Przy rozgrzanym silniku quad zaczyna sie dusic

Wasze doświadczenia i problemy z quadami Yamaha Grizzly 550/660/700
ODPOWIEDZ
Maciek 82
Quad:: Gryzzly 700
Imię: Maciek

Przy rozgrzanym silniku quad zaczyna sie dusic

Post autor: Maciek 82 » wt 15 lip, 2014

Witam wszystkich kolegów,moim następującym problemem w G700 jest to,iż przy rozgrzanym silniku,przy raptownym dodawaniu gazu zaczyna się dławic i dusić ,za jakiś czas jest dobrze i po chwili problem powraca.Proszę kolegów o rade jaka może być tego przyczyna.Pozdrawiam.

pyrek
Quad:: G660

Re: Przy rozgrzanym silniku quad zaczyna sie dusic

Post autor: pyrek » czw 24 lip, 2014

Cześć,

Może to naiwne, ale warto sprawdzić najprostsze rzeczy. Zobacz w jakim stanie jest filtr powietrza, wykąp go i namocz jeszcze raz. Jeśli nie pomoże to napewno nie zaszkodzi;)

longtech
Quad:: Grizzly 700
Imię: Rafał

Post autor: longtech » pt 14 sie, 2015

Mam ten sam problem. Mój grizzly 700 jest z 2011 roku, przebieg 3000km/200th. Przy szybkim dodaniu gazu dławi się i czasami gaśnie. Przy powolnym dodawaniu gazu jest wszystko ok. Dzieje się tak tylko na niskich obrotach. Jak już wejdzie w wyższe obroty to chodzi dobrze, bez problemu osiąga prędkość maksymalną ok 110km/h, idzie aż do odcięcia. Regulowane były zawory, zmieniane świece, czyszczony i zmieniany na nowy filtr powietrza, wymieniona na nową cała przepustnica z wszystkimi czujnikami i wtryskiem i nadal się dławi przy szybkim dodaniu gazu. Dodam jeszcze quad jest w wersji oryginalnej, bez żadnych modyfikacji.
Może ktoś z Was miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać. Jeżeli ktoś mógłby pomóc w diagnozie usterki to bardzo proszę.

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » sob 15 sie, 2015

Miałem coś podobnego, problem był w regulatorze napięcia, jeśli macie możliwość podmianki to wwarto spróbować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Yamaha Grizzly 550/660/700”