Przy rozgrzanym silniku quad zaczyna sie dusic
Przy rozgrzanym silniku quad zaczyna sie dusic
Witam wszystkich kolegów,moim następującym problemem w G700 jest to,iż przy rozgrzanym silniku,przy raptownym dodawaniu gazu zaczyna się dławic i dusić ,za jakiś czas jest dobrze i po chwili problem powraca.Proszę kolegów o rade jaka może być tego przyczyna.Pozdrawiam.
Re: Przy rozgrzanym silniku quad zaczyna sie dusic
Cześć,
Może to naiwne, ale warto sprawdzić najprostsze rzeczy. Zobacz w jakim stanie jest filtr powietrza, wykąp go i namocz jeszcze raz. Jeśli nie pomoże to napewno nie zaszkodzi;)
Może to naiwne, ale warto sprawdzić najprostsze rzeczy. Zobacz w jakim stanie jest filtr powietrza, wykąp go i namocz jeszcze raz. Jeśli nie pomoże to napewno nie zaszkodzi;)
Mam ten sam problem. Mój grizzly 700 jest z 2011 roku, przebieg 3000km/200th. Przy szybkim dodaniu gazu dławi się i czasami gaśnie. Przy powolnym dodawaniu gazu jest wszystko ok. Dzieje się tak tylko na niskich obrotach. Jak już wejdzie w wyższe obroty to chodzi dobrze, bez problemu osiąga prędkość maksymalną ok 110km/h, idzie aż do odcięcia. Regulowane były zawory, zmieniane świece, czyszczony i zmieniany na nowy filtr powietrza, wymieniona na nową cała przepustnica z wszystkimi czujnikami i wtryskiem i nadal się dławi przy szybkim dodaniu gazu. Dodam jeszcze quad jest w wersji oryginalnej, bez żadnych modyfikacji.
Może ktoś z Was miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać. Jeżeli ktoś mógłby pomóc w diagnozie usterki to bardzo proszę.
Może ktoś z Was miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać. Jeżeli ktoś mógłby pomóc w diagnozie usterki to bardzo proszę.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Miałem coś podobnego, problem był w regulatorze napięcia, jeśli macie możliwość podmianki to wwarto spróbować.