Wizyta w fabryce CF MOTO
- BuBu
- Quad:: G700 XXc
- Imię: Marcin
Re: Wizyta w fabryce CF MOTO
Ja tam broń boże nie chcę się wypowiadać negatywnie o chińskich quadach, bo nimi nie jeździłem, ale piał z zachwytu też nie będę. Na razie doświadczenia moje są takie, że co z chin nie kupię, to się najzwyczajniej sypie. Pomijam elektronikę. Ale sprzęt AGD, szlifierka, wiertarka, wiertła, śruby, części zamienne do samochodów. Co nie kupiłem, to zaraz szlag to trafił, ostatnio chińskie imadło. I podejrzewam że każdy z was ma podobne odczucia.
Ale natomiast bardzo zainteresowało mnie nowe Kymco. Czekam na relację w quadziku i pierwsze opinie użytkowników.
Największym naszym problemem jest to, że użytkując coś, nie potrafimy na dany sprzęt spojrzeć racjonalnie.
I jeszcze pytanie uzupełniające: kto z was jeździ chińskim samochodem czy motorem?
Ale natomiast bardzo zainteresowało mnie nowe Kymco. Czekam na relację w quadziku i pierwsze opinie użytkowników.
Największym naszym problemem jest to, że użytkując coś, nie potrafimy na dany sprzęt spojrzeć racjonalnie.
I jeszcze pytanie uzupełniające: kto z was jeździ chińskim samochodem czy motorem?
Tu się z lekka nie zgodzę. W mojej okolicy łatwiej natknąć się na X8 niż na misia. X8 podobno sprzedaje się najlepiej. Więcej użytkowników = więcej awarii. Co do porównania, wg mnie X8 ma dużo lepsze seryjne zawieszenie od wszystkich japońców.miro12a pisze:Jak na stosunkową małą ilość tych quadów w Polsce i że quady nie mają dużych przebiegów bo przecież to nowość, to dużo słychać o awariach.
Bubu jeździłem i cały czas jeżdżę chińskim skuterkiem. Jakoś wiadomo jaka - mówili że masakra. Zrobiłem tuning i zwiększyłem pojemność do 70cc. Natłukłem nim około 10 tyś, około bo przy 7 pękła linka od licznika, a to było dość dawno temu. Z awarii jakie miałem to tylko - pęknięty pasek, problem z przełącznikami na kierownicy, kopka się odkręciła i wypadła, aku jest na wyczerpaniu. Mam go od 6 lat i nie narzekam. Teraz jest jeszcze lepiej bo chińskie produkty doganiają te markowe. Owszem X8 to nadal nie jest Canam, ale wielu Japończyków by zawstydziła.
Ozo Drapers Squad
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Witam wszystkich . Bubu jeżeli chodzi o latanie cf-ką 10 cm nad wodą to niestety jeszcze tego nie potrafi a to czy by wygrała Andrzeja cf-ka x8 czy Twój G700 XXc to nie zależy w 100 % od gadziny czyli bez sensu z rzucać go z przepaści. Osobiście użytkowałem cf-moto x800 przez prawie rok i mogę powiedzieć że jak na quada turystycznego bo myślę że spokojnie do takiej grupy możemy go zaliczyć o sporych gabarytach ( jego długość ) to w terenie nawet ciężkim radzi sobie bardzo dobrze , według mnie jego atutem jest niezła cena i nie zbyt drogi serwis np. w porównaniu z can-amem które jak wiemy też nie są bez wad . Jak bym teraz kupował kolejną gadzinę wybrał bym cf-kę x800 tylko ze wspomaganiem .
- LATAJĄCY ARTEK
LATAJĄCY ARTEK pisze:Witam wszystkich . Bubu jeżeli chodzi o latanie cf-ką 10 cm nad wodą to niestety jeszcze tego nie potrafi a to czy by wygrała Andrzeja cf-ka x8 czy Twój G700 XXc to nie zależy w 100 % od gadziny czyli bez sensu z rzucać go z przepaści. Osobiście użytkowałem cf-moto x800 przez prawie rok i mogę powiedzieć że jak na quada turystycznego bo myślę że spokojnie do takiej grupy możemy go zaliczyć o sporych gabarytach ( jego długość ) to w terenie nawet ciężkim radzi sobie bardzo dobrze , według mnie jego atutem jest niezła cena i nie zbyt drogi serwis np. w porównaniu z can-amem które jak wiemy też nie są bez wad . Jak bym teraz kupował kolejną gadzinę wybrał bym cf-kę x800 tylko ze wspomaganiem . Nara
Skoro Cf Moto radzi sobie coraz lepiej to pytanie:
Cf 1000? krótka rama?
Cf w stylu "renegade" lub "xmr"
Cena idzie za jakością ale na rynku, byłoby głośno!!!
Cf 1000? krótka rama?
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Za to u nas w górach na około 50 użytkowników quadów jakich znam z okolicy, jest jeden x8 ale stoi w sklepie i nikt nie chce ryzykować zakupuIkar pisze:W mojej okolicy łatwiej natknąć się na X8 niż na misia. X8 podobno sprzedaje się najlepiej.
- LATAJĄCY ARTEK
Myślę że x800 z krótką ramą by wystarczyła żeby lepiej radzić sobie w ciasnych nawrotach .loonger81 pisze:Skoro Cf Moto radzi sobie coraz lepiej to pytanie:
Cf 1000? krótka rama?
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Ja się nie będę wypowiadał na temat czy to czy to jest super a tamto jest beeee
Lecz jeżeli chodzi o produktu chińskie a w szczególności CF MOTO to prą do przodu i to mocno jeżeli chodzi o jakość a mam styczność z tymi sprzętami od 2007r , sam jestem i byłem tylko użytkownikiem chińskich sprzętów i jakoś do dziś mnie nie odstraszyły tylko coraz bardziej jestem mile zaskoczony co do tych produktów oczywiście jeżeli było by mnie stać na markowy sprzęt oczywiście nowy to bym coś tam sobie zakupił lecz nie stać mnie na to więc wybrałem sprzęt z niskiej półki i jak na razie jestem zadowolony i powiem tak iż nawet teraz jak by było mnie stać na markowy sprzęt toooo baaaardzo bym się zastanawiał czy go kupić czy jednak chiny bo cena dobra i jakość niczego sobie .
Lecz jeżeli chodzi o produktu chińskie a w szczególności CF MOTO to prą do przodu i to mocno jeżeli chodzi o jakość a mam styczność z tymi sprzętami od 2007r , sam jestem i byłem tylko użytkownikiem chińskich sprzętów i jakoś do dziś mnie nie odstraszyły tylko coraz bardziej jestem mile zaskoczony co do tych produktów oczywiście jeżeli było by mnie stać na markowy sprzęt oczywiście nowy to bym coś tam sobie zakupił lecz nie stać mnie na to więc wybrałem sprzęt z niskiej półki i jak na razie jestem zadowolony i powiem tak iż nawet teraz jak by było mnie stać na markowy sprzęt toooo baaaardzo bym się zastanawiał czy go kupić czy jednak chiny bo cena dobra i jakość niczego sobie .
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
- LATAJĄCY ARTEK
Miro12a każdy ma swoją opinie o quadach i to właśnie w tym wszystkim jest fajne ja tylko wyraziłem swoją opinie na temat cf-moto x800 ponieważ miałem możliwość ją użytkować . Naramiro12a pisze:Za to u nas w górach na około 50 użytkowników quadów jakich znam z okolicy, jest jeden x8 ale stoi w sklepie i nikt nie chce ryzykować zakupuIkar pisze:W mojej okolicy łatwiej natknąć się na X8 niż na misia. X8 podobno sprzedaje się najlepiej.
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Ja nie neguje x800. wyrażam swoją opinię na podstawie innych postów. Może się mylę, dla tego fajnie by było jak by ktoś zrobił mały niezależny teścik x800 vs misio lub x800 vs outlander 800. Znam nawet z forum jednego gościa który mógł by ten teścik przeprowadzić. Chyba wiecie o kogo chodzi. Co przemawia za Nim: w przeszłości przeprowadzał już porównania, ma dostęp do różnej maści sprzętów, no i nieźle testy Mu wychodzą.