Wykryto narzędzie do blokowania reklam: Nasza stronie istnieje dzięki wyświetlaniu specjalnych treści dla użytkowników. Rozważ wyłączenie blokowania reklam.
Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
-
hawranek
-
Kontakt:
Witam,
Gdzie mozecie polecic w W-wie (preferuje okolice Piaseczno-Konstancin lub lewobrzezna W-wa) zaklad wulkanizacyjny gdzie bezpiecznie wymienia mi opony w quadzie?
Pzdr, hawranek
-
Grzesiek G
Ja co prawda tylko naprawiałem opony ale dwa razy , za każdym razem w innym miejscu i u zwykłych wulkanizatorów
-
MaciekP
wszyscy to zrobia tylko trzeba nad nimi stac i patrzec na ręce. Na stronie LS jest plik mówiacy jak bezpiecznie zakladać opony. Wg mnie najważniejsze to dobre nasmarowanie rantu opony, żeby nie puszczała powietrza i delikatne pompowanie i nie przekraczanie ok 1.5 atm zanim opona "wskoczy" a potem spuszczenie do wartości ok 0.35-0.4atm.
-
MaciekP
a...oczywiscie polecam wyważenie koła. Teoretycznie wydaje się to bezcelowe, ale jak tego nie zrobisz to przy predkosciach powyzej 70-80km/g koła biją.
Zawsze to coś pomoże. Najlepje wkrejane ciężarki od środka felgi bo tego nie widać.
Bomba potrafi jechac ok 125km/h więc wyważenie ma sens.
-
hawranek
-
Kontakt:
Dzieki za info, pojade wiec do najblizszej wulkanizacji i tak jak piszesz trzeba bedzie zapytac czy kiedykolwiek zakladali opony do quada. Fakt ze przy osadzaniu opony na feldze trzeba uwazac zeby nie dowalili cisnienia jak w samochodowej...
Pzdr,
hawranek
-
Z
Potrzebuję ciśnienie opon jakie powinno być w ośce na przodzie i na tyle,zbliżam się do końca przeróbki sprzętu.Jak złożę to opiszę jak to wyszło(zmieniałem silnik z rotax 250cm 2T na yamaha 660,przednie zawieszenie i będę go próbował zarejestrować jako sam-a)
Pozdrawiam Z
-
Darobm
hawranek jak będziesz miał następnym razem taki problem to wal do mie prowadze taki zakład i chętnie pomagam .
pozdr. Darek
Darek R.
-
Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
-
Kontakt:
autor: Grzegorz Głowienka » wt 22 maja, 2007
Darku, a może podasz namiary na swoją firmę, bo szczerze mówiąc co jakiś czas ktoś zgłasza się do nas z takim pytaniem o możlwiość wymiany opon w quadach....
Póki co quadowa emeryturka :)
-
prezziguzzi
-
Kontakt:
na marsie panie i panowie

.:GALEON:.
-
hawranek
-
Kontakt:
No Dareczku, znamy sie jeszcze jak dosiadales 2 kolek