Torby na quada
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
- Imię: Marcin
Torby na quada
Panowie z racji że dzisiaj wracałem z Białki Tatrzańskiej pozwoliłem sobie podjechać do gościa która sam szyje torby na quady w Nowym Targu. (wrzucał linka Olsztyniak chyba ostatnio z allegro) Powiem tak widziałem fragmenty wykonywanej torby bo tuż przed moim przyjazdem kurier zabrał nówki sztuki całe i nie było okazji zobaczyć całości ale wykonanie naprawdę super i materiał wytrzymały. A dlatego pisze że wytrzymały bo w korytarzu dostrzegłem używane torby z tej że firmy. Gość powiedział że są do renowacji po 3 latach użytkowania a naprawdę nie wyglądały żle. Zresztą właściciel bardzo w porządku. Zaprowadził mnie do piwnicy i co stoi CF 500 wersja 2015 A dodam że miał wcześniej Miśka i podziękował bo jak on to nazwał "studnia bez dna" No i oczywiście ma wersję long z tym że jest małe ale - wersja 2015 od 2014 czyli taka jak ja mam ma całkiem inne orurowanie tylnego bagażnika - wersja 2014 większy stelaż. Czyli wymiary torby na tył są zupełnie inne. Ale nie ma problemu jutro mam pomierzyć mu tył i zrobi pod wymiar także jest oki. Jakby ktos chciał skorzystać to polecam bo gość naprawdę oki no chyba że już jest znany na forum? Jakby cos to wrzucam linka
http://intertom.eu/category.php?id_category=7
http://intertom.eu/category.php?id_category=7
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Torby na quada
Mam od niego 3 torby z czego dwie mają 6 lat.
Lekko nie mają, paski już były przyszywane bo się pourywały a materiał dalej prężnie wytrzymuje moje kilometry
Są spoko tylko w środek mogliby wszywać jakiś materiał PET i na boki też, żeby trochę tą torbę usztywnić.
Lekko nie mają, paski już były przyszywane bo się pourywały a materiał dalej prężnie wytrzymuje moje kilometry
Są spoko tylko w środek mogliby wszywać jakiś materiał PET i na boki też, żeby trochę tą torbę usztywnić.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
miałem dwie
nadają się może do jazdy turystycznej
do ciężkich przepraw nie zdają egzaminu, puszczają wodę, przecierają się o bagażnik, urywają się paski
u mnie najdłużej wytrzymała niche a teraz tylko ortlieb
nadają się może do jazdy turystycznej
do ciężkich przepraw nie zdają egzaminu, puszczają wodę, przecierają się o bagażnik, urywają się paski
u mnie najdłużej wytrzymała niche a teraz tylko ortlieb
mods in progress :-)
- oolsztyniak
- Moderator
Puszczają bo są z materiału, przecierają się dlatego, że za słabo spiąłeś je paskami
Niech Ci Kowal pokaże jak wygląda jego ortileb, który się "nie przeciera"
Niech Ci Kowal pokaże jak wygląda jego ortileb, który się "nie przeciera"
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
jakbyś nie ściągnął to te fabryczne paski są do d......
jak tylko wrzucisz trochę rzeczy to puszczą a torba zacznie się przecierać, nawet jak będzie to 2-3mm ruchu
dlatego ortlieba przyczepiam mocno pasami transportowymi
ortlieb jest chociaz szczelny
tańszą opcją są wodoszczelne worki wyprawowe
jak tylko wrzucisz trochę rzeczy to puszczą a torba zacznie się przecierać, nawet jak będzie to 2-3mm ruchu
dlatego ortlieba przyczepiam mocno pasami transportowymi
ortlieb jest chociaz szczelny
tańszą opcją są wodoszczelne worki wyprawowe
mods in progress :-)
Tak jak Olsztynie mówi mogły być sztywniejsze bo w deszczu robią się na niej kałuże.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Wałek, jak koleś mówi ze misiek to studnia bez dna to już wiadomo ze ma podejscie handlowca,
Pewnie sie mocno podnieciłęś i załapał temat, a co do miska i studni bez dna...... no to teraz sobie narobił problemów.
Te wszystki torby sa świetne, ale do turystyki, w teren tylko skrzynka i to niebyle jaka.
Pewnie sie mocno podnieciłęś i załapał temat, a co do miska i studni bez dna...... no to teraz sobie narobił problemów.
Te wszystki torby sa świetne, ale do turystyki, w teren tylko skrzynka i to niebyle jaka.
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
- Imię: Marcin
Po pierwsze to nie Wałek a po drugie to chłopaki mnie nie podniecają nie wiem czy ma podejście handlowca ale gość miał kilka quadów a teraz w piwnicy stoi Cf Moto więc chyba to o czymś świadczy. A niby czemu sobie narobił problemów bo powiedział prawdę z własnego doświadczenia? Może po prostu na taki egzemplarz trafił. Także luzuj majtyrobertmuszka pisze:Wałek, jak koleś mówi ze misiek to studnia bez dna to już wiadomo ze ma podejscie handlowca,
- oolsztyniak
- Moderator
Muszka będzie walczył jak lew o dobre imię Grizzly bo poruszyłeś jego EGO
Robert zerknij tu jak wygląda niezniszczalne grizzly
http://quadzik.pl/forum/cf-moto-x8-ulepszenia-itp-t9842-495.html
Robert zerknij tu jak wygląda niezniszczalne grizzly
http://quadzik.pl/forum/cf-moto-x8-ulepszenia-itp-t9842-495.html
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Potwierdza tylko regułę że Grizzly trudno zabić. Pomyśl co by zostało z X8, o ile by go dała radę koparka wyciągnąć.
Od razu mi się przypomina nasze teamowe G660, przelot 20tys.km. Obecnie jeżdzi nim nowy właściciel , kolega. Quad praktycznie bezusterkowy. Nasze doświadczenia z X8 znasz, bez wjeżdżania w teren wał ukręcił sie na prostej drodze.
Od razu mi się przypomina nasze teamowe G660, przelot 20tys.km. Obecnie jeżdzi nim nowy właściciel , kolega. Quad praktycznie bezusterkowy. Nasze doświadczenia z X8 znasz, bez wjeżdżania w teren wał ukręcił sie na prostej drodze.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad