Wrocław poligon
- LEJEK
- Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
- Imię: Tomek
Re: Wrocław poligon
ojjjjj, no to kiepska sprawa......
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
- LEJEK
Wraz z Piotrem (moto) mieliśmy bardzo obfity w przygody dzień .
Zaczęło się od kapcia w busie jak tylko wyjechaliśmy kilka wiosek dalej. Najpierw szukaliśmy po domach u chłopków klucza płaskiego 19 mm żeby zdjąć zapas w busie. (niedziela godzina 6 rano). Potem okazało się, że zapas nie ma powietrza, całe szczęście, że kompresorek był w Quadzie !!! Jak zajechaliśmy na miejsce do kolesia, który miał pożyczyć nam dwie kamerki (GoPro + Contur), okazało się że poprzedniej nocy urodziło mu się dziecko (dziewczynka). Zerwaliśmy go z łóżka, lekko zawianego . Potem ceremonia cala przebierania i instalowania sprzętu, zeszło się trochę....
- 10 'C i wreszcie wyjechaliśmy..... pierwszy raz trafiłem w takie góry, gdzie szlaki były rzeczywiście dla pieszych... wąskie ścieżki między drzewami i mnóstwo śniegu, kilka razy cofaliśmy się w poszukiwaniu innej drogi. Jak już wróciliśmy to koleś zdążył przetrzeźwieć ,ale tęż zdążył się znów napić
- " No to co chłopaki, wpadniecie na ciepłą herbatkę żeby się rozgrzać ....... Pół rodzinki przy zastawionym "obficie" stole. Pełnienie zaszczytów wypadło na Piotrka (moto), bo ja niby kierowca......... no i wiadomo co dalej.....
W każdym razie nie wróciliśmy tak szybko jak było planowane ......
Teraz parę pamiątkowych:
fajne te zdjęcie, podoba mi się......
a to wiadomo kto......
Zaczęło się od kapcia w busie jak tylko wyjechaliśmy kilka wiosek dalej. Najpierw szukaliśmy po domach u chłopków klucza płaskiego 19 mm żeby zdjąć zapas w busie. (niedziela godzina 6 rano). Potem okazało się, że zapas nie ma powietrza, całe szczęście, że kompresorek był w Quadzie !!! Jak zajechaliśmy na miejsce do kolesia, który miał pożyczyć nam dwie kamerki (GoPro + Contur), okazało się że poprzedniej nocy urodziło mu się dziecko (dziewczynka). Zerwaliśmy go z łóżka, lekko zawianego . Potem ceremonia cala przebierania i instalowania sprzętu, zeszło się trochę....
- 10 'C i wreszcie wyjechaliśmy..... pierwszy raz trafiłem w takie góry, gdzie szlaki były rzeczywiście dla pieszych... wąskie ścieżki między drzewami i mnóstwo śniegu, kilka razy cofaliśmy się w poszukiwaniu innej drogi. Jak już wróciliśmy to koleś zdążył przetrzeźwieć ,ale tęż zdążył się znów napić
- " No to co chłopaki, wpadniecie na ciepłą herbatkę żeby się rozgrzać ....... Pół rodzinki przy zastawionym "obficie" stole. Pełnienie zaszczytów wypadło na Piotrka (moto), bo ja niby kierowca......... no i wiadomo co dalej.....
W każdym razie nie wróciliśmy tak szybko jak było planowane ......
Teraz parę pamiątkowych:
fajne te zdjęcie, podoba mi się......
a to wiadomo kto......
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
- Ivan
- Quad:: Gryzzli 700 FI
- Kontakt:
Grzesiu,
wczoraj zabrałem Miśka z twojego placu- Damian spisał się na medal. Grizzak ma jadu teraz co nie miara Ale i tak musze go w terenie sprawdzić jeszcze
Damy rade się ustawić na jakieś "małe blotko"? Musze wykorzystać fakt, że Sida przyczepka u mnie stoi
Sid ?? Lecimy gdzieś ?
wczoraj zabrałem Miśka z twojego placu- Damian spisał się na medal. Grizzak ma jadu teraz co nie miara Ale i tak musze go w terenie sprawdzić jeszcze
Damy rade się ustawić na jakieś "małe blotko"? Musze wykorzystać fakt, że Sida przyczepka u mnie stoi
Sid ?? Lecimy gdzieś ?
Panowie kto chętny na niedziele? jakies pomysły? my myslimy aby z kosto do rzeczki dolecieć, jakiś obiadek i powrót...
- LEJEK
Pomysł, dobry, chętnie się piszę, ale była by to już trzecia niedziela pod rząd..... małżonka tego może nie przeżyć..... dla dobra swojego i swojej rodziny z przykrością muszę powiedzieć że nie......
kurde, pogoda piękna, towarzystwo wyborowe, ale siła wyższa.....niestety....
kurde, pogoda piękna, towarzystwo wyborowe, ale siła wyższa.....niestety....
- Ivan
- Quad:: Gryzzli 700 FI
- Kontakt:
Jest koncpecja żeby na 16.02 sie ustawić na poligonie i sprawdzić sprzęt przed RedRally2.
Komu term pasuje ?
Komu term pasuje ?
- LEJEK
kusząca propozycja..... pomyslę, ale raczej tak...!!
Panowie z Pingwina mam takie pytanie, napewno się będziecie orientować...powiedzcie mi jak wygląda jazda po terenach w okolicy stanisławowa, bo powiem szczerze że się tam wybieramy ale pytanie, jak wygląda kwestia z dostępnością tych terenów, mianowicie czy jakoś szczególnie pilnują okolicznych lasów i czy jest jakies bezpieczne miejsce aby zaparkować lawete...z góry dzięki
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Park Krajobrazowy Chełmy - duma miejscowych mieszkańców, dużo zwierzyny, eksportowe łowiska dla myśliwych, Straż Leśna w Defenderach , uzbrojeni po zęby, bardzo kulturalni - jednak stanowczy... ech ...
przez ostatnie trzy lata byłem tam ze dwa razy, ostatnio w nocy dwa tygodnie temu, kiedy było poniżej - 10 stopni i mnóstwo śniegu, tylko przelotem w jedną stronę
a mamy tam zaledwie 15-20 km...
obok Stanisławowa jest Myślibórz a tam Rezerwat i tam - pod żadnym pozorem bym tam nie wjechał, oczko w głowie leśników
w okolicach Męcinki a właściwie Bogaczów na skrzyżowaniu leśniczówka, z której dzwonią po SL., Chełmiec - druga leśniczówka przy lesie - to samo... Omijać bezwzględnie Muchów i Myślinów.
zatem możecie próbować, choć my miejscowi tam nie latamy
przez ostatnie trzy lata byłem tam ze dwa razy, ostatnio w nocy dwa tygodnie temu, kiedy było poniżej - 10 stopni i mnóstwo śniegu, tylko przelotem w jedną stronę
a mamy tam zaledwie 15-20 km...
obok Stanisławowa jest Myślibórz a tam Rezerwat i tam - pod żadnym pozorem bym tam nie wjechał, oczko w głowie leśników
w okolicach Męcinki a właściwie Bogaczów na skrzyżowaniu leśniczówka, z której dzwonią po SL., Chełmiec - druga leśniczówka przy lesie - to samo... Omijać bezwzględnie Muchów i Myślinów.
zatem możecie próbować, choć my miejscowi tam nie latamy
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...