POLARIS 330 MAGNUM- PROBLEM Z ROZRUSZNIKIEM
POLARIS 330 MAGNUM- PROBLEM Z ROZRUSZNIKIEM
witam jestem posiadaczem quada z 2003r POLARIS MAGNUM 330
mam pytanie dotyczace zapalania
w ostatnim czasie przestał mi zapalac po przez rozrusznik..w czasie przkrecania stacyjka przy akumlatorze jest tak mała kosteczka(sześcianik- kable z akumlatora miedzy innym do niego dochodza) słychac tylko takie "pstrykanie"rozrusznik nie kreci..czy ktos moze wie co to moze byc?
jeszcze jedno pyt.
moj quad jest chodzony olejem i mam wrazenie jakby wentylator cos sie rzadko właczał czym to moze byc spowodowane?
dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam!
w ostatnim czasie przestał mi zapalac po przez rozrusznik..w czasie przkrecania stacyjka przy akumlatorze jest tak mała kosteczka(sześcianik- kable z akumlatora miedzy innym do niego dochodza) słychac tylko takie "pstrykanie"rozrusznik nie kreci..czy ktos moze wie co to moze byc?
jeszcze jedno pyt.
moj quad jest chodzony olejem i mam wrazenie jakby wentylator cos sie rzadko właczał czym to moze byc spowodowane?
dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam!
Re: POLARIS 330 MAGNUM- PROBLEM Z ROZRUSZNIKIEM
haaalooo zna sie ktoś na tym??
Witam ja też mam polarisa , znaczy sie nie wiem czy ty jeszcze go masz ale potrzebuje twojej pomocy mam dokładnie ten sam problem co ty miałes kiedys z nim czy udało ci się ten problem zlikwidowac mianowicie chodzi mi o ten problem z rozrusznikiem i cykaniem w tej kostce mam identyczny problem co ty miałes i nawet dodałes temat :
http://quadzik.pl/forum/polaris-330-mag ... 11565.html
chodzi mi o ten problem , czy udało ci sie naprawic quada co było usterką czy mógłbyś mi pomuc ?
http://quadzik.pl/forum/polaris-330-mag ... 11565.html
chodzi mi o ten problem , czy udało ci sie naprawic quada co było usterką czy mógłbyś mi pomuc ?
Prośba o szybka pomoc
witam jestem posiadaczem quada z 2003r POLARIS MAGNUM 330
jeszcze jedno pyt.
dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam!
jeszcze jedno pyt.
dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam!
Re: Prośba o szybka pomoc
Tym że się nie grzeje i wentylator nie ma potrzeby chłodzenia silnika.
Ozo Drapers Squad
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Te pstrykanie to przekaznik rozrusznika... na gorze tego przekaznika masz dwie sruby.. na jednym jest+ na drugim-... wes do reki jakis klucz,srubokret badz co tam masz pod reka i zetknij razem te dwie sruby.... powinien od razu zapalic... i bedzie to dowodem tego ze przekaznik jest do wymiany.... z tego co sie orientuje to powinienes go bez problemu podpasowac od innego sprzetu jezeli nie znajdziesz orginalu
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Jeśli chodzi o pierwsze pytanie jak wspomniał kolega - przekaźnik rozrusznika prawdopodobnie padł.
Zewrzyj dwie śruby ze sobą ale uważaj bo może klucz czy inne ustrojstwo zagrzać się, że poparzy Ci ręce , weź rękawiczki albo coś podobnego. Przekaźnik kupisz za 50-80 zł (zamiennik)
Jeśli wentylator faktycznie rzadko się włącza a quad się nie gotuje to znaczy, że nie ma potrzeby aby się włączał, tym bym się nie przejmował.
Zewrzyj dwie śruby ze sobą ale uważaj bo może klucz czy inne ustrojstwo zagrzać się, że poparzy Ci ręce , weź rękawiczki albo coś podobnego. Przekaźnik kupisz za 50-80 zł (zamiennik)
Jeśli wentylator faktycