Wyciągarka - linka stalowa wkręcona
Wyciągarka - linka stalowa wkręcona
Wczoraj trochę się wkopałem w kałuży i musiałem użyć wyciągarki zapiąłem ją nieco niestety pod skosem bo innego wyjścia nie było i linka źle się nawijała z jednej strony wkręciło ją i teraz zwinąć linkę mogę krótki odcinek a kiedy odwijam również za chwilę zaczyna nawijać z powrotem. Już widzę, że ją trochę uszkodziło i będzie do wymiany ale jak to odblokować? co spróbować bez rozbierania wyciągarki?
Sprzęgło poluzować (to pokrętło po prawej stronie wyciągarki?) i np. zapiąć hak o coś stabilnego i quadem wyszarpnąć?
Sprzęgło poluzować (to pokrętło po prawej stronie wyciągarki?) i np. zapiąć hak o coś stabilnego i quadem wyszarpnąć?
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Wyciągarka - linka stalowa wkręcona
Zaczep linkę o drzewo na wysprzęglonym bębnie i po prostu się cofnij quadem, miewaliśmy ze znajomymi takie sytuacje i takie rozwiązanie nie skutkowało uszkodzeniem.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
tylko solidne drzewo zeby nie zwaliło się na QUada
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
Ja miałem to samo ze 3 tyg temu.
Wyciągałem kumpla pod skosem stojąc i poszła za talerz/ograniczenie od strony silnika.
Moja nawinęła kilka obrotów/zwojów pod osłonę i się zblokowała.
Szkoda mi było linki bardziej ciąć i w domu rozebrałem wyciągarkę.
To zajmuje pół godziny.
Przyjemne zajęcie, jak większość przy swojej maszynce
Wyciągałem kumpla pod skosem stojąc i poszła za talerz/ograniczenie od strony silnika.
Moja nawinęła kilka obrotów/zwojów pod osłonę i się zblokowała.
Szkoda mi było linki bardziej ciąć i w domu rozebrałem wyciągarkę.
To zajmuje pół godziny.
Przyjemne zajęcie, jak większość przy swojej maszynce
V2.....sound of madness
próbowałem najpierw wyciągnąć całą wyciągarkę, śruby odkręcone ale nie szło wyjąć ją. Tj. została tam w magiczny sposób teleportowana, lub elementy ramy odkrecone aby zamontować wyciągarkę? no nic, przykręciłem tak jak było znalazłem drzewo i udało się wyszarpnąć linkę. Nieco już pociętą... będę musiał wymienić czy jest sens na syntetyczną?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Wyciągarka fabryczna i tak długo nie pociągnie bo umówmy się nie należy do tych dobrej jakości.
Używaj póki chodzi na stalowej, możesz ewentualnie odciąć do miejsca gdzie się pocięła i na nowo założyć hak. Kup jakiś pas do oplotu drzew i na razie powinno wystarczyć.
Wyjęcie wyciągarki jest dość kłopotliwe to fakt ale pod pewnym kątem idzie ją wyjąć
Używaj póki chodzi na stalowej, możesz ewentualnie odciąć do miejsca gdzie się pocięła i na nowo założyć hak. Kup jakiś pas do oplotu drzew i na razie powinno wystarczyć.
Wyjęcie wyciągarki jest dość kłopotliwe to fakt ale pod pewnym kątem idzie ją wyjąć
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Dokładnie, wyjdzie dołem po odkręceniu podłogi z przodu na skosie. Trzeba troszkę tam ją poukładać aż znajdzie się ta jedna, jedyna kombinacja że wyjdzie.
V2.....sound of madness
spróbuje odkręcić podłogę i pomajtać wyciągarą bo jeśli mówicie, że się da to jest tak na pewno ale w tym jednym jedynym ustawieniu .
Właśnie dzisiaj zauważyłem, że uszkodziłem chyba półoś lewy przód jest na niej luz. Przy jeźdźcie na skręconych kołach w lewo zaczyna stukać, widzę też małe pęknięcie manszety także odpuszczam jazdy i zlecę to mechaniorowi z dulowej. Jakoś źle musiałem się wbić w to błoto ale nie sądziłem, że na tyle aby uszkodzić półoś. Sorry, że w tym samym temacie (chyba, że założyć nowy?) , jutro zrobię filmik i pokażę wam jak to wygląda.
Właśnie dzisiaj zauważyłem, że uszkodziłem chyba półoś lewy przód jest na niej luz. Przy jeźdźcie na skręconych kołach w lewo zaczyna stukać, widzę też małe pęknięcie manszety także odpuszczam jazdy i zlecę to mechaniorowi z dulowej. Jakoś źle musiałem się wbić w to błoto ale nie sądziłem, że na tyle aby uszkodzić półoś. Sorry, że w tym samym temacie (chyba, że założyć nowy?) , jutro zrobię filmik i pokażę wam jak to wygląda.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Nie tyle półoś co przegub. W CF500 wymienia się przeguby czy cały komplet, półośka z przegubami?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Mam filmik, słychać w miarę stukanie. Najgorsze, że po drugiej stronie quada też jest lekki luz na półosi nie stuka tak ale luz jest. Rozumiem, ze tak nie ma być .