja czy jest roznica w pojemnościach?

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Post autor: jarecki13 » pn 13 lut, 2017

honda rincon pzu w tamtym roku 78zł w tym 72 zł zwykłe podstawowe bez dodatków

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r

Post autor: oolsztyniak » pn 13 lut, 2017

Zmień ubezpieczyciela.
Ja mam 0% zniżek i zapłaciłem za żółtka 349 zł
Ale to kara za to że wszystko zawsze na firmę, służbowe, zarejestrowane na rodziców...
Kumpel za x8 płacił w zeszła środę 129 zł
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Robson102
Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
Imię: Robert

Post autor: Robson102 » wt 14 lut, 2017

Ja dzisiaj zapłaciłem 86 zł w PZU.
Robert

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015

Post autor: robertmuszka » wt 14 lut, 2017

Zmien ubezpieczyciela, strasznie drogie.
Ja w Pzu bule 79 zeta OC

Norek01

Post autor: Norek01 » wt 14 lut, 2017

Byłem dziś zaplacic za to ubezpieczenie i okazało sie po tych zmianach w cenach osobowych wyszło mi te 460 w PZU jednak PZU zrobiło tez taka kategorie jak quad i wyszło mi 76 zlotych wiec nie było źle tylko 10 zł więcej niż wczesniej. Jednak szok był gdy otrzymałem list ;)

Awatar użytkownika
Robson102
Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P

Post autor: Robson102 » wt 14 lut, 2017

Niektóre ubezpieczalnie stosują składki zaporowe, żeby odstraszyć klienta, bo pewnie średnio im się opłaca ubezpieczać quady.
Jak dzwoniłem do ubezpieczalni, to w niektórych składka OC wynosiła 1500 zł. Agent od razu mówił, żeby szukać w innych firmach, bo się nie opłaca.
Nie wspomnę o AC, gdzie stawki dochodzą do 25000 zł. W PZU zaproponowali mi OC/AC za 19300 zł.
Robert

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r

Post autor: oolsztyniak » wt 14 lut, 2017

Oc i AC idzie kupić za 3 tys na quada.
Nie opłaca się?
Agentowi zawsze się opłaca bo ma z tego prowizję.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”