Wypożyczalnia - jakie quady kupić ???
Re: Wypożyczalnia - jakie quady kupić ???
Jeszcze jedno pytanko ,na co zwracać uwage przy kupnie bo nie mam pojęcia co sprawdzać przed kupnem.
Dzięki śliczne teraz tylko muszę poszukać takiego quada i kogoś co się troche zna na tym. dzięki zgóry za podpowiedż.pozdrawiam
Dzięki śliczne teraz tylko muszę poszukać takiego quada i kogoś co się troche zna na tym. dzięki zgóry za podpowiedż.pozdrawiam
Najpierw czytamy forum i szukamy interesującego nas tematu, jak nie znajdziemy wtedy pytamymar1218x pisze:Jeszcze jedno pytanko ,na co zwracać uwage przy kupnie bo nie mam pojęcia co sprawdzać przed kupnem.
Proszę bardzo cała lista http://quadzik.pl/forum/pomocne-pytania ... t6684.html to do sportowego ale z przeprawowym jest podobnie.
Dzięki za informacje .teraz będe już wiedział gdzie pytać i o co?
-
Witajcie,
Odświeżam temat bo może coś ciekawego wpadnie Wam (już doświadczonym w tym temacie) jako propozycja.
Interesuje mnie otworzenie wypożyczalni quadów i organizacji przepraw na terenie Bieszczad.
Początkowo myślałem o zakupie większej ilości quadów np. 4 w granicach 5000 zł (używane). Obecnie zastanawiam się nad zakupem np. 3 quadów w granicach 7000 tys.
Piszę o używkach.
Moja propozycja to:
- Raptor 350 ew. 660 - ale to już chyba za mocne(używka - 7-8 k - max 3 sztuki)
- Foreman 400 (jw.)
- Kymco MXU 400 (j.w.)
Nie wiem co byłoby lepszym rozwiązaniem - może jeszcze jakieś propozycje?
Chcę sprzęt w miarę niezawodny (solindy) i tani w eksploatacji. Przeprawy zarówno dla "zielonych" jak i bardziej kumatych. Reasumując najlepiej jakbym zmieścił się na same pojazdy w max 22 000 - bo dodatkowe koszta mnie zabiją, ale jak trzeba to się zrezygnuje z czegoś innego (np. planuję wyposażyć uczestników przepraw w kamery sportowe). Będę starał się kręcić to cały rok więc zimowa pora również wchodzi w grę..
Dzięki za pomoc
Odświeżam temat bo może coś ciekawego wpadnie Wam (już doświadczonym w tym temacie) jako propozycja.
Interesuje mnie otworzenie wypożyczalni quadów i organizacji przepraw na terenie Bieszczad.
Początkowo myślałem o zakupie większej ilości quadów np. 4 w granicach 5000 zł (używane). Obecnie zastanawiam się nad zakupem np. 3 quadów w granicach 7000 tys.
Piszę o używkach.
Moja propozycja to:
- Raptor 350 ew. 660 - ale to już chyba za mocne(używka - 7-8 k - max 3 sztuki)
- Foreman 400 (jw.)
- Kymco MXU 400 (j.w.)
Nie wiem co byłoby lepszym rozwiązaniem - może jeszcze jakieś propozycje?
Chcę sprzęt w miarę niezawodny (solindy) i tani w eksploatacji. Przeprawy zarówno dla "zielonych" jak i bardziej kumatych. Reasumując najlepiej jakbym zmieścił się na same pojazdy w max 22 000 - bo dodatkowe koszta mnie zabiją, ale jak trzeba to się zrezygnuje z czegoś innego (np. planuję wyposażyć uczestników przepraw w kamery sportowe). Będę starał się kręcić to cały rok więc zimowa pora również wchodzi w grę..
Dzięki za pomoc
Kymco polecam jak najbardziej.
Warunek.
Mieć zaprzyjaźniony warsztacik i poszerzyć rozstaw osi.
