Torby na quada

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Awatar użytkownika
walek1978
Quad:: CF Moto 500, X8
Imię: Marcin

Torby na quada

Post autor: walek1978 » pn 22 lut, 2016

Panowie z racji że dzisiaj wracałem z Białki Tatrzańskiej pozwoliłem sobie podjechać do gościa która sam szyje torby na quady w Nowym Targu. (wrzucał linka Olsztyniak chyba ostatnio z allegro) Powiem tak widziałem fragmenty wykonywanej torby bo tuż przed moim przyjazdem kurier zabrał nówki sztuki całe i nie było okazji zobaczyć całości ale wykonanie naprawdę super i materiał wytrzymały. A dlatego pisze że wytrzymały bo w korytarzu dostrzegłem używane torby z tej że firmy. Gość powiedział że są do renowacji po 3 latach użytkowania a naprawdę nie wyglądały żle. Zresztą właściciel bardzo w porządku. Zaprowadził mnie do piwnicy i co stoi CF 500 wersja 2015 :) A dodam że miał wcześniej Miśka i podziękował bo jak on to nazwał "studnia bez dna" :) No i oczywiście ma wersję long z tym że jest małe ale - wersja 2015 od 2014 czyli taka jak ja mam ma całkiem inne orurowanie tylnego bagażnika - wersja 2014 większy stelaż. Czyli wymiary torby na tył są zupełnie inne. Ale nie ma problemu jutro mam pomierzyć mu tył i zrobi pod wymiar także jest oki. Jakby ktos chciał skorzystać to polecam bo gość naprawdę oki no chyba że już jest znany na forum? Jakby cos to wrzucam linka :)
http://intertom.eu/category.php?id_category=7

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: Torby na quada

Post autor: oolsztyniak » wt 23 lut, 2016

Mam od niego 3 torby z czego dwie mają 6 lat.
Lekko nie mają, paski już były przyszywane bo się pourywały a materiał dalej prężnie wytrzymuje moje kilometry :)

Są spoko tylko w środek mogliby wszywać jakiś materiał PET i na boki też, żeby trochę tą torbę usztywnić.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Post autor: Paulus71 » wt 23 lut, 2016

miałem dwie
nadają się może do jazdy turystycznej
do ciężkich przepraw nie zdają egzaminu, puszczają wodę, przecierają się o bagażnik, urywają się paski

u mnie najdłużej wytrzymała niche a teraz tylko ortlieb
mods in progress :-)

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » wt 23 lut, 2016

Puszczają bo są z materiału, przecierają się dlatego, że za słabo spiąłeś je paskami :P

Niech Ci Kowal pokaże jak wygląda jego ortileb, który się "nie przeciera" :D
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Paulus71
Quad:: Renia 1000 XXC
Imię: Paweł

Post autor: Paulus71 » wt 23 lut, 2016

jakbyś nie ściągnął to te fabryczne paski są do d......
jak tylko wrzucisz trochę rzeczy to puszczą a torba zacznie się przecierać, nawet jak będzie to 2-3mm ruchu
dlatego ortlieba przyczepiam mocno pasami transportowymi
ortlieb jest chociaz szczelny :-)

tańszą opcją są wodoszczelne worki wyprawowe
mods in progress :-)

Gregor_26
Quad:: Cf moto 500

Post autor: Gregor_26 » wt 23 lut, 2016

Tak jak Olsztynie mówi mogły być sztywniejsze bo w deszczu robią się na niej kałuże.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » wt 23 lut, 2016

Wałek, jak koleś mówi ze misiek to studnia bez dna to już wiadomo ze ma podejscie handlowca,
Pewnie sie mocno podnieciłęś i załapał temat, a co do miska i studni bez dna...... no to teraz sobie narobił problemów.
Te wszystki torby sa świetne, ale do turystyki, w teren tylko skrzynka i to niebyle jaka.

Awatar użytkownika
walek1978
Quad:: CF Moto 500, X8
Imię: Marcin

Post autor: walek1978 » śr 24 lut, 2016

robertmuszka pisze:Wałek, jak koleś mówi ze misiek to studnia bez dna to już wiadomo ze ma podejscie handlowca,
Pewnie sie mocno podnieciłęś i załapał temat, a co do miska i studni bez dna...... no to teraz sobie narobił problemów.
Te wszystki torby sa świetne, ale do turystyki, w teren tylko skrzynka i to niebyle jaka.
Po pierwsze to nie Wałek a po drugie to chłopaki mnie nie podniecają :) nie wiem czy ma podejście handlowca ale gość miał kilka quadów a teraz w piwnicy stoi Cf Moto więc chyba to o czymś świadczy. A niby czemu sobie narobił problemów bo powiedział prawdę z własnego doświadczenia? Może po prostu na taki egzemplarz trafił. Także luzuj majty :)

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » śr 24 lut, 2016

Muszka będzie walczył jak lew o dobre imię Grizzly :lol: bo poruszyłeś jego EGO
Robert zerknij tu jak wygląda niezniszczalne grizzly
http://quadzik.pl/forum/cf-moto-x8-ulepszenia-itp-t9842-495.html
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » śr 24 lut, 2016

Potwierdza tylko regułę że Grizzly trudno zabić. Pomyśl co by zostało z X8, o ile by go dała radę koparka wyciągnąć.
Od razu mi się przypomina nasze teamowe G660, przelot 20tys.km. Obecnie jeżdzi nim nowy właściciel , kolega. Quad praktycznie bezusterkowy. Nasze doświadczenia z X8 znasz, bez wjeżdżania w teren wał ukręcił sie na prostej drodze.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Zablokowany

Wróć do „CF Moto”