Uszkodzony silnik cf 500
- leon00712
- Quad:: Cf moto 500
- Imię: Łukasz
Uszkodzony silnik cf 500
Cześć !
No i stało się .... najlepsze że przy normalnej jezdzie do sklepu bez szaleństw.
Coś tak jakby zaczeło bardzo mocno stukać w silnik.Silnik odpali ale naprawde drastyczny dzwięk z niego się wydobywa wieć tylko raz go odpaliłem aby go nie katować...
Jakieś pomysły co się stało ? Wał,pierścienie ? generalny remont to już chyba kasa w tysiącach
No i stało się .... najlepsze że przy normalnej jezdzie do sklepu bez szaleństw.
Coś tak jakby zaczeło bardzo mocno stukać w silnik.Silnik odpali ale naprawde drastyczny dzwięk z niego się wydobywa wieć tylko raz go odpaliłem aby go nie katować...
Jakieś pomysły co się stało ? Wał,pierścienie ? generalny remont to już chyba kasa w tysiącach
- leon00712
Re: Uszkodzony silnik cf 500
proszę o usunięcie tematu bo ze wszystkiego co czytam to najprawdopodobniej silnik sie zatarł ...
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
Po co usuwać?
Pisz o przebiegu naprawy, co się sypnęło itd.
Prawdopodobnie korba się urwała.
Pisz o przebiegu naprawy, co się sypnęło itd.
Prawdopodobnie korba się urwała.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- leon00712
Quadzior będzie teraz długo stał .... brak kasiory a nowy wał to 1500 zł do tego pierścienie to 2000 zł jak nie więcej ,masakra .... ahhhh złośliwość rzeczy martwych
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
może używanego wyrwiesz w przystępnej cenie warto poszukać
leon00712 na innym forum był podobny przypadek. Kolega kupił chyba za 600 korbę od Suzuki Vinsona i pasuje a pierścienie to koszt 150-200 zł chyba. Z tłokiem 250-300. Także pozostaje przełożenie korby i wyważenie (50zł), uszczelki 150-200. Jak sam zrobisz to zaoszczędzone i w ok 1100-1200 ogarniesz temat w tych gratach co piszesz. Za 2 tysie to z nowym cylindrem (650/700 zł) zrobisz. Co konkretnie padło?
Pozwodzenia
Pozwodzenia
V2.....sound of madness
- leon00712
Sory panowie za brak aktywności ale teraz wziełem dodatkowe dniówki w pracy aby zrobić remoncik ! jeszcze tam nie grzebałem i daje to znajomemu bo grzebie w quadach i da mi znać co się stało ale narazie maszyna stoi bo kasiory nie maaa..... ale bedzie robiona najprawdopodobniej za miesiąc.Zdam relacje co to było i jakie rozwiązanie wymyśliliśmy
- leon00712
Panowiem ,mechanik rozebrał połowę silnika od strony wariatora i mówi że wszystko jest ok to znaczy że mówił że albo wał korbowy dał d*** albo jakieś tak zwane "łożysko pośrednie" Piszę w takiej sprawie że jakby był to wał to cena jego około 1100/1200 zł orginalny.Mi by zależa na jakimś wzmocnionym lepszym niż ten orginalny chiński ... Są jakieś w ogóle ? czy raczej lipa będzie z dostępem i nie pakować się w większe kosztu.Ale moja maszyna jezdzi extreme i dlatego chciałbym zadbać dobrze o jej serduszko Cf moto wykorzystywane w 101%
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
obawiam sie ze nie dostaniesz lepszej podrobki - chyba ze z Yamahy by podzeszdł...CFka 500 to tak naprawde stare Grizzly - nie sadze jednak.
Inna sprawa że to nie jest quad do extreem - chyba jednak lepij ci zmienic na stara Yamahe
S
Inna sprawa że to nie jest quad do extreem - chyba jednak lepij ci zmienic na stara Yamahe
S
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
Chyba jedynie korba od Suzuki Vinsona 500 (założona na starym Twoim wale) może dać nadzieję że będzie lepsza....ale czy rzeczywiście będzie?
To CF500 .....cudów nie będzie
To CF500 .....cudów nie będzie
V2.....sound of madness