Tylny amortyzator LS 250

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
gabber

Tylny amortyzator LS 250

Post autor: gabber » pt 28 sie, 2009

Witam jestem nowy na forum i poszukuje informacji na temat tylnego amortyzatora.
Mój Lucky Star trochę przeszedł mimo ze ma dopiero półtora roku (wymiana łańcucha, remont silnika, spawany tylny wahacz, skakanie obrotów, i wiele innych rzeczy) - albo ten quad to badziewie, albo ta Szczęśliwa Gwiazda nie była taka szczęśliwa w moich rękach.

Poszukuje jakiegoś zamiennika tylnego amortyzatora bo za oryginalnego nie będę wydawał tyle kasy, jak i tak za jakiś czas znowu przestanie "trzymać"

Wiecie jaki może podejść amortyzator od innego sportowego quad-a, lub jaki samochodowy amortyzator po małych przeróbkach nadał by się do LS 250

kluch

Post autor: kluch » sob 29 sie, 2009

Ciężko będzie coś dobrać. Nie wiadomo jak się do tego zabrać - pójść do jakiejś hurtowni i śmigać po półkach...? A może go np zregenerować? W Gdańsku jest firma od cudownych uleczeń wszelkich teleskopów - www.nagengast.pl - może w ten sposób spróbować?
ATV - Asfalt To Vrażenia....?

gabber

Post autor: gabber » sob 29 sie, 2009

A ewentualnie jaki amortyzator od motoru mógł by spasować do LS-a ?

dorota102
Kontakt:

Post autor: dorota102 » ndz 30 sie, 2009

Witaj najtańszym rozwiązaniem będzie regeneracja ,wymienią ci uszczelniacze z tajlandzkich na europejskie . :)

gabber

Post autor: gabber » pn 31 sie, 2009

Poszukam i popytam ludzi, gdzie w mojej okolicy był by jakiś warsztat który regeneruje amortyzatory. Jak do tej pory kombinuje z amortyzatorami samochodowymi i z 3 amortyzatorów złożyłem jeden :D - nie wiem jak to będzie się sprawowało, i jak długo wytrzyma, ale lepsze to niż nic. Poczekamy zobaczymy :)

dorota102
Kontakt:

Post autor: dorota102 » czw 03 wrz, 2009

JEŚLI BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEMY Z LAKUSIEM TO PISZ JA OD DWÓCH LAT MAM TRZY 250 I DWIE 300 I DUŻO MIAŁAM Z NIMI KŁOPOTÓW NA POCZĄTKU TERAZ TO PESTKA SAMA WSZYSTKO NAPRAWIAM POWODZENIA :D

gabber

Post autor: gabber » czw 03 wrz, 2009

Tylny amortyzator zrobiony - poskładany z trzech (audi, toyota i honda :D) oceniam jego sprawność na 4-, ciekawe jak się zachowa w terenie, jeszcze tylko łożyska do przedniego wahacza i kilka drobnych poprawek i będzie crash test :)

Ok dorota102 jak coś to pisze na PW

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”