zakup nowej cf x8 moj drugi quad
Re: zakup nowej cf x8 moj drugi quad
Maszyna w domu. Jak wiecie trafiła gdyz padl wentylator, sprawdzilem przekaznik, czujnik termiczny i to bylo na tyle - niestety nie sprawdzilem wentylatora jak radziliscie, gdyz przy sprawdzaniu usterki okazalo sie ze most sie poci ktory ostatnio byl wymieniany, wiec zaniechalem sprawdzania dalej maszyny bo uznalem ze i tak serwis mnie czeka, wiec maszyna trafila na serwis. Most uszczelniono, okazalo sie ze wentylator nie dziala bo po prostu wypadla wtyczka nauczka na przyszlosc przy okazji zlikwidowano mi luz na kierownicy. Wszystko naprawione w ramach gwarancji, wiec znow serwisy okazaly sie na zloty medal, zero problemow. Mam nadzieje ze kolejny serwis bedzie tylko kontrolny bo naprawde podoba mi sie ten quad
Opowiesci ciag dalszy quad przejechał tylko 20km po odebraniu z serwisu i trafil tam znow gdyz okazalo sie ze sruby mocujace most poluzowały się! na szczescie szybko sie zorientowalem wiec szkody nie bylo... zawiozłem wiec gada do serwisu aby je dokrecili zeby nie bylo na mnie. Wiec nastepna wycieczka udala sie bez problemow... jednak szczescie nie trwalo za dlugo... bylo okolo godziny 20 kolega dzwoni droga zamkinieta bo byl wypadek, no to ja gada odpalilem i polami, wjechalem na asfalt i mialem okolo 80 - 90km/h dojezdzajac do miejsca puscilem manetke gazu aby sam wychamowal.... i tu jak nie zaczelo szczelac, jakby wszystkie blachy, zebatki sie wylamywały, myslalem ze zaraz wylece przez kierownice, wiec znow delikatnie dodałem gazu przestalo, wiec puscilem gaz i wszystkie hamulce na maxa do podlogii aby nie zrobic wiekszych uszkodzen. Quada wczoraj trafil do serwisu, sruby wykrecone lub poluzowane w moscie, wał jakis dziwny, prysowany jakby przetarty miejscami, ta rurka od odmy uszkodzona i oslona izolacyjna, powiem wam szok, co w srodku w moscie nie mam pojecia ale chyba niezle musi byc wytarty. Wiec albo serwis nie dal kleju na sruby oraz nie dokrecil dynamometrykiem... juz sam nie wiem... wiem ze quada nie mam i boje sie ze oprocz mostu teraz i wal ucierpial jak to sprawdzic? Zapomnilem wspomniec o wycieku nie wiem skad ale jakby na silniku chyba ze cos tak chlapalo.... zalamka. Mam nadzieje ze quad po tej naprawie trafi do mnie bez zadnych wad usterek i bedzie sluzyl tak godnie jak 500 sluzyla.
Masz ci los a podobno mosty pękają tylko przy skokach
Ozo Drapers Squad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
A wg mnie "winny" quad w 5% - reszta to w pełni profesjonalny serwis ASO.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Łukasz pękło tych mostów nardzo duzo i to na samym forum co z reszta tych co nie piszą o usterkach ? Winny jest most bo jest od 500 a w 800 nie wytrzymuje. Zwalać na ASO można wiele rzeczy ale nie 10 przypadek pęknięcia mostu na forum tutaj niestety CCC
Ozo Drapers Squad
- oolsztyniak
- Moderator
Ale tu nikt nie pisał o pęknięciu tylko o gruchotaniu
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Skoro most w 800 nie wytrzymuje to dlaczego jest gro egzemplarzy, które nie mają żadnych problemów z mostem?
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Skoro most w 800 nie wytrzymuje to dlaczego jest gro egzemplarzy, które nie mają żadnych problemów z mostem?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
czytam, czytam i dębieje:( to jakieś fatum z tym Quadem
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
Ten chyba faktycznie jest jakiś "trefny".
U mnie po dwóch latach pierwsza awaria - przepalony tłumik "gdzieś" - ale to raczej przez jazdę i przebieg się przepalił a nie bo to quad **ujowy.
U mnie po dwóch latach pierwsza awaria - przepalony tłumik "gdzieś" - ale to raczej przez jazdę i przebieg się przepalił a nie bo to quad **ujowy.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
a ile masz już nalatane że tłumik przepaliło???
mods in progress :-)
- oolsztyniak
- Moderator
6,5 tyś
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son