Raptor 660 dławi się na biegu wstecznym...
Raptor 660 dławi się na biegu wstecznym...
Mam raptora 660
Na wsteczny biegu zaczyna dlawic sie.
Natomiast przy jezdzie do przodu jest wszystko OK
Na wsteczny biegu zaczyna dlawic sie.
Natomiast przy jezdzie do przodu jest wszystko OK
Ostatnio zmieniony sob 27 sty, 2007 przez tomek__, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysztof Wronowski
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Ostatnio jak jeździłem z kolesiem, który ma właśnie Raptorka 660 zapaliła się na stałe kontrolka wstecznego i cały czas miał odcięcie zapłonu, czyli dławił się - nawet przy jeździe do przodu. Wcześniej pojeździliśmy trochę po kałużach i pewnie elektryka trochę się zmoczyła. Następnego dnia jak wszystko przeschło objaw ustąpił...
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Moim zdaniem to odcięcie zapłonu na biegu wstecznym to bardzo dobre rozwiązanie - tym bardziej w Raptorku, który jest quadem sportowym. Zabezpiecza on quadowca od rozwijania zbyt dużych prędkości na biegu wstecznym (duża prędkość na wstecznym = szybkie dachowanie).
Ja bym raczej odradził likwidowanie tej blokady...
Ja bym raczej odradził likwidowanie tej blokady...
- BadAmstaff
- Kontakt:
-
- Quad:: Yamaha Raptor 660
- Imię: Łukasz
Re:
O i dobrze wiedzieć zamątuje sobie na przed tą wtyczką wyłącznik albo jakiś przerywacz i jak mi w błocie braknie gazu to cyk i rura. PozdroBadAmstaff pisze:Wystarczy wyciągnąć wtyczkę od czujnika i jazda na wsteczny na maxa
Re: Raptor 660 dławi się na biegu wstecznym...
Podłączyłem wsteczny jak na filmiku, to jest:
Koło zebatki zdawczej łańcucha wypiałem czujnik, do kabla masowego podpialem swoj przewód i puscilem go do akumulatora i jest ok.
Ucinanie przewodów przy module zapłonowym i masowanie do akumulaotra nie dało efektu, dopiero po wypieciu czujnika kolo zbeatki odblokwalem wsteczny.
jak na filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=q6sNPNVJoBQ
Koło zebatki zdawczej łańcucha wypiałem czujnik, do kabla masowego podpialem swoj przewód i puscilem go do akumulatora i jest ok.
Ucinanie przewodów przy module zapłonowym i masowanie do akumulaotra nie dało efektu, dopiero po wypieciu czujnika kolo zbeatki odblokwalem wsteczny.
jak na filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=q6sNPNVJoBQ