Wołomin, Kobylka, Zielonka,Rembertów

Ustawki, wypady, quadowanie i wszystkie nieformalne spotkania quadowe - informuj, szukaj, zapraszaj, zamieszczaj relacje i zdjęcia...
Awatar użytkownika
nikus_22
Quad:: Kawasaki BF 750
Imię: Krzysztof
Kontakt:

Re: Wołomin, Kobylka, Zielonka,Rembertów

Post autor: nikus_22 » pn 01 gru, 2014

:mrgreen: na niedziele to i ja jestem chętny :mrgreen: :I love YAMAHA:
pozdrowienia

Awatar użytkownika
Rysiek
Quad:: YamahaG700/HondaTA650
Imię: Rysiek

Post autor: Rysiek » wt 02 gru, 2014

SOKOLIK pisze:JAK NIE BĘDZIE PADAŁ ŚNIEG TO JA MOGO ,BO JAK BĘDZIE PADAĆ TO DO ROBOTY MUSZE JECHAĆ :beczy:
A ty co pługiem teraz śmigasz, że do roboty lecisz jak śnieg pada :?:
Ja też bym chętnie się przejechał jak by nie było opadów :mrgreen:

:I love YAMAHA:
Pozdrawiam Rysiek :-)

Awatar użytkownika
SOKOLIK
Quad:: OUTLANDER XTP 1OOO
Imię: GRZESIEK

Post autor: SOKOLIK » wt 02 gru, 2014

MOŻNA TAK POWIEDZIEĆ ŁADUJE SÓL NA SOLNICZKI :figielek:
WCZORAJ BYŁEM W OKOLICACH SZCZECINA (GRYFICE) OGLĄDAŁEM XMR 650 ROCZNEGO ZA 32TYŚ NA FOTO JAK NÓWKA A REAL NAWET O CENE NIE PYTAŁEM TRAGIEDJA ALE SPOWROTEM ZAJECHAŁEM DO SZAMOCINA ZABACZYĆ NOWEGO I JAKA CENA U NIEGO TO Z REJ 45TYŚ A BEZ REJ 42TYŚ ALBO GRYZZLI CAMO MUSZE SIĘ RUSIU TWOIM PRZEJECHAĆ JAK TO CHODZI

Awatar użytkownika
jacolakier
Quad:: KQ700/BF750/G700/XMR650
Imię: Jacek

Post autor: jacolakier » wt 02 gru, 2014

Grzesiu na pewno XMR jest lepszy od grizzly

Awatar użytkownika
Rysiek

Post autor: Rysiek » wt 02 gru, 2014

Lepszy jest napewno ma odrazu oponę bumper osłony dłoni jest tylko cieższy i droższy w utrzymaniu ale dla Ciebie to xmr będzie lepszy bo ty lubisz zapier....ć a gryzlaku będzie cię denerwować to że jest miękki, a camam w porównaniu do gryzzly to jak przyklejony do drogi na winklach :-)

:I love YAMAHA:

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC

Post autor: DKfan » wt 02 gru, 2014

Rysiek z tym XMR to nie tak do końca jak napisałeś. Po winklach a szczególnie po trawesach bez solidnych poszerzen to nim nie polatasz bo jest jak na szczudlach. Obstawialbym ze do szybkich winkli lepsza byłaby G700 wthc 2014 przy najsztyniejszym ustawieniu ładnie się prowadzi. XMR tez ma inne ustawienia cvt mocno rwie od dołu ale z tego co wiem od ludzi z forum highliftera może nawet nie osiągać 100km/h bo ich latają 62-64mp/h. Jedynie Napewno na górki bardzo strome i długie będzie wchodził lepiej niż G700 i trochę lepiej mielil błoto, chociaż G700 na dużej oponie wydaje mi się ze poradzi sobie podobno
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
SOKOLIK
Quad:: OUTLANDER XTP 1OOO
Imię: GRZESIEK

Post autor: SOKOLIK » wt 02 gru, 2014

cena quadów jest taka sama musze się przejechać G7OO

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » wt 02 gru, 2014

G700 i xmr650? Latem były po 38 w szamocinie G700 z rejką a w Bushpigu po 39-40
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Rysiek

Post autor: Rysiek » śr 03 gru, 2014

Cenowo to samo tylko xmr lepiej wyposażony a co do Yamahy i szybkich winkli to bym się nie zgodził bo mój Outlander się lepiej trzymał droginiż yamaha a xmr (1000 nie wiem jak 650) standardowo jest tej samej szerokości co yamaha na felgach poszeżajacych o 3 cm na stronę co do środka ciężkości to xmr też można go obniżyć pneumatycznym zawieszeniem niewiem czy 650 je ma. A jeśli chodzi o wywrotki na trawersach to Outlander napewno gorzej wypadał niż yamaha. Natomiast jeśli chodzi o ceny i dostępność części to yamaha napewno przoduje do canama tez jest wszystko tylko nieraz trzeba zamawiać i troszkę poczekać i zapłacić nieraz 2razy tyle co do Yamahy.
A i canama będzie mieć napewno lepszy start

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » śr 03 gru, 2014

650ka nie ma pneumatyki. 1000km.jest tez trochę inna bo robiona na ramię Mają, wiec inaczej się prowadzi niż krótki,podwyższony out. Pamiętaj ze twój out to nie był XMR gdzie środek ciężkości jest położony wyżej. A stosunek rozstawu kół do położenia środka ciężkości jest lepsza w G700. Moja opinia o XMR 650 tez pochodzi z uwag od ludzi którzy jeździli przedtem Kq i przyznają ze XMR ma nienajlepsza stabilność na trawesach i.gorkach, ale.to typowe blotniaki i dla.tego je kupili.XMR jest mocno ukierunkowany, jak.chce.się sprzęt bardziej uniwersalny to.trzeba brać normalnego outai.dokupić zestaw snorkli.
Rysiek, gdzie ty znalazłeś G700 i XMR w tej samej cenie?
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ustawki quadowe”