Yamaha Grizzly - po mojemu
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Re: Yamaha Grizzly - po mojemu
Zapraszamy na naszą imprezę z okazji Dnia Dziecka, dla quadowców którzy przyjadą organizujemy niewielki rajd. Trasa jest już wytyczona, nie wymaga snorkli, ale wodery fragmentami się przydadzą i wyciągarka też mile widziana lub zgrany team. Kto chętny przyjechać wspomóc charytatywną akcję z okazji dnia dziecka, a przy okazji pościgać się na naszej trasie proszę o kontakt na PW. Więcej info na lub
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CllXMJ3ASDs[/youtube]
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Dawno nic tu nie pisałem ale quadzik ma się dobrze, przeszedł ostatnio sporo modyfikacji i aktualnie wygląda TAK:
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Trzecie wersja snorkli i chyba nie ostatnia
No to doinwestowałeś miśka ładnie ładnie widzę też że Rembertów też ci się spodobał
No to doinwestowałeś miśka ładnie ładnie widzę też że Rembertów też ci się spodobał
Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy
●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Doinwestowałem głównie swoją pracą, choć materiał na snorkle też kosztował nie mało, bo jak widać nie jest to kibel rurka tak jak wcześniej lub jak proponują ala profesjonalne zestawy, tylko silikon, kwasówka, i rury gumowe wzmacniane. Łączny koszt całej modyfikacji, snorkle + chłodnica to koło 1000zł materiały i malowanie.
Co do Rembertowa to fajne tereny tylko minus za odległość. Raz na kiedy można się przejechać.
Co do Rembertowa to fajne tereny tylko minus za odległość. Raz na kiedy można się przejechać.
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Misiek daje radę kolejny rajd i kolejne pudło, cały rajd przelatałem na starym pasku i jakoś się nie zerwał, jedynie plastiki lekko się zweryfikowały
Kolega który pojechał z nami BF-em zadziwił nas mocowaniem gaśnicy (jako zestaw błyskawicznego demontażu)
W oczekiwaniu na start odcinka nocnego
po nocnym nawet kolor widać
1 i 2 zdobyte
Kolega złapał drobną awarię na ostatniej pieczątce, ale misiek dojechał do bazy o własnych siłach
Kolega który pojechał z nami BF-em zadziwił nas mocowaniem gaśnicy (jako zestaw błyskawicznego demontażu)
W oczekiwaniu na start odcinka nocnego
po nocnym nawet kolor widać
1 i 2 zdobyte
Kolega złapał drobną awarię na ostatniej pieczątce, ale misiek dojechał do bazy o własnych siłach
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Trochę zaniedbałem temat jednak teraz będę na bieżąco relacjonował co dzieje sie z moim miśkiem. A to co do tej pory sie wydarzyło w jakimś skrócie postaram sie opisać.
ze spraw serwisowych:
wymieniona jak do tej pory jedna końcówka drążka
wymiana dwukrotna przegubu tył lewy zew. a to z winy firmy GM, która źle zmontowała
wymiana łożyska i tarczy tył lewa, z mojej winy bo nakrętki nie zabezpieczyłem
wyciągarka spaliła mi stator i regulator, ponownie firma GM naprawiała i źle dokręciła stator, który zaczął sie powoli odkręcać, skręcone na klej i nowej uszczelce do dzisiaj sie nic nie dzieje
wymiana łożyska ślizgowego kolumny kierowniczej
sprawdzenie czystości silnika wspomagania (wyglądał jak nowy)
kilkukrotna wymiana paska CVT, ze względu na kupno dwóch pasków z Przedrajdem, które były wadliwe i po przejechaniu 30km rozwarstwiały się, jak na razie latam ponownie na starym, a nowy oryginał czeka
przy okazji rozlatujących sie pasków wymieniłem na nowe oryginały tuleje wariatora i ślizgi
oczywiście na bieżąco zmieniane oleje i klocki, nowy akumulator, serwis wyciągarki
wszystkie prace robione własnoręcznie po tym jak musiałem naprawiać to co popsuła firma GM
Oczywiście misiek przeszedł też wiele przeróbek i udoskonaleń, typu bumpery, osłony spodu, snorkle i wyprowadzenie chłodnicy na bagażnik.
Poglądowo wystawiam kilka fotek z różnych prac i wycieczek jakie przez ten czas miały miejsce.
ze spraw serwisowych:
wymieniona jak do tej pory jedna końcówka drążka
wymiana dwukrotna przegubu tył lewy zew. a to z winy firmy GM, która źle zmontowała
wymiana łożyska i tarczy tył lewa, z mojej winy bo nakrętki nie zabezpieczyłem
wyciągarka spaliła mi stator i regulator, ponownie firma GM naprawiała i źle dokręciła stator, który zaczął sie powoli odkręcać, skręcone na klej i nowej uszczelce do dzisiaj sie nic nie dzieje
wymiana łożyska ślizgowego kolumny kierowniczej
sprawdzenie czystości silnika wspomagania (wyglądał jak nowy)
kilkukrotna wymiana paska CVT, ze względu na kupno dwóch pasków z Przedrajdem, które były wadliwe i po przejechaniu 30km rozwarstwiały się, jak na razie latam ponownie na starym, a nowy oryginał czeka
przy okazji rozlatujących sie pasków wymieniłem na nowe oryginały tuleje wariatora i ślizgi
oczywiście na bieżąco zmieniane oleje i klocki, nowy akumulator, serwis wyciągarki
wszystkie prace robione własnoręcznie po tym jak musiałem naprawiać to co popsuła firma GM
Oczywiście misiek przeszedł też wiele przeróbek i udoskonaleń, typu bumpery, osłony spodu, snorkle i wyprowadzenie chłodnicy na bagażnik.
Poglądowo wystawiam kilka fotek z różnych prac i wycieczek jakie przez ten czas miały miejsce.
- timi1
- Quad:: ...był X8 :( a jest out 570 max
- Imię: Tomek
Adam a co to na ostatnim zdjęciu ?
...było płacone?
...było płacone?
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
100zl bo Jarowi zachciało się zatrzymywać
- LEJEK
- Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
- Imię: Tomek
Cześć Adam..... co tak Cicho.....
???
???
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......