Yamaha Grizlly Kodiak 400 problem z gaźnikiem.
-
- Quad:: Yamaha grizzly 400
Yamaha Grizlly Kodiak 400 problem z gaźnikiem.
Witam.Mam problem z gaźnikiem w quadzie yamaha kodiak 400.Kapie benzyna z dolnej części gaźnika z małego otworu w którym jest wkręcona śrubka.Proszę o pomoc.
Re: Yamaha Grizlly Kodiak 400 problem z gaźnikiem.
Pływakssię zawiesił, możeszoodkręcić i przeczyscic. Ta rurka pod tą śrubką jest zaslepiona? Czy ma otwór?
-
Rozebrałem i w środku było czyściutko.Właśnie z tej rurki kapie paliwo, A co by się stało jak bym zaślepił ten otwór.
kolego jest to rurka od spuszczania syfu z gaźnika jeśli ją zaślepisz to będziesz musiał za każdym razem rozkręcać gaźnik. Dla mnie to musisz mieć w dolnej części gaźnika przy tej śrubce wżery dlatego kapie. Bo jak by leciało ciurkiem to zrąbany pływak bądź dysza przelewowa.
smak wolności ---- try this
-
Wszystko już działa. Dziękuje za pomoc.
Co było przyczyną? Napisz dla innych osób mających podobny problem jak rozwiązałeś go.
-
Sam do końca nie znam przyczyny, ponieważ rozebrałem i złożyłem i przestało kapać.
tą śrubkę jeśli delikatnie poluźnisz to spuszczasz paliwo z gaznika musiałeś mieć nie dokręconą bądź jakiś syf podlazł.
smak wolności ---- try this
Witam podłącze się to tematu gdyż mianowicie może mi ktoś powiedzieć gdzie jest śrubka od wolnych obrotów w tym właśnie gaźniku?
Witam. Jestem nowy na forum. Potrzebuje informacji, czy w Kodiaku 400 98r. można założyć gaźnik z młodszego modelu? Za każde info z góry dzięki