Yamaha Grizzly - po mojemu
- LEJEK
- Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
- Imię: Tomek
Re: Yamaha Grizzly - po mojemu
Jak przyjadę i załączniki przywiozę, to nam z tydzień na sam serwis zejdzie......
Zrobię, zrobię. Nie ma problemu.
Zrobię, zrobię. Nie ma problemu.
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Od czasu powrotu z TdePQ nic nie robiłem przy quadzie, a że zbliżają sie przygotowania do III Edycji Quadowych Bezdroży trzeba było chwilę podłubać. Wymieniony prawy zewnętrzny przegub tył wraz z tarczą hamulcową. Tarcze lewą wymieniałem jeszcze LEJEK wraz z łożyskiem piastą i zaciskiem. Wykręciłem i oczyściłem czujnik biegu wstecznego, bo jak wypominałem już od dłuższego czasu jadąc quad potrafi przerywać i często zapala się przy tym R. Teraz trzeba pojeździć i zobaczy sie czy pomogło.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- LEJEK
No ciekawy jestem, czy to on, czy czujnik położenia dźwigni biegów....??
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Też jestem ciekaw dziś po czyszczeniu zrobiłem tylko kilka KM po mieście i jak na razie był spokój.
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
bez zmian, czyli bezawaryjnie w wolnej chwili musze ten kabel od czujnika wstecznego wymienić bo to on jednak kuleje
- LEJEK
Najlepszego Adaś. Zdrówka Stary !!!!
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Dzięki LEJEK przyda się bo od 2 tygodniu już zdycham Przy okazji coś o quadziku drobna naprawa się trafiła ponieważ na objeździe do zimowego QB jakiś kawał grubego drąga przebił i połamał mi wewnętrzną i zewnętrzną osłonę CVT. Całe szczęście nie uszkodziło paska i wariatora ale plastiki do wymiany. Tak się kończy jazda bez osłon spodu
- LEJEK
POWIEM CI, ŻE WIDZIAŁEM JUŻ RÓŻNE PRZYPADKI NAWET Z OSŁONAMI SPODU, PATYK PRZELECIAŁ PRZEZ CAŁEGO QUADA OD SPODU I WYSZEDŁ OBOK AIRBOXA, JESZCZE 20 CM I PRZEBIŁ BY KOLEDZE BRZUCH..... MIAŁ PEŁNE OSŁONY SPODU..... MAM NAWET FILM....
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Wiadome że rzed wszystkim się nie ustrzezemy, taka zabawa. Części nowe już zamówione, dziś będę miał. Później wstawie jakieś foty.
- Dimi
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: Yamaha Grizzly 700 FI
wgmparkot albo LEJEK powiedzcie mi bo widzę, że wy lubujecie się w przeróbkach miśka (LEJEK podobał mi się twój blog na konkurencyjnym forum)
1) Jakiego materiału użyć do budowy snorkli? Coś specjalnego czy zwykłe odpływy ściekowe?
2) Czym połączyć by nie przeciekały?
3) Testowaliście własnoręcznie robione snorkle?
4) Co oprócz dolotu powietrza i skrzyni pasowej wyciągnąć do góry?
I jeszcze kilka pytań odnośnie seryjnych świateł
5) Macie seryjne czy modyfikacje jakieś zastosowaliście?
6) Seryjne światła są słabe wstawialiście jakieś lepsze żarówki czy modyfikowaliście na xenony?
7) Wiem, że wstawiają xenony, ale jak by to się miało sprawować w terenie?
Podoba mi się też ta chłodnica na przednim bagażniku, ale ja mam kufer z przodu i raczej odpada takie rozwiązanie
*logo już znikło jak się dowiedziałem kilku ciekawych rzeczy (naklejone zostało przez poprzedniego właściciela)
1) Jakiego materiału użyć do budowy snorkli? Coś specjalnego czy zwykłe odpływy ściekowe?
2) Czym połączyć by nie przeciekały?
3) Testowaliście własnoręcznie robione snorkle?
4) Co oprócz dolotu powietrza i skrzyni pasowej wyciągnąć do góry?
I jeszcze kilka pytań odnośnie seryjnych świateł
5) Macie seryjne czy modyfikacje jakieś zastosowaliście?
6) Seryjne światła są słabe wstawialiście jakieś lepsze żarówki czy modyfikowaliście na xenony?
7) Wiem, że wstawiają xenony, ale jak by to się miało sprawować w terenie?
Podoba mi się też ta chłodnica na przednim bagażniku, ale ja mam kufer z przodu i raczej odpada takie rozwiązanie
*logo już znikło jak się dowiedziałem kilku ciekawych rzeczy (naklejone zostało przez poprzedniego właściciela)
Są ludzie, którzy lepiej bawią się na oktanach niż na promilach...