YFZ 450

Wasze doświadczenia i problemy z quadami Yamaha YFZ 450/450R
ODPOWIEDZ
koko
Kontakt:

YFZ 450

Post autor: koko » sob 16 cze, 2007

Ten quad ma wsteczny bieg?Skrzynia jest manualna czy półautomatyczna?Sprzegla uzywam tylko wtedy kiedy ruszam z 1?Czy na kazdym biegu?Bo o ile sie orientuje to w 350 raptorze jest polautomatyczna..Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » sob 16 cze, 2007

Z tego, co wiem to manual. W każdym manualnym używa się sprzęgła przy zmianie biegów (nieważnie, czy w górę, czy w dół), stawaniu itp. Chyba ma wsteczny :P
Pozdrawiam Mikołaj

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » sob 16 cze, 2007

yzf450 nie ma wstecznego
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Sylwek/Oskar
Kontakt:

Post autor: Sylwek/Oskar » czw 26 lip, 2007

ma 6 biegów i sprzegło nie ma wstecznego pozdrawiam 8)
Sylwek/Oskar

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Post autor: KoKoS » czw 26 lip, 2007

Sylwek/Oskar:
ma 6 biegów
Od kiedy ??!!

YFZ ma 5 biegów, bez wstecznego. Nie ma sportowej 450 która ma wsteczny poza jednym Kawasaki KFX450R
Ostatnio zmieniony czw 26 lip, 2007 przez KoKoS, łącznie zmieniany 1 raz.
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...

addamussi
Kontakt:

Post autor: addamussi » wt 10 lis, 2009

Najłatwiej to sprawdzić na stronie yamahy! Masz tam wszystko napisane czarno na białym.
YFZ 450 ma 5 biegów bez wstecznego. Skrzynia jest manualna. Radzę Ci korzystać ze sprzęgła, bo któregoś miłego dnia podczas zmiany biegów (bez sprzęgła) możesz rozwalić skrzynię biegów i silnik Ci się wyłączy, a skrzynia będzie do wymiany. :D
I am What I am
Impossible is nothing

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » wt 10 lis, 2009

Ze sprzęgłem to jest tak przy ekstremalnej jeździe można biegi w górę wrzucać bez sprzęgła (Skrzynia w YFZ'cie to wytrzyma, oczywiście zmniejsza to jej żywotność), zaś biegi w dół zmieniaj ZAWSZE ze sprzęgłem.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

misiak
Kontakt:

Re: YFZ 450

Post autor: misiak » ndz 11 kwie, 2010

Witam wszystkich
Mam zamiar kupic yfz 450 nie na żadny tor tylko tak rekreacyjnie, asfalt, pola, lasy. Dobry on bedzie na to? jak ze spalaniem u niego jest,tak na spokojnej jeździe? Pytałem sie kolegi ktory go posiada to mówi, że w 5l na 100km powinien się zmiścić przy oszczędzaniu;) prawda to? Planuje wydać na niego do 16 tysi, 2007/2008 rok chyba powinienem nim troche pojeździć bez żadnych usterek?:)
z góry dzięki za odpowiedź:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Yamaha YFZ 450/450R”