Umarł Król , niech żyje Król

Tutaj możecie napisać wszystko co nie jest związane z quadami...
iras

Post autor: iras » wt 22 sty, 2008

Od jakiegoś czasu widać że niektórzy forumowicze chcą za wszelką cenę być wyrocznią w wielu sprawach.A chyba w tym naszym quadzikowym towarzystwie nie o to chodzi kto komu i jak dopiecze.Bądzmi życzliwsi wobec siebie.Przecież nie każdego stać na zakup "markowego" quada.Ważne w tym wszystkim jest to, żeby zabawa przynosiła zadowolenie czego wszystkim quadomaniakom tym "markowym" i poprostu posiadaczom wszystkich quadów życze. :D :D :D

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » wt 22 sty, 2008

ITAL zanizanie faktur ( o ile takie istnieje ) to jest zupełnie inne wykroczenie.
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » wt 22 sty, 2008

Chyba mi nie chcesz powiedzieć ,że zaniżanie wartości towaru na fakturach to legalny proceder.
Jestem importerem od 12 lat i to nigdy nie było legalne i zapewniam Cie ,że i dzisiaj nie jest.
Łatwo więc o wniosek ,że tak wprowadzony towar na obszar celny jest kontrabandą czyli przemytem .Oczywiście nie dotyczy to tylko quadów.
Inna sprawa ,że jest na to ciche przyzwolenie władz .
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » wt 22 sty, 2008

ITAL nie wiem co ty przemycasz (jak sam napisałes) ale ja na twoim miejscu poprosiłbym moderatora jakiegos :D :D :D o weryfikacja twojego postu. Rozni ludzie to czytaja i ty chyba wiesz o tym najlepiej.

Koncze polemike:)
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » wt 22 sty, 2008

Puszczam z dymem to co przywożę więc nie znajdą :mrgreen: :mrgreen:

Miło było pogawędzić
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » śr 23 sty, 2008

Wiele razy słyszałem z wielu ust opinię o zdziercach dealerach , wysokich cenach , słabej jakości , kiepskiej obsłudze ze strony oficjalnych importerów , to niestety prawda.

I niestety nie zanosi się by było lepiej , dlaczego?

dlatego, że napędzamy rozwój rynku quadowego... w USA niestety

Dzięki temu w stanach quady są coraz tańsze a u nas tak samo , tylko odwrotnie. Słaba jakość serwisu? A za co ma utrzymać serwis dealer jeśli w roku sprzedaje 23 pojazdy na krzyż a jego "konkurent" z garażu obok 230 sprowadzonych "legalnie" quadów z usa...

i nie piszcie że ceny są wyższe i dla tego kupujecie z green market . Różnica jest ale nie wynika z pazerności dealera czy importera tylko z polityki koncernów , dla których rynek Polski praktycznie nie istnieje - dzięki Wam , a szara strefa rośnie w siłę.
Nie kupujecie radyjek na bazarach?
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » śr 23 sty, 2008

Masz rację ale to pierwszy ruch należy do koncernów i ich szefów od marketingu a na to się nie zapowiada. To nasi oficjalni importerzy powinni obserwować rynek "garażowy" i naciskać na centrale.Nie ma co liczyć na potencjalnych klientów którzy ustalą że od dziś kupują tylko u dealerów autoryzowanych bo to doprowadzi do obniżki cen. Rynek jest kreowany przez cenniki - niestety.
Przecież to jest tylko matematyka na poziomie podstawówki.
Nie uczestniczę bezpośrednio w rynku ale lepiej zarobić mniej niż nic.
Nie wiem jakie są oficjalne marże ale jeżeli się mylę to mnie poprawcie.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » śr 23 sty, 2008

oficjalne marże są na poziomie od kilku do kilkunastu max procent , poza tym rozpasany promocjami klient MediaMarketu sądzi że należy mu się na dzień dobry obniżka 40 procentowa :) , dochodzi do tego konkurencja ze strony green i zostaje naprawdę niewiele.
Koncerny mają gdzieś rynek , który nie istnieje i dealerów na nim , którzy rzeźbią bo w 95 procentach są pasjonatami, nie mamy na to żadnego wpływu.

A czy rynek to tylko matematyka?
Nie liczy się komfort zakupu w fajnym salonie , z super profesjonalną obsługą? Nie wolisz poczuć komfortu , że ktoś cię rozpieszcza i szanuje zamiast kupować na ulicy?
Nie mówiąc już o tym , że gwarancję masz w szarej strefie przeważnie "do bramy" a w oficjalnej sieci 2 lata! Dwa lata spokoju i komfortu użytkowania za cenę kilku tysięcy?

Kiedyś jeździliśmy na zakupy do Tuszyna na bazarek , dziś większość z nas woli jednak galerie handlowe mimo , że jest drożej. Społeczeństwo się bogaci , rośnie siła i świadomość użytkowników i mam nadzieję że za kilka lat każdy z nas doceni komfort zakupu w porządnej firmie.
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
Cyber77

Post autor: Cyber77 » śr 23 sty, 2008

2can
daj mi "10 koła" rabatu to kupię G700 w Mitsui i nie będzie płakał dealer, że sprzedaż mu nie "idzie". Polacy "stety" potrafią liczyć wbrew temu co myślą producenci lub generalni importerzy
Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd!
Pozdrawiam Robert

Awatar użytkownika
Cyber77

Post autor: Cyber77 » śr 23 sty, 2008

Krzysztof Wronowski

A czy rynek to tylko matematyka?
Nie liczy się komfort zakupu w fajnym salonie , z super profesjonalną obsługą? Nie wolisz poczuć komfortu , że ktoś cię rozpieszcza i szanuje zamiast kupować na ulicy?
Nie mówiąc już o tym , że gwarancję masz w szarej strefie przeważnie "do bramy" a w oficjalnej sieci 2 lata! Dwa lata spokoju i komfortu użytkowania za cenę kilku tysięcy?
weź 2can bo się czytelnicy popłaczą... profesjonalna obsługa, komfort, rozpieszczanie hehehehe, aaa i gwarancja podważana na każdym kroku, że przeprawówka nie używana wg instrukcji... weźźź
Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd!
Pozdrawiam Robert

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”