YAMAHA RAPTOR 700 FILMIK , PROSZĘ O OCENĘ :D
YAMAHA RAPTOR 700 FILMIK , PROSZĘ O OCENĘ :D
Mój filmik z jazdy na quadzie Yamaha Raptor 700. Proszę o Waszą ocenę, wskazówki, komentarze wszystko. Zrobienie tego filmu zajęło mi trochę czasu i chciałbym usłyszeć opinię na Jego temat, mile widziane subskrypcje. Z góry dzięki i Pozdrawiam
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qcuiXrw4Uxc[/youtube]
Link do filmu : https://www.youtube.com/watch?v=qcuiXrw4Uxc
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qcuiXrw4Uxc[/youtube]
Link do filmu : https://www.youtube.com/watch?v=qcuiXrw4Uxc
Re: YAMAHA RAPTOR 700 FILMIK , PROSZĘ O OCENĘ :D
Witamy na forum
Co do filmiku to jest ekstra świetne sceny, dobrze dobrana muzyka, przejścia wyśmienite, dobra jazda - ale tu kilka uwag.
- w celach bezpieczeństwa zakładaj na ośkę buty crossowe - to nie 4x4 a staw skokowy ciężko się zrasta,
- pooglądaj sobie filmiki z zawodów CC w Polsce - zobacz jak do zakrętów składają się zawodnicy np Rajczyk, Łaskawiec...
Co tu gadać dałem łapkę w górę i zasubskrybowałem - świetny film.
P.S. Chciałem zrobić kiedyś taki filmik więc dzięki wielkie za wenę.
P.S.2. Zawsze chciałem wyjechać z garażu na gumie
Co do filmiku to jest ekstra świetne sceny, dobrze dobrana muzyka, przejścia wyśmienite, dobra jazda - ale tu kilka uwag.
- w celach bezpieczeństwa zakładaj na ośkę buty crossowe - to nie 4x4 a staw skokowy ciężko się zrasta,
- pooglądaj sobie filmiki z zawodów CC w Polsce - zobacz jak do zakrętów składają się zawodnicy np Rajczyk, Łaskawiec...
Co tu gadać dałem łapkę w górę i zasubskrybowałem - świetny film.
P.S. Chciałem zrobić kiedyś taki filmik więc dzięki wielkie za wenę.
P.S.2. Zawsze chciałem wyjechać z garażu na gumie
Ozo Drapers Squad
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Re: Odp: YAMAHA RAPTOR 700 FILMIK , PROSZĘ O OCENĘ :D
Filmik kozacki... bardzo fajnie zrobiony!!!! Jazda tez bardzo fajna!!! Co do butow zgadzam sie z Ikarem!!! Szegolnie przy takiej jezdzie [emoji12]
Pozdrawiam i mam nadzieje ze wiecej takich filmikow bedziesz wrzucal[emoji609] [emoji100]
Pozdrawiam i mam nadzieje ze wiecej takich filmikow bedziesz wrzucal[emoji609] [emoji100]
Super, dzięki Panowie za opinię ,
Ikar
- oczywiście zastosuje się co do wskazówek z resztą już oglądałem filmy z Rajczykiem i Łaskawcem. Co do filmiku bardzo polecam usiąść i zrobić, pomimo że zajmuje trochę czasu jest to fajna zabawa a wrażenia końcowe i satysfakcja są nie do opisania. W razie możliwości służę pomocą .
Tomek_LS300
- Dzięki, takie komentarze budują najbardziej , postaram się popracować nad następnym filmikiem w miarę możliwości czasowej w najbliższych tygodniach
Pozdrawiam i czekam na dalsze oceny ...
Ikar
- oczywiście zastosuje się co do wskazówek z resztą już oglądałem filmy z Rajczykiem i Łaskawcem. Co do filmiku bardzo polecam usiąść i zrobić, pomimo że zajmuje trochę czasu jest to fajna zabawa a wrażenia końcowe i satysfakcja są nie do opisania. W razie możliwości służę pomocą .
Tomek_LS300
- Dzięki, takie komentarze budują najbardziej , postaram się popracować nad następnym filmikiem w miarę możliwości czasowej w najbliższych tygodniach
Pozdrawiam i czekam na dalsze oceny ...
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Jako ten bawiący się filmami różnej maści, napisze że film fajny z "akcją", natomiast wydaje mi się że przy tego typu filmach akcji częściej powinieneś sięgać po spowalnianie filmu i inne efekty
Generalnie ok, co do techniki jazdy oraz wyposażenia rajdera się nie wypowiadam - sugerowałbym jednak nie zapominać o kasku (nawet w czasie bączków)
pozdrawiam,
S
Generalnie ok, co do techniki jazdy oraz wyposażenia rajdera się nie wypowiadam - sugerowałbym jednak nie zapominać o kasku (nawet w czasie bączków)
pozdrawiam,
S
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Zmora 1966
- Szczerze powiedziawszy to chciałem tak właśnie zrobić, więcej efektów spowolnień czasowych etc. , niestety że tak powiem czas mi na to nie pozwolił - Nie chciałem żeby filmik był za długi i nudzący (Spowolnione sceny mocno wydłużają długość i kilka takich scen mogło by znacząco go przedłużyć), a z drugiej strony chciałem zmieścić właśnie jak najwięcej tej szybkiej akcji i różnorodnych scen. Dla tych potrzeb już zwiększyłem długość i specjalnie do tego przerabiałem muzykę. Uznałem jednak że filmik dużo powyżej 5 min będzie powodował u niektórych niechęć obejrzenia całości (co było dla mnie ważne, w odniesieniu do czasu poświęconego na jego dobre zmontowanie ). W mojej koncepcji miał być jak najbardziej uniwersalny i miły dla oka. Dzięki za opinię, no cóż w następnych postaram się bardziej urozmaicić je w efekty . Pozdrawiam
- Szczerze powiedziawszy to chciałem tak właśnie zrobić, więcej efektów spowolnień czasowych etc. , niestety że tak powiem czas mi na to nie pozwolił - Nie chciałem żeby filmik był za długi i nudzący (Spowolnione sceny mocno wydłużają długość i kilka takich scen mogło by znacząco go przedłużyć), a z drugiej strony chciałem zmieścić właśnie jak najwięcej tej szybkiej akcji i różnorodnych scen. Dla tych potrzeb już zwiększyłem długość i specjalnie do tego przerabiałem muzykę. Uznałem jednak że filmik dużo powyżej 5 min będzie powodował u niektórych niechęć obejrzenia całości (co było dla mnie ważne, w odniesieniu do czasu poświęconego na jego dobre zmontowanie ). W mojej koncepcji miał być jak najbardziej uniwersalny i miły dla oka. Dzięki za opinię, no cóż w następnych postaram się bardziej urozmaicić je w efekty . Pozdrawiam
Co do kasku oczywiście również masz rację
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Efekt spowolnienia dodaje moim zdaniem kolorytu oraz ekspresji w filmie ale oczywiście liczy się założenie reżyserskie. Też mam problem z tym co i jak zrobić. NIe ulega wątpliwości że postarałeś się - sam fakt posiadania różnorakiego materiału, różnych ujęć jest na przysłowiową 5+.
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Dimi
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: Yamaha Grizzly 700 FI
Super skręcony filmik
Sławek ma rację, nie zapominaj o kasku i trochę zwolnij przy ludziach i zwierzętach. Nie wszystkim psom podoba się szybko poruszający się obiekt, który tak hałasuje, nie wiadomo co im do głowy strzeli i może być nie przyjemnieZmora1966 pisze:Jako ten bawiący się filmami różnej maści, napisze że film fajny z "akcją", natomiast wydaje mi się że przy tego typu filmach akcji częściej powinieneś sięgać po spowalnianie filmu i inne efekty
pozdrawiam,
S
Są ludzie, którzy lepiej bawią się na oktanach niż na promilach...
Wiem wiem, absolutnie macie racje i przyznaje się do swojego błędu. Człowiek przy kamerze czasami się zapomina i chcę trochę bardziej po szarżować dla większego efektu wizualnego. A o "głowie" nie powinno się zapominać nigdy. Dzięki za opinię .