Tunezja Quad adventure 2010

Archiwum quadowych imprez, które odbyły się poza granicami Polski.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
byku72
Kontakt:

Tunezja Quad adventure 2010

Post autor: byku72 » śr 31 mar, 2010

Dzięki koledze Zderzakowi miałem możliwość zobaczenia Tunezji z za kierownicy quada. Było naprawdę super, bawiliśmy się przez 6 dni po bezdrożach, spaliśmy w namiotach na pustyni. Ogólnie oceniam wyprawę na 5 i polecam każdemu kto jeszcze tam nie był. tutaj [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u1SBMldWMUc[/youtube]
filmik jazda po wyschniętym słonym jeziorze.
Załączniki
sahara.JPG
sahara1.JPG
sahara3.JPG
sachara4.JPG
góry.JPG
jezioro.JPG
Na pustyni.JPG
poranna kawa.JPG
spawanie tłumika.JPG
Urodzinowy tort ze świecą
Urodzinowy tort ze świecą
Ciągła walka z wiatrakami!

Awatar użytkownika
byku72
Kontakt:

Re: Tunezja Quad adventure 2010

Post autor: byku72 » sob 03 kwie, 2010

Niektórzy pytają jak się sprawowały nasze sprzęty.Powiem tak, mój polarek szedł jak głupi, nie było z nim żadnych problemów do czasu do puki nie zatarł mi się wał kardana po 600km ( wina tego że nie był smarowany od nowości) na allegro są po 65zł sztuka i wymienię wszystkie trzy. Na następna wyprawę pojadę znowu polarkiem i zobaczymy czy nie zrobi psikusa. Piotra yamaha szła jak głupia, nawet wywrotka ją nie przestraszyła piachów. Był też jeden bombardier który robił małe kłopoty właścicielowi ale chłopak sobie z nią jakoś poradził. Amerykańskie quady lubią się grzać przy wyższych temperaturach, na szczęście chłodnice skutecznie odprowadzały ciepło które dawało się we znaki parząc w nogi. A dwie Hondy nawet nie zajęczały. Wielki szacun dla kolegi Darka który pokonał bezdroża Tunezji na raptorze, gdzie jazda tylko na tylnym napędzie po wydmach nie była wcale łatwa.
Ostatnio zmieniony sob 03 kwie, 2010 przez byku72, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
byku72
Kontakt:

Post autor: byku72 » sob 03 kwie, 2010

i jeszcze kilka fotek
Załączniki
zakopany miecio na pustyni
zakopany miecio na pustyni
w oazie 1.JPG
raptorek.JPG
wschód słońca.JPG

Rafał_K

Post autor: Rafał_K » pt 09 kwie, 2010

Wyprawa tak pisze kolega na 5 z plusem poprostu ,,wyczesana,, nie da się opisać to trzeba PRZEŻYĆ .
Pomimo problemów z bombką przeżyłem nie prawdopodobna przygode na quładzie , serdecznie polecam ............

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy zagraniczne”