Wymiana olejów - skrzynia i dyfer - Can-Am 800 i 1000 :)
Re: Wymiana olejów - skrzynia i dyfer - Can-Am 800 i 1000 :)
ja w silniku co 1000 ale dyfry i skrzynia co 3000 km
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
a ja znam kolegę, który zna mikołaja i królową śnieżkę i słyszał, że jutro wylądują na ziemi kosmici i zabiorą kolegę kolegi Mariano za opowiadanie bajekMarjano pisze:Znam kolegę co w Renacie olej wymienił tylko raz jak przypłynęła i ją dotarł teraz ma nalatane ponad 9 tysi bez wymiany olei
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
wg manuala to w silniku wymienia się olej po 100 h, a dyfry pewnie jeszcze rzadziej...
ale życie jest inne, przynajmniej w Legnicy
przynajmniej też wiem kiedy uszczelniacz wpuści wodę do dyfra, czy do skrzyni
ale życie jest inne, przynajmniej w Legnicy
przynajmniej też wiem kiedy uszczelniacz wpuści wodę do dyfra, czy do skrzyni
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
W skrzyni pierwszy olej wymieniamy po 10 motogodzinach lub 300 km w zależności co pierwsze minie, następnie co 6000 km lub 2 lata lub 200 motogodzin. Kontrola raz w roku lub 3000 km lub 100 motogodzn (co pierwsze minie)
W dyfrach wymiana co 6000 km lub 2 lata lub 200 motogodzin (co pierwsze minie), kontrola co 50 motogodzin lub 1500 km
Tyle mówi serwisówka. Jeśli ktoś często jeździ po wodzie to raczej częsta kontrola olei jest wskazana. Oleje jeśli są czyste to raczej nie ma sensu częściej wymieniać.
W dyfrach wymiana co 6000 km lub 2 lata lub 200 motogodzin (co pierwsze minie), kontrola co 50 motogodzin lub 1500 km
Tyle mówi serwisówka. Jeśli ktoś często jeździ po wodzie to raczej częsta kontrola olei jest wskazana. Oleje jeśli są czyste to raczej nie ma sensu częściej wymieniać.