Im szerzej tym lepiej.
Mają nieduży rozstaw osi i co za tym idzie niewprawieni często zaliczają fiknięcia
pojemność 250 - 300 wystarczy, bardziej potrzeba przyczepności niż mocy.
Na pewno automatyczna skrzynia
Kymco jak najbardziej.
Warunek.
Mieć zaprzyjaźniony warsztacik i poszerzyć rozstaw osi.
Im szerzej tym lepiej.
Mają nieduży rozstaw osi i co za tym idzie niewprawieni często zaliczają fiknięcia
pojemność 250 - 300 wystarczy, bardziej potrzeba przyczepności niż mocy.
Na pewno automatyczna skrzynia
Kymco jak najbardziej.
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Do rekreacji marka Kymco świetna sprawa POLECAM. A jeśli chodzi o awaryjność cóż każdy chwali swój niby bez awaryjny sprzęt a przy przeglądzie w warsztacie stoją niemal wszystkie marki łącznie z tymi z górnej półki
Jedna rada jak KYMCO to najlepiej nowe, serwisowane i uczciwie przeglądane na pewno turystycznie nie zawiedzie a na upartego części dostaniecie w sklepie rolniczym, dobry mechanik ogarnie to raz dwa
Jedna rada jak KYMCO to najlepiej nowe, serwisowane i uczciwie przeglądane na pewno turystycznie nie zawiedzie a na upartego części dostaniecie w sklepie rolniczym, dobry mechanik ogarnie to raz dwa
Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy
●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
Niewielu jest klientów którzy potrzebują sprzętu wyczynowego, przeważnie wypożyczalnia jest dla początkujących, często nie posiadających własnego quada młodych ludzi. To oni wg. mnie są motorem napędowym naszego biznesu quadowego.
Wypożyczalnia z trzema quadami to Lucky Star 250, dla quadoców/krossowców jeżdżących w małych grupach.
Organizacja wypraw quadowych dla firm. Imprezy integracyjne, to minimum 6 quadów niekoniecznie sportowych.
Czasami wystarczy 10 sztuk kymco 150 i wycieczka wokół szopki na drewno przyniesie niezły dochód.
Proponuję ocenić jaka grupa klientów będzie najczęściej korzystać z naszych usług.
Jeśli w mieście jest grupa fascynatów sportu motorowego, zawsze znajdzie się ktoś kto niema quada/krossa, a chętnie zabierze się na wycieczkę w weekend. Przyjdzie do wypożyczalni.
Jeśli niema w okolicy tradycji/warunków enduro, pozostaje liczyć na ( bogatych, znudzonych, lansujących się) turystów, lub imprezy integracyjne.
Co do sprzętu... proponuję
Odwiedzić wszystkie wypożyczalnie w okolicy, pojeździć, i wtedy ocenić co jest najlepszym rozwiązaniem.
Wypożyczalnia z trzema quadami to Lucky Star 250, dla quadoców/krossowców jeżdżących w małych grupach.
Organizacja wypraw quadowych dla firm. Imprezy integracyjne, to minimum 6 quadów niekoniecznie sportowych.
Czasami wystarczy 10 sztuk kymco 150 i wycieczka wokół szopki na drewno przyniesie niezły dochód.
Proponuję ocenić jaka grupa klientów będzie najczęściej korzystać z naszych usług.
Jeśli w mieście jest grupa fascynatów sportu motorowego, zawsze znajdzie się ktoś kto niema quada/krossa, a chętnie zabierze się na wycieczkę w weekend. Przyjdzie do wypożyczalni.
Jeśli niema w okolicy tradycji/warunków enduro, pozostaje liczyć na ( bogatych, znudzonych, lansujących się) turystów, lub imprezy integracyjne.
Co do sprzętu... proponuję
Odwiedzić wszystkie wypożyczalnie w okolicy, pojeździć, i wtedy ocenić co jest najlepszym rozwiązaniem.