yamaha grizzly 660 rejestracja
yamaha grizzly 660 rejestracja
Niedawno wlsnie zakupiłem owego quada, kupiłem do zarejestrowanego moje pytanie to czy homologacja jako papier jest konieczny przy kontroli policji? Dziś z ciekawości zajechałem na stacje kotroli pojazdówm dowiedziałem sie tam ze z przegladem moge miec problem bo jest to za duża pojemność czy to prawda ? aha musze tez dodac ze quad zostal sciagniety ze stanów i zarejestrowany jako pojazd samochodowy inny. Za pomoc z "góry" dziekuję.
- ASTERIX_4x4
Przy kontroli policji konieczny jest dowód rejestracyjny + Twoje prawo jazdy.
Homologacja (lub dokument potwierdzający odbyte badanie techniczne) nie jest wymagany. Aktualne badanie techniczne masz wbite w dowodzie rejestracyjnym.
To co Ci powiedzieli na stacji przeglądów - nie jest prawdą.
Problemem może być za duża moc Twojego quada a nie za duża pojemność.
Homologacja (lub dokument potwierdzający odbyte badanie techniczne) nie jest wymagany. Aktualne badanie techniczne masz wbite w dowodzie rejestracyjnym.
To co Ci powiedzieli na stacji przeglądów - nie jest prawdą.
Problemem może być za duża moc Twojego quada a nie za duża pojemność.
Re: yamaha grizzly 660 rejestracja
Witam. Ja mam pytanie co do rejestracji grizzly, mianowicie jak mogę go zarejestrować, jakie papiery do tego potrzebuję i czy można go zarejestrować w ogóle, bo słyszałem, że grizzly 660 nie można zarejestrować, bo jest za mocny, czy coś takiego ...
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Ciężka sprawa. Musi mieć minimum dowód rejestracyjny i wbitą moc poniżej 15kW. No i przegląd...
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
jakie dokumenty obecnie posiadasz na niego???Juniorek pisze:jakie papiery do tego potrzebuję i czy można go zarejestrować w ogóle
Właśnie słyszałem że jest problem z rejstracją, gdyż on ma moc dużo powyżej 15kW
nie chcę zakładać nowego tematu, a mam pytanie.
Chcę zakupić yamahe grizzly 660 lub 700 zarejestrowaną.
większość posiada tylko ubezpieczenie. czy jest opcja zarejestrowania takiego quada? czy muszę kupić już zarejestrowanego?
Chcę zakupić yamahe grizzly 660 lub 700 zarejestrowaną.
większość posiada tylko ubezpieczenie. czy jest opcja zarejestrowania takiego quada? czy muszę kupić już zarejestrowanego?
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Musisz kupić zarejestrowanego.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
-
- Kontakt:
i właśnie tu jest też problem...ja kupiłem G 660 juz zarejestrowanego jako pojazd samochodowy innyi i teraz mi się skończyl przegląd... w dowodzie miałem napisane cos koło 30 kw... a wiem że ma więcej i nie chcieli mi zrobic przeglądu mimo to ze wszesniej ktoś podbił i było do teraz.... w końcu znalazłem stację gdzie mi podbili i pojechałem go przerejestrować na siebie i tam sie dopiero zaczęło..... powiedzieli mi że ten dowód co mam został bezprawnie wydany bo nie powinni go wcześniej zarejestrować jako pojazd sam.inny i że nie ma mozliwości zarejestrować go.. i tu mam pytanko do was...czy mogę go wyrejestrować i zarejestrować jako ciągnik rolniczy i jak to się załatwia??