Usterki CF Moto 500 4x4
-
- Quad:: cf 500 elektryk
- Imię: Karol ( jestem elektryk )
- Kontakt:
Re: Usterki CF Moto 500 4x4
teraz zepsuł się napęd na { na wyświetlaczu pali się napęd tył } a jest postawiłem quad go na podnośniku i ma 4x4 ( poczekam do lata ) mostów
-
- Kontakt:
mam ten sprzed wyciągarkę fabryczna i pług do odśnieżania
kiepska jakość materiały budowlanych
( szukam nowej wyciągarki )
kiepska jakość materiały budowlanych
( szukam nowej wyciągarki )
-
- Kontakt:
jestem elektrykiem i wiem że po jakimś czasie { instalacja siadzie }
{ to nie znaczy że żarówki i bezpieczniki }
{ to nie znaczy że żarówki i bezpieczniki }
Witam Kolegów
Moje zapytanie tyczy się CFMOTO 500A 2009r. Konkretnie -przy ruszaniu do prędkości około 15 na godzinę jest dziwne metaliczne wycie dochodzące z silnika.Czy może to być pasek?(nowy,wymieniony)czy raczej skrzynia biegów? Po przekroczeniu 40km znika problem dziwnego wycia.
Drugie pytanie-jak quad się zagrzeje to gaśnie,odczekam 10 minut i pali bez problemu? po 30 minutach gaśnie ponownie,gaźnik wyczyszczony,filtr powietrza nowy,świeca nowa?Może ktoś z Was jest w posiadaniu takiego sprzęyu i posiada wiedzę w tym temacie?Bardzo dziękuję za zainteresowanie się tematem,Pozdrawiam
Moje zapytanie tyczy się CFMOTO 500A 2009r. Konkretnie -przy ruszaniu do prędkości około 15 na godzinę jest dziwne metaliczne wycie dochodzące z silnika.Czy może to być pasek?(nowy,wymieniony)czy raczej skrzynia biegów? Po przekroczeniu 40km znika problem dziwnego wycia.
Drugie pytanie-jak quad się zagrzeje to gaśnie,odczekam 10 minut i pali bez problemu? po 30 minutach gaśnie ponownie,gaźnik wyczyszczony,filtr powietrza nowy,świeca nowa?Może ktoś z Was jest w posiadaniu takiego sprzęyu i posiada wiedzę w tym temacie?Bardzo dziękuję za zainteresowanie się tematem,Pozdrawiam
witam kupilem sobie cf moto 500 i w nastepnym dniu mam problem bo rozbedza sie do 40km/h i potem tak przerywa jak by zaplon byl odcinany co moze byc mu bo niewiem co mam robic myslalaem ze filtr paliwa jest zatkany ale nie bo wymienilem i dalej to samo
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Źle ustawiona mieszanka paliwowo powietrzna albo spadł Ci filtr powietrza/pękła odma od niego. Najpierw sprawdź filtr powietrza, później bierz się za ustawianie gaźnika jeśli nie pomoże.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
filtr powietrza czyscilem i dalej bylo to samo jak jade do mi sie tak dzieje a jak stoje w miejscu i dam mu gazu to chodzi normalnie a wrazie jak ustawiac ten gaznik
- Marines
- Moderator
Śrubką składu mieszanki. Zapamiętaj ile ma obrotów, wkręcając w prawo. I później regulujesz odkręcajac. W lewo zwiększasz powietrze a zmniejszasz ilość benzyny, wkręcając zwiększasz ilość benzyny, zmniejszasz powietrze. Pamiętaj, że quad zareaguje na nią z lekkim opóźnieniem. Wkręć i wykręć śrubę o 2,5 obrotu i próbuj. Jak nie, to reguluj o 1/4 obrotu w jedną lub w drugą do uzyskania dobrwego rezultatu. Reguluj na cieplłym silniku by ssanie automatyczne było wyłaczone.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
ok dzieki jak byc sieszcze napisal mi mniej wiecej srubki bo moge nie wiedziec bo go tak dokladnie nie ogladalem bo kupilem i zaraz pojechalem do pracy poza dom a jutro juz bede w domu
- Marines
- Moderator
Niestety, nie mam CF Moto, ale to co napisałem jest uniwersalne, wiec możesz się stosować. Śrubka powinna być z lewej strony gaźnika (jak patrzysz od tyłu quada) nie śrubka przy przepustnicy.
Tu masz serwisówki, powinno tam być:
http://atvforum.ro/Cfmoto-500-Manual-Servi-t3781.html
Tu masz serwisówki, powinno tam być:
http://atvforum.ro/Cfmoto-500-Manual-Servi-t3781.html