Yamaha raptor 660 nie odpala

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
marcin109173
Quad:: yamaha raptor 660
Imię: Marcin

Yamaha raptor 660 nie odpala

Post autor: marcin109173 » ndz 05 sie, 2012

Witam mam problem z moja yamaha a mianowicie po remoncie silnika wymieniane były kartery wał magneto mam problem z odpaleniem mojego quadzika kreci wszystko normalnie iskra jest paliwo dostaje rozrzad napewno wszystko w porzadku zapłon prawdopodobnie tez z tego co sprawdzał mechanik a quadzik nie daje znaku zycia od dwoch tygodni podobno tylko ktoregos dnia odpalił trzy razy od dotchniecia bez rzadnego problemu i potem dalej nic(nie wiem jednak tego napewno gdyz tak twierdzi mechanik ale chyba raczej mowił prawde) moze jakies porady gdzie szukac dalej przyczyny????? lub ewentualnie namiary na jakis warsztat gdzie mogli by sobie z tym poradzic (jesli to cos z elektryka) warsztat w okolicy łodzi łowicza lub skierniewic z gory dziekuje za porady

marcin109173

Re: Yamaha raptor 660 nie odpala

Post autor: marcin109173 » ndz 19 sie, 2012

udało sie odpalic tego quada lecz chodził tylko chwile zeby odpalic trzeba było ruszac gazem i po długim kreceniu sie udało lecz nie chodził ani na wolnych obrotach ani na duzych tylko tak srednio i trzeba było ciagle gazem ruszac zeby chodził ma ktos jakies pomysły gdzie szukac przyczyny??

Awatar użytkownika
Bonus
Quad:: warsztat moto/quad/skut
Imię: Bonus

Post autor: Bonus » śr 29 sie, 2012

Przyczyn może być wiele, bardzo wiele, a że mechanik tego sam nie ogarnie i jeszcze klienta ciągnie o pomoc to jestem w szoku.
polecam sprawdzić wszelkiego rodzaju podciśnienia, jeśli jest on na wtrysku to: ciśnienie paliwa, kąt wyprzedzenia wtrysku, napięcie na wtrysku itp. jeśli gaźnik to standard: ustawienie rozrządu, "ustawienie" gaźnika, luzów zaworowych,mas prądowych, itd.

Pozdrawiam

marcin109173

Post autor: marcin109173 » ndz 30 wrz, 2012

udało sie go odpalic kilka razy chodził troche i teraz nadal nic;/;/ jak odpalał to czasem od razu a czasem po długim kreceniu nie chciał a po chwili przerwy od razu zapalił dodam jeszcze ze jak chodził nA WOLNYCH obrotach to sie kolektory wylotowe czerwone robiły i gasł na wolnych obrotach i było słychac wtedy taki dziwny metaliczny dzwiek jak by go cos zacinało:/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”