Umarł Król , niech żyje Król
Od jakiegoś czasu widać że niektórzy forumowicze chcą za wszelką cenę być wyrocznią w wielu sprawach.A chyba w tym naszym quadzikowym towarzystwie nie o to chodzi kto komu i jak dopiecze.Bądzmi życzliwsi wobec siebie.Przecież nie każdego stać na zakup "markowego" quada.Ważne w tym wszystkim jest to, żeby zabawa przynosiła zadowolenie czego wszystkim quadomaniakom tym "markowym" i poprostu posiadaczom wszystkich quadów życze.
- ITAL
- V-ce Admin
- Quad:: Honda Rincon 680 :)
- Imię: Adam
- Kontakt:
Chyba mi nie chcesz powiedzieć ,że zaniżanie wartości towaru na fakturach to legalny proceder.
Jestem importerem od 12 lat i to nigdy nie było legalne i zapewniam Cie ,że i dzisiaj nie jest.
Łatwo więc o wniosek ,że tak wprowadzony towar na obszar celny jest kontrabandą czyli przemytem .Oczywiście nie dotyczy to tylko quadów.
Inna sprawa ,że jest na to ciche przyzwolenie władz .
Jestem importerem od 12 lat i to nigdy nie było legalne i zapewniam Cie ,że i dzisiaj nie jest.
Łatwo więc o wniosek ,że tak wprowadzony towar na obszar celny jest kontrabandą czyli przemytem .Oczywiście nie dotyczy to tylko quadów.
Inna sprawa ,że jest na to ciche przyzwolenie władz .
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red
- Krzysztof Wronowski
Wiele razy słyszałem z wielu ust opinię o zdziercach dealerach , wysokich cenach , słabej jakości , kiepskiej obsłudze ze strony oficjalnych importerów , to niestety prawda.
I niestety nie zanosi się by było lepiej , dlaczego?
dlatego, że napędzamy rozwój rynku quadowego... w USA niestety
Dzięki temu w stanach quady są coraz tańsze a u nas tak samo , tylko odwrotnie. Słaba jakość serwisu? A za co ma utrzymać serwis dealer jeśli w roku sprzedaje 23 pojazdy na krzyż a jego "konkurent" z garażu obok 230 sprowadzonych "legalnie" quadów z usa...
i nie piszcie że ceny są wyższe i dla tego kupujecie z green market . Różnica jest ale nie wynika z pazerności dealera czy importera tylko z polityki koncernów , dla których rynek Polski praktycznie nie istnieje - dzięki Wam , a szara strefa rośnie w siłę.
Nie kupujecie radyjek na bazarach?
I niestety nie zanosi się by było lepiej , dlaczego?
dlatego, że napędzamy rozwój rynku quadowego... w USA niestety
Dzięki temu w stanach quady są coraz tańsze a u nas tak samo , tylko odwrotnie. Słaba jakość serwisu? A za co ma utrzymać serwis dealer jeśli w roku sprzedaje 23 pojazdy na krzyż a jego "konkurent" z garażu obok 230 sprowadzonych "legalnie" quadów z usa...
i nie piszcie że ceny są wyższe i dla tego kupujecie z green market . Różnica jest ale nie wynika z pazerności dealera czy importera tylko z polityki koncernów , dla których rynek Polski praktycznie nie istnieje - dzięki Wam , a szara strefa rośnie w siłę.
Nie kupujecie radyjek na bazarach?
3fun - bo quady są naszą pasją
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Masz rację ale to pierwszy ruch należy do koncernów i ich szefów od marketingu a na to się nie zapowiada. To nasi oficjalni importerzy powinni obserwować rynek "garażowy" i naciskać na centrale.Nie ma co liczyć na potencjalnych klientów którzy ustalą że od dziś kupują tylko u dealerów autoryzowanych bo to doprowadzi do obniżki cen. Rynek jest kreowany przez cenniki - niestety.
Przecież to jest tylko matematyka na poziomie podstawówki.
Nie uczestniczę bezpośrednio w rynku ale lepiej zarobić mniej niż nic.
Nie wiem jakie są oficjalne marże ale jeżeli się mylę to mnie poprawcie.
Przecież to jest tylko matematyka na poziomie podstawówki.
Nie uczestniczę bezpośrednio w rynku ale lepiej zarobić mniej niż nic.
Nie wiem jakie są oficjalne marże ale jeżeli się mylę to mnie poprawcie.
- Krzysztof Wronowski
oficjalne marże są na poziomie od kilku do kilkunastu max procent , poza tym rozpasany promocjami klient MediaMarketu sądzi że należy mu się na dzień dobry obniżka 40 procentowa , dochodzi do tego konkurencja ze strony green i zostaje naprawdę niewiele.
Koncerny mają gdzieś rynek , który nie istnieje i dealerów na nim , którzy rzeźbią bo w 95 procentach są pasjonatami, nie mamy na to żadnego wpływu.
A czy rynek to tylko matematyka?
Nie liczy się komfort zakupu w fajnym salonie , z super profesjonalną obsługą? Nie wolisz poczuć komfortu , że ktoś cię rozpieszcza i szanuje zamiast kupować na ulicy?
Nie mówiąc już o tym , że gwarancję masz w szarej strefie przeważnie "do bramy" a w oficjalnej sieci 2 lata! Dwa lata spokoju i komfortu użytkowania za cenę kilku tysięcy?
Kiedyś jeździliśmy na zakupy do Tuszyna na bazarek , dziś większość z nas woli jednak galerie handlowe mimo , że jest drożej. Społeczeństwo się bogaci , rośnie siła i świadomość użytkowników i mam nadzieję że za kilka lat każdy z nas doceni komfort zakupu w porządnej firmie.
Koncerny mają gdzieś rynek , który nie istnieje i dealerów na nim , którzy rzeźbią bo w 95 procentach są pasjonatami, nie mamy na to żadnego wpływu.
Nie liczy się komfort zakupu w fajnym salonie , z super profesjonalną obsługą? Nie wolisz poczuć komfortu , że ktoś cię rozpieszcza i szanuje zamiast kupować na ulicy?
Nie mówiąc już o tym , że gwarancję masz w szarej strefie przeważnie "do bramy" a w oficjalnej sieci 2 lata! Dwa lata spokoju i komfortu użytkowania za cenę kilku tysięcy?
Kiedyś jeździliśmy na zakupy do Tuszyna na bazarek , dziś większość z nas woli jednak galerie handlowe mimo , że jest drożej. Społeczeństwo się bogaci , rośnie siła i świadomość użytkowników i mam nadzieję że za kilka lat każdy z nas doceni komfort zakupu w porządnej firmie.
3fun - bo quady są naszą pasją
weź 2can bo się czytelnicy popłaczą... profesjonalna obsługa, komfort, rozpieszczanie hehehehe, aaa i gwarancja podważana na każdym kroku, że przeprawówka nie używana wg instrukcji... weźźźKrzysztof Wronowski
Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd!
Pozdrawiam Robert
Pozdrawiam Robert