zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Re: zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad

Post autor: Pingwin Legnica » pn 27 kwie, 2015

przy obecnym kursie dolara import jest nieopłacalny

kiedy dolar był po 2 czy nawet po 3 pln do Polski ciągnęło tysiące kontenerów...

gratuluję zakupu sprzętu :oklaski: :oklaski: :oklaski:
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Norek01
Quad:: CF Moto x8 camo
Imię: Łukasz

Post autor: Norek01 » pn 27 kwie, 2015

Gratulacje zakupu.

Import ma jeszcze jedna wade, przynajmniej kiedys tak bylo ze tracilo sie gwarancje sprowadzajac do polski z USA nie wiem jak jest teraz ale to jest minus i to duzy. Chyba ze w gre wchodza tylko starsze maszyny.

Awatar użytkownika
atomboy

Post autor: atomboy » wt 28 kwie, 2015

pomimo kursu dolara jak i ceł które można ominąć zlecając odbiór w normalniejszym kraju kolega właśnie sprowadził kilka dni temu infiniti FX stan salonowy. Gwarancja jest w PL a cena z tym samym wyposażeniem o niemal 30% po opłatach niżej. Do PL salonów też przyjeżdżają "lory" z Niemiec. Salony rąbią klientów z Polski na potęgę. Myślę, że przy odpowiedniejszych wiatrach kurs lub posiadaniu waluty $ quada opłacałoby się zassać do nas a raczej najpierw do Niemiec.
Wracając do tego infiniti to nowe części z USA do tego modelu z transportem etc. są nadal w niższej cenie niż używki na alledrogo i o niebo taniej niż z PL salonu. Paradox - biedny kraj z królewskimi cenami.

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » czw 30 kwie, 2015

Jest też inny paradoks - części do chińczyków (CF MOTO) są droższe niż do "firmówek"

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » czw 30 kwie, 2015

Nie są, sa normalne jak na rynek Skandynawski. W Norwegii czy Szwecji te ceny nie powalaja i nie sa wcale "Drozsze" sa na normalnym poziomie. Na Polskim rynku mamy monopoliste w postaci ATV Sweeden i to on nie musi tych cen dostosowywac do naszych mozliwosci.

Awatar użytkownika
atomboy

Post autor: atomboy » pt 01 maja, 2015

czy ja wiem, kolega z którym co 2 weekend się szwędam po polach ma renegade XXC (swoją drogą piękna maszyna) to koszta różnych drobnych napraw są kosmiczne. Pokazał mi jakie plasticzki wymienił a to w setkach zł a to ileś tys.
A jakiś czas temu siadła mu amortyzacja kierownicy i nie uznali na gwarancji :).
W sumie jak patrzę na coś takiego cfeka nie wygląda najgorzej przynajmniej 500tka bo X8 to już wydaje mi się bardziej niedopracowana.

Awatar użytkownika
Supriseme

Post autor: Supriseme » pt 01 maja, 2015

CForce X8 kosztuje w Norwegii okolo 66 tys koron to jakies 31 - 32 tys zł. Ceny czesci po przeliczeniu na polskie sa prawie takie same.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pt 01 maja, 2015

to nie chodzi o monopolistę tylko generalną metodę działania większości polskich przedsiębiorstw..Brak planowania długo terminowego - nastawienie na szybki zysk.
DLatego Polarisa można kupić taniej w Czechach niż ui dilera w Polsce itp...itd...

Bomba w USA kosztuje - cena rekomendowana: (MAX 800 - 10.000 USD.)
Podatki w tym przypadku już nie są takie kosmiczne jak się usiłuje wmówić, oczywiście jest kwestia transportu - z tym że taki Importer nie sprowadza jednego quada w transporcie tylko kilka...mozna nawet kilkanascie.
Wiec nawet niech to bedzie 10 tysięcy PLN plus to nadal koszt quada to 50 tysięcy - u dilera za takiego musisz dac 15 tysięcy Euro - czyli około 60 tysięcy.

Powie ktoś że to zarobek mały...chciałbym tylko zauważyć że cena wyjściowa 10 tysięcy USD jest ceną dla Kowalskiego z ulicy, IMporter na 100% ma z 5-10 tysięcy PLN rabatu...

I tak jest w każdym przypadku...

To nie moje mądrości o Polskich firmach tylko oficjalne statystyki i wyliczenia.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
Supriseme

Post autor: Supriseme » pt 01 maja, 2015

To prawda, ale nie chcialem niepotrzebnych dyskusji dlatego podalem konkretne liczby i jak to wyglada w Norwegii i jak w Polsce, przy czym w Polsce zarabiamy srednio 6 razy mniej niz w Norwegii.

dzik_waw

Post autor: dzik_waw » pt 07 sie, 2015

Hej,
planuje zakup 500-tki na odśnieżanie w zimę i wyjazdy (bardziej lajt raczej) co weekend gdzieś w teren. Generalnie mieszkam w stolicy i interesują mnie sklepy z okolic- co możecie polecić? Czy jest jakiś beznadziejny sprzedawca i jakiś jeden jedyny najlepszy?
Do ilu zeszliście z ceny quada? Patrzę na rocznik 2014, bo i tak będzie u mnie kilka lat to rocznik znaczenia nie ma.
Póki co znalazłem 3 sprzedawców- Czosnów, Chotomów i coś w Siedlcach, ale odpada z racji odległości- odjeżdżając z salonu do domu w połowie drogi musiałbym się wracać na pierwszy przegląd ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”