Usterki CF Moto 500 4x4

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
jojo cf 500
Quad:: cf 500 elektryk
Imię: Karol ( jestem elektryk )
Kontakt:

Re: Usterki CF Moto 500 4x4

Post autor: jojo cf 500 » pt 04 lut, 2011

teraz zepsuł się napęd na { na wyświetlaczu pali się napęd tył } a jest postawiłem quad go na podnośniku i ma 4x4 ( poczekam do lata ) mostów

jojo cf 500
Kontakt:

Post autor: jojo cf 500 » sob 19 lut, 2011

mam ten sprzed wyciągarkę fabryczna i pług do odśnieżania

kiepska jakość materiały budowlanych

( szukam nowej wyciągarki )

jojo cf 500
Kontakt:

Post autor: jojo cf 500 » ndz 10 kwie, 2011

jestem elektrykiem i wiem że po jakimś czasie { instalacja siadzie }

{ to nie znaczy że żarówki i bezpieczniki }

Awatar użytkownika
menthol
Quad:: CFMOTO 500A

Post autor: menthol » czw 02 cze, 2011

Witam Kolegów
Moje zapytanie tyczy się CFMOTO 500A 2009r. Konkretnie -przy ruszaniu do prędkości około 15 na godzinę jest dziwne metaliczne wycie dochodzące z silnika.Czy może to być pasek?(nowy,wymieniony)czy raczej skrzynia biegów? Po przekroczeniu 40km znika problem dziwnego wycia.
Drugie pytanie-jak quad się zagrzeje to gaśnie,odczekam 10 minut i pali bez problemu? po 30 minutach gaśnie ponownie,gaźnik wyczyszczony,filtr powietrza nowy,świeca nowa?Może ktoś z Was jest w posiadaniu takiego sprzęyu i posiada wiedzę w tym temacie?Bardzo dziękuję za zainteresowanie się tematem,Pozdrawiam

mlody22
Quad:: cf moto 500 4x4

Post autor: mlody22 » czw 21 lip, 2011

witam kupilem sobie cf moto 500 i w nastepnym dniu mam problem bo rozbedza sie do 40km/h i potem tak przerywa jak by zaplon byl odcinany co moze byc mu bo niewiem co mam robic myslalaem ze filtr paliwa jest zatkany ale nie bo wymienilem i dalej to samo

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » czw 21 lip, 2011

Źle ustawiona mieszanka paliwowo powietrzna albo spadł Ci filtr powietrza/pękła odma od niego. Najpierw sprawdź filtr powietrza, później bierz się za ustawianie gaźnika jeśli nie pomoże.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

mlody22

Post autor: mlody22 » pt 22 lip, 2011

filtr powietrza czyscilem i dalej bylo to samo jak jade do mi sie tak dzieje a jak stoje w miejscu i dam mu gazu to chodzi normalnie a wrazie jak ustawiac ten gaznik

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » pt 22 lip, 2011

Śrubką składu mieszanki. Zapamiętaj ile ma obrotów, wkręcając w prawo. I później regulujesz odkręcajac. W lewo zwiększasz powietrze a zmniejszasz ilość benzyny, wkręcając zwiększasz ilość benzyny, zmniejszasz powietrze. Pamiętaj, że quad zareaguje na nią z lekkim opóźnieniem. Wkręć i wykręć śrubę o 2,5 obrotu i próbuj. Jak nie, to reguluj o 1/4 obrotu w jedną lub w drugą do uzyskania dobrwego rezultatu. Reguluj na cieplłym silniku by ssanie automatyczne było wyłaczone.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."

mlody22

Post autor: mlody22 » sob 23 lip, 2011

ok dzieki jak byc sieszcze napisal mi mniej wiecej srubki bo moge nie wiedziec bo go tak dokladnie nie ogladalem bo kupilem i zaraz pojechalem do pracy poza dom a jutro juz bede w domu

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » sob 23 lip, 2011

Niestety, nie mam CF Moto, ale to co napisałem jest uniwersalne, wiec możesz się stosować. :) Śrubka powinna być z lewej strony gaźnika (jak patrzysz od tyłu quada) nie śrubka przy przepustnicy.
Tu masz serwisówki, powinno tam być:

http://atvforum.ro/Cfmoto-500-Manual-Servi-t3781.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”