X8 CVT lepszy "dół"

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
JAROX8
Quad:: X8 było X7
Imię: Grzesiek

X8 CVT lepszy "dół"

Post autor: JAROX8 » czw 21 lip, 2016

Z racji ,że brakuje takiego tematu postanowiłem go założyć,chciałbym aby każdy mógł się wypowiedzieć poprawa na temat dołu w X8 oraz poprawy CVT tzn jakie rolki,sprężynki sprzęgła odśroskowego . Mile widziane porady od doświadczonych quadowców :I love PingwinSquad: :I love DIABLO TEAM ZGIERZ: :I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE: i ludzi którzy coś już w tym temacie działali w swoich CF-kach. 8) 8) 8)
Fajnie gdyby temat się rozwinął. :D :D :D

Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
Imię: Wojtek

Re: X8 CVT lepszy "dół"

Post autor: Wojtekski » czw 20 paź, 2016

U nas chyba nikt tym się nie bawił ale na wschodzie już tak https://www.youtube.com/watch?v=TWhMVHa6yy4 próbuj ktoś musi być pierwszy ;) .

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » czw 20 paź, 2016

Ja już się nie bawię, Gad idzie na handel:) ale przed sprzedażą chyba wymienię pasek i rolki, podpowiedzcie jak sprawują się zamienniki, ewentualnie jakieś "tubingowe" Paski?

Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
Imię: Wojtek

Post autor: Wojtekski » pt 21 paź, 2016

To miałeś mieć najbardziej zainwestowanego quada a tu nagle w ludzi ?

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » pt 21 paź, 2016

Ruscy modyfikują, wkładają masę pracy ale bez pojęcia.
Tutaj przykład https://www.youtube.com/watch?v=H-fkdOKiMqk kilkadziesiąt roboczogodzin, oprócz wątpliwego efektu wizualnego widać jak pan właściciel jedzie na jakimś rajdzie. Quad zwyczajnie się nie prowadzi, facet ma problem z pokonaniem zakrętu. Tnie wały i półośki i je wzmacnia....Ot kacapskie pomysły

Co do wzmocnienia dołu? Na początek wystarczy wymiana tylnej spreżyny i podkładka dystansowa pod przednią sprężynę. Niestety gotowych ofert brak więc trzeba pomierzyć sprężynę i dobrać od innego quada. Można też delikatnie zdjąć np po 1gr z każdego ciężarka w CVT
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

JAROX8
Quad:: X8 było X7
Imię: Grzesiek

Post autor: JAROX8 » pt 21 paź, 2016

Supriseme.: Aaaaaleś sie najeździł co jest nie tak, że sprzedajesz?
Pewnie żółtek w głowie........

Awatar użytkownika
walek1978
Quad:: CF Moto 500, X8
Imię: Marcin

Post autor: walek1978 » pt 21 paź, 2016

Jacek jak najbardziej się z Tobą zgadzam to jest bez sensu robić w X8 . Pośmigałem dopiero z 200 km X8 z przesiadki z 500 i jest fan fajny ....powiem więcej mega fajny. Powoli poznaje quada i to jest piekne i nie ważne czy będzie awaryjny czy nie ale to kolejna szkoła życia quadowca w poznawaniu maszyny. Wiem że to zabrzmi śmiesznie do innych sprzetów markowych ale jest super. I najważniejsze że 500-setkę wzieła żonka i już śmiga ze mna. Mega jak sobie daję radę za mną :) Więc morał jest taki że nawet CF Moto daje banan dla całej rodziny co by nie mówić o tej marce :)

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » pt 21 paź, 2016

Takie cuda są bez sensu całkowicie ale uważam że jak ktoś ma ochotę to można podłubać w cvt. Delikatne odchudzanie ciezarków, sprężyna, dystans pod sprężynę.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Supriseme

Post autor: Supriseme » sob 22 paź, 2016

JAROX8 pisze:Supriseme.: Aaaaaleś sie najeździł co jest nie tak, że sprzedajesz?
Pewnie żółtek w głowie........

Oj najezdzilem sie i to sporo, dozbrajanie robilem dla wlasnej przyjemnisci ;)
Nowego przynajmniej do wakacji nie bedzie a na wakacje zolto sie nie zrobi bo raczej nie przepadam za marka ;)

Co do modyfikacji sprzegla, wydaje mi sie iz ma wystarczajaco jak na przeznaczenie mocy na dole jak i na gorze ;)

Awatar użytkownika
Supriseme

Post autor: Supriseme » sob 22 paź, 2016

Wojtekski pisze:To miałeś mieć najbardziej zainwestowanego quada a tu nagle w ludzi ?

Sporo kasy poszlo na x8, ale tak jak napisal Dfkfan nie ma sensu przesadzac. Nadszedl czas, moja praca, powiekszyla mi sie rodzina i nie mam czasu na quada, a jak ma stac i draznic oko to niech sprawia frajde komus innemu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”