Stoję przed zakupem quada i mam dylemat POMOCY !!!

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
leszczu1
Quad:: ZAKUP

Stoję przed zakupem quada i mam dylemat POMOCY !!!

Post autor: leszczu1 » ndz 13 mar, 2011

Potrzebuje pomocy i rady przy zakupie mojego pierwszego quada. Jak dla mnie mam on mi raczej służyć do rekreacji wyjazd na ryby przejażdżka z dziećmi ipt. Szukam więc 4x4 z reguły jak rozmawiam ze znajomymi to pojawia się :
Yamaha Grizzly
Suzuki Kingquad
POLARIS SPORTSMAN
Wiem że to są jedna z markowych quadów ale czy jest sens za nie aż tyle płacić? Ostatnio znalazłem jeszcze quada firmy Allroad 600 X7 ale za dużo o niej nie słyszałem. Sprzedawca oczywiście zachwala no i ma on na wyposażeniu już wyciągarkę potrzebna do pługa na zimę wiec koszty zakupu maleją. Oczywiście cena wyjściowa jest też mniejsza a pojemność i moc podobna.
Nie wiem też jak jest z przepisami odnośnie rejestracji w salonie suzuki sprzedawca mówił że wystarczy tylko OC i że nikt nie będzie się czepiał ale tego to ja nie był bym taki pewien skoro jadę po drodze publicznej to jak dla mie muszę posiadać rejestracje.
Serdecznie proszę więc o waszą pomoc. Z góry dziękuje ze wszystkie opinie.

Awatar użytkownika
Mieszko123
Quad:: Suzuki KingQuad 700
Imię: Mieszko

Re: Stoję przed zakupem quada i mam dylemat POMOCY !!!

Post autor: Mieszko123 » ndz 13 mar, 2011

Nie bierz Allroada wyciągarkę ma taką że ponoć nie może wyciągnąć quada więc i tak nie skorzystasz a sam quad to taki słaby średniak. Z tych co wymieniłeś to KingQuad 750 jest najlepszą opcją bo jest i mega mocny i ma dużą dzielność terenową no i Suzuki ... a jak wszystkim wiadomo KingQuad jest niezawodny wręcz. Jak chcesz pogadać to na PW albo masz moje GG :4590632
Pozdrawiam, Mieszko!

Cofam się tylko po to aby nabrać rozpędu

Czerwony SUZUKI LT-A KINGQUAD 700EFI+Dalton Clutch Kit + COOP FIXED MODS nr.1 + Snorkel KIT + ITP MAYHEM 26"

Awatar użytkownika
radzio
Quad:: Suzuki KingQuad 750 AXI
Imię: RADEK.

Post autor: radzio » czw 17 mar, 2011

Ja bym wchodził w Eigera 400 lub Grizzly 450-obydwa quady praktycznie bezawaryjne,bardzo dzielne w terenie.Kolega posiadał Allroada i miło go nie wspomina bo wiecznie coś się działo,więcej kłopotów niż frajdy z jazdy.

Awatar użytkownika
Mieszko123
Quad:: Suzuki KingQuad 700
Imię: Mieszko

Post autor: Mieszko123 » czw 17 mar, 2011

No właśnie jeśli nie potrzebujesz aż tak dużej mocy, to Eiger będzie dla ciebie najlepszy. Ja sam osobiście posiadam 2 rok i jak narazie tylko raz oddawałem do serwisu gdy zalałem :D Na prawdę nie ma nic bardziej niezawodnego.
Pozdrawiam, Mieszko!

Cofam się tylko po to aby nabrać rozpędu

Czerwony SUZUKI LT-A KINGQUAD 700EFI+Dalton Clutch Kit + COOP FIXED MODS nr.1 + Snorkel KIT + ITP MAYHEM 26"

Awatar użytkownika
palig1
Quad:: KTM 525 i Honda
Imię: Wojtek

Post autor: palig1 » czw 17 mar, 2011

Eiger to esencja niezawodności. :D

Może podaj też wzrost, bo sie może okazać że takie 400/450 będą za małe dla Ciebie. ;) Przykładowo mój tata 190 cm i około 95 kg źle się czuje na Rancherze 420.
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl

leszczu1
Quad:: ZAKUP

Post autor: leszczu1 » ndz 20 mar, 2011

No właśnie cos podobyn do twojego taty 190 i 110kg wiec mocy sadze ze bedzie trzeba

Awatar użytkownika
palig1
Quad:: KTM 525 i Honda
Imię: Wojtek

Post autor: palig1 » ndz 20 mar, 2011

Ja bym celował w Grizzliego 550, lub Rincona. Yamaha jest większa i powinna być wygodniejsza. CFMoto (Allroad) może by było wygodne na taki wzrost, ale zbyt dużo widziałem tych quadów popsutych i wole się trzymać od nich z daleka :idź pobiegaj: .

A co do rejestracji to zależy ile będziesz jeździł po drogach. Ja mam quada niezarejestrowanego od 2 lat, drogą dojeżdżam tylko na stacje, oraz na piaskownie, kamionki itp. i jeszcze żadnej przygody z policją nie miałem ;) .
Zawsze lepsze OC niż nic, ale musiałbyś trafić na bardzo pobłażliwego policjanta, żeby nic nie zrobił za jazdę bez rejestracji.
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl

Awatar użytkownika
bawidamek77
Quad:: Polaris Sportsman 850 xp
Imię: Damian

Post autor: bawidamek77 » pn 21 mar, 2011

Tylko nie allroada miałem kilka lat temu 300-kę, p******* się na okrągło i co ciekawe nikt nie chce tego czegoś naprawiać. Polecam Polarisa.

l_j
Quad:: g450

Post autor: l_j » wt 22 mar, 2011

kolego ja mam również 110 kg i poganiam na g450. Nigdy jeszcze nie zanotowałem braku mocy no chyba że chcesz się ścigać ale to wtedy lepiej kup ośkę bo 4x4 jest wywrotne.
+ jest taki że jak wpadnieszz gdzieś 450 to zejdziesz z gada i go wyszarpiesz (da się nawet podnieś na 2 razy i wyciągnąć z dziury ) a g700? Zapomnij nie wyrwiesz sam nie ma szans.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”