YUKON 150 jaki ma rodzaj ssania?
YUKON 150 jaki ma rodzaj ssania?
Witam wszystkich! potrzebuje pomocy.. ktoś ma quada YUKON 150 model E-TON? nie działa ssanie. jest ono elektroniczne czy mechaniczne? Quad wgl nie odpala... i nie mam pojęcia co z tym zrobic
- milu$
- Moderator
- Quad:: Przedrajdowy
- Imię: Marek
Re: YUKON 150 jaki ma rodzaj ssania?
blacharz pisze:Witam wszystkich! potrzebuje pomocy.. ktoś ma quada YUKON 150 model E-TON? nie działa ssanie. jest ono elektroniczne czy mechaniczne? Quad wgl nie odpala... i nie mam pojęcia co z tym zrobic
elektroniczne

a można by tak jaśniej? 

-
- Quad:: Bombardier 125
- Imię: Daniel
Kolega milu$ napisał że elektryczny.
Wyczyść gaźnik.
Wyczyść gaźnik.
Silny Byk Quad 125
Nie maszyna a technika czyni z Cb zawodnika
Nie maszyna a technika czyni z Cb zawodnika
- milu$
- Moderator
- Quad:: Przedrajdowy
- Imię: Marek
gdzie ja napisałem że elektrycznydaniels901 pisze:Kolega milu$ napisał że elektryczny.
.

po co ma czyścić gaźnik ? co z nim nie tak ?daniels901 pisze:Wyczyść gaźnik.
jak masz dawać takie podpowiedzi koledze to lepiej sobie odpuść
blacharz pisze:Witam wszystkich! potrzebuje pomocy.. ktoś ma quada YUKON 150 model E-TON? nie działa ssanie. jest ono elektroniczne czy mechaniczne? Quad wgl nie odpala... i nie mam pojęcia co z tym zrobic

Chcąc uzyskać jakiekolwiek odpowiedzi trzeba wykazać odrobinę chęci i rozjaśnić temat
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Napisz jaki jest poblem. Ssanie w 150ccm z ganikiem podciśnieniowym działa podobnie jak termostat chłodnicy, z tym, że działa na nie prąd a nie temperatura. Nie wiem jak dokładnie z tym jest, ale po podłączeniu do napięcia powinno ono po ok. minucie się "schować" lub "wypchnąć" w zależności od zasady działania i samego gaźnika. Wybacz lakoniczną odpowiedź, ale po prostu nie pamiętam dokładnie. Podłacz pod 12v i zaczekaj, sprawdź czy się ruszy.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE