wał napędowy yamaha grizzly 660 pomocy
wał napędowy yamaha grizzly 660 pomocy
mam problem z wałem napędowym przednim.moje pytanko brzmi czy bedzie pasował stary model wału napędowego na krzyżaki cardana zamiast nowego na przeguby kulowe???Ponieważ mój był na przeguby kulowe i sie rozsypał i mysle nad włożeniem na krzyżaki cardana poprostu stary model wału napędowego???
Re: wał napędowy yamaha grizzly 660 pomocy
Przecież ten wał jest nieśmiertelny, wymaga małego liftu i śmiga do śmierci quada, gumy były całe?? nie było nawet malutkiej dziurki??
Od strony silnika będzie pasował, od dyfru nie wiem.
Od strony silnika będzie pasował, od dyfru nie wiem.
Witam wszystkich na forum jestem tutaj nowy. Mam pytanie odnośnie jak się sprawuje Yamaha Grizzly 660 bo zamierzam kupić. Jakie wady mają te sprzęty? Na co zwracać uwagę przy kupnie? Czy kupie porządny Quad do 15 tyś? Jaki rocznik w tej cenie mogę kupić żeby był sprawny może ktoś podrzuci jakiś link na cos fajnego i sprawnego wartego uwagi.
witam posiadam yamahe grizzly 660 szukam odpowiedzi na temat przedniego wału napędowego zauważyłem że jak podważę wał przy wyjściu z silnika to chodzi on góra dół nie wiem czy to tak ma być czy nie czy jest ktoś mi wstanie odpowiedzieć na te pytanie pozdrawiam
- Dimi
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: Yamaha Grizzly 700 FI
Ja mam G700 i właśnie się bawię z dyframi. Przód już skręciłem z powrotem. Co do wału - nie zauważyłem u siebie by latał mi góra dół, czy jakkolwiek inaczej co by mnie mgło zaniepokoić.misiek12 pisze:witam posiadam yamahe grizzly 660 szukam odpowiedzi na temat przedniego wału napędowego zauważyłem że jak podważę wał przy wyjściu z silnika to chodzi on góra dół nie wiem czy to tak ma być czy nie czy jest ktoś mi wstanie odpowiedzieć na te pytanie pozdrawiam
Nie wiem czy orientujesz się jak wygląda to wszystko po ściągnięciu wału.
Ta strona jest od dyfra, wał wchodzi po tych wyżłobieniach. Wał, wygląda jak rurka i od tej strony jest zaślepiona plastikowym kabzlem.
Nie posiadam niestety foty od strony silnika, ale wygląda identycznie z tym że na wale nie ma kabzla tylko sprężyna.
Sprawdź może jak wyglądają te elementy względem siebie? Odkręć wszystko co będzie ci przeszkadzać w wyjęciu dyfra. Wierz mi nie ma z tym dużo roboty i wcale nie jest to skomplikowane. Po odkręceniu dyfra od ramy lekko przesuwasz most ku przodowi (nic na siłę, wychodzi gładko), wał sam wypadnie. Jeżeli te wyżłobienia będą starte to wiesz co jest tego przyczynom. Jeżeli nie to sprawdź sprężynę. Może będzie potrzeba zastosowania takiej samej sprężyny od strony mostu?
A że chyba w G660 jest jeszcze inaczej... Jakby na to nie patrzeć, wyciągnij wał i skontroluj te zazębienia jak na wale tak na tulejce.
Są ludzie, którzy lepiej bawią się na oktanach niż na promilach...
dzięki za informacje będę musiał to obejrzeć od środka jak dojde do tego to podzielę się wiedzom
- Dimi
- Quadowa Grupa Południe
Jutro (wiem że święta, wiem że niedziela) posiedzę trochę przy quadzie porobię fotki wału i mostu, damy radę
- Dimi
- Quadowa Grupa Południe
Porobiłem fotki u siebie, co prawda jest to tylny most, ale wał i ułożenie są podobne.
To jest strona, która wchodzi od strony silnika, tak jak pisałem na to połączenie wchodzi sprężyna
A tu masz od strony mostu. Jak widzisz na końcu jest plastikowy kabzel. Uważaj i nie zgub go.
To jest strona, która wchodzi od strony silnika, tak jak pisałem na to połączenie wchodzi sprężyna
A tu masz od strony mostu. Jak widzisz na końcu jest plastikowy kabzel. Uważaj i nie zgub go.
dzieki serdecznie za te fotki
- Panther
- Quad:: Yamaha Grizzly 660
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Dimi, tylko ze przedni wal jest inny w g660 i wyglada troche inaczej. Ale wracajac do kolegi Misiek12, on bedzie chodzil gora-dol ale nie moze chodzic za mocno. Zobacz jakie masz frezy na wale przy wyjsciu z silnika i zobacz jeszcze czy widac frezy jak walek jest wlozony?
Pozdrawiam - Łukasz