Wyciągarka? - niekoniecznie, jest coś jeszcze...

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
Awatar użytkownika
Ronin
Kontakt:

Post autor: Ronin » czw 31 lip, 2008

A jak z wytrzymałością tego urządzenia bo widzę że lina zwija się sama czyli musi być jakaś sprężyna, jak ze szczelnością obudowy tej sprężyny?
nie ma żadnego problemu, rwałem też drugiego rincona z błota i ..................... poszła lina, którą tamten miał przymocowaną, a mnie dzięki temu że zadziałała sprężyna zwijająca nic się nie stało, więc....znowu bezpieczeństwo

a ze zwijaniem nie mam problemu (też się tego obawiałem, bo na reklamach jest czyściutko - wiadomo) ale błoto, jeziora i naprawdę ciężka praca "wołu wyciągowego" i oprócz zarysowań pomarańczowego lakieru jest jak nowy. Zaletą może być to że lina nie blokuje się na szarpnięcie np na 2-gim metrze (jak np pasy bezpieczeństwa), tylko rozwija na max długość. To zwiększa niezawodność.

Myślę że jak będzie ich jeździło więcej, to poznamy szersze opinie. Ja nie chcę tu miodzić, bo jeszcze ktoś pomyśli że producent mi coś płaci za reklamę, ale naprawdę jestem zadowolony. Wkrótce drugi Rincon z teamu będzie miał montowanego Tigera z przodu, więc będą opinie, jak to się spisuje "z innej strony"
Prawdziwi mistrzowie nie jedzą miodu, prawdziwi mistrzowie żują pszczoły

Awatar użytkownika
Romulus
Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
Imię: Roman

Post autor: Romulus » pt 01 sie, 2008

Mr Ronin nie sugerowałem że masz coś z tego (nawet mi przez myśl nie przeszło), po prostu pytam.
Mr Ronin napisał...
Wkrótce drugi Rincon z teamu będzie miał montowanego Tigera z przodu, więc będą opinie, jak to się spisuje "z innej strony"
ok, rozumiem że będziecie na sudetach to obejrzymy to w robocie na własne oczy. :shock:
Ostatnio zmieniony pt 01 sie, 2008 przez Romulus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ronin
Kontakt:

Post autor: Ronin » pt 01 sie, 2008

ja napewno będę - kolega czeka jeszcze na komputer (ze stanów to trochę trwa), jak go uruchomimy do tego czasu to będą oba.
Chętnie zaprezentujemy TT na żywo, generalnie sam jestem ciekaw jak się spisze na "górkach", do tej pory sprawdzałem go raczej w warunkach (pod)wodnych i błotnych.
więc CU soon!

JaVoL
Kontakt:

Post autor: JaVoL » pt 01 sie, 2008

Ciekawe czy z tym urzadzeniem nie bedzie takiego problemu jak ze zwijaniem kabla w odkurzaczach hehe Dziala jak nowe a po jakims czasie ktos zamocno szarpnie czy sprezyna sie zuzyje i nie chce zwijac. Nie musze pisac w jakich warunkach to bedzie uzytkowane przy tej wysokosci montazu.

Awatar użytkownika
Ronin
Kontakt:

Post autor: Ronin » wt 05 sie, 2008

Ciekawe czy z tym urzadzeniem nie bedzie takiego problemu jak ze zwijaniem kabla w odkurzaczach
jak pisałem wcześniej - niewiele to ma wspólnego z tym systemem, bo nie ma stopera z szarpakiem - linę się rozwija na max i nie ma się co tam zepsuć poza sprężyną

Romulus, specjalnie dla ciebie :D wklejam FILMIK z przydatności w terenie (wodzie?) oczywiście kolega z kawy nurkował do haka, bo nie miał nawet liny :dobani: .

Awatar użytkownika
Ronin
Kontakt:

Post autor: Ronin » ndz 10 sie, 2008

wczoraj przyszły 4 szt TT - zostały jeszcze 2, ktoś reflektuje?

Awatar użytkownika
Ronin
Kontakt:

Post autor: Ronin » pn 11 sie, 2008

no to chyba został ostatni :lol:

Awatar użytkownika
Ronin
Kontakt:

Post autor: Ronin » pn 18 sie, 2008

...już nie :D

jeli ktoś będzie jeszcze chętny, to piszcie, czasem coś zamawiam w usa do mojego HRa to da sie jeszcze załatwic kilka sztuk

Awatar użytkownika
homarek
Lucky ATV Team
Kontakt:

Post autor: homarek » pn 18 sie, 2008

Ja się piszę. Czekam na informacje.
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color]

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » pn 08 wrz, 2008

No to sprzęt zamontowany teraz czekam na próbę w terenie.
Wprowadziłem kilka modyfikacji konstrukcyjnych ,żeby uniknąć dodatkowego ciężaru płyty montażowej ale chyba jest ok.
Załączniki
3.JPG
2.JPG
1.JPG
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”