Yamaha Raptor 660
Yamaha Raptor 660
Witam Wszystkich Wielbicieli Quadów!
Zakupiłem ostatnio Raptora 660 , teraz odczekać 6, 7 tyg i ... No właśnie, czego sie spodziewać? Zwracam sie do użytkowników nie tylko Raptorów. Bede miał jakieś problemy z zarejestrowaniem, cłem, eksploatacja, itp. ?
Zakupiłem ostatnio Raptora 660 , teraz odczekać 6, 7 tyg i ... No właśnie, czego sie spodziewać? Zwracam sie do użytkowników nie tylko Raptorów. Bede miał jakieś problemy z zarejestrowaniem, cłem, eksploatacja, itp. ?
Raptor 660
Ivory, przed MXU 500, miałem Rapiego 660 z 2003 roku, fajny sprzęt, tylko trzeba nabrać do niego pokory. Pytasz czego się spodziewać? Tak w zasadzie nie wiem czego dotyczy to pytanie? Jeśli chodzi o techniczną stronę Rapiego, jeśli nie był strasznie katowany to pojeździ! Sprawdz czy ma luz na zębatce z tyłu, czy amorki ładnie go trzymają... To 2 najważniejsze rzeczy w Raptorze, opór oczywiście silnika, ale to już jest toto lotek w używamym quadzie tego typu. Jeśli chodzi o rejstrację to poczytaj sobie na forum, trochę o tym jest. Do rejstracji będzie Ci potrzebna homologacja, albo zaświadczenie importera, od którego kupujesz, że to jedyny egzemplarz sprowadzony przez nich przez ostatni rok. A jak będziesz miał takie oświadczenie to potrzeba Ci jeszcze tylko Faktury zakupu, opłat celnych, zaświadczenia o przeprowadzonym badaniu technicznym, czyli czeka Cię wycieczka na Stację Diagnostyczną, musisz mieć kierunki, światło wsteczne (może być przyczepiona mała latarka tak mi się to udało przejść) światło stopu (ale to Rapi ma od razu) i lusterka i klakson! Z tym wszystkim idziesz do Wydz. Komunikacji i rejstrujesz, ale zanim się tam udasz nawet jak będziesz miał już wszystkie dokumenty, poszukaj w internecie przepisów dot. rejstracji quadów, na innym forum ATV Polska temat rejstracji jest rozwinęty bardzo, także tam możesz się wiele dowiedzieć I to by było na tyle... Przyjemnej i bezpiecznej jazdy... Uważaj na siebie bo to straszny potwór... na 4 biegu rwie na 2 koła...
Pozdrawiam,
Karol
Karol
- BadAmstaff
- Kontakt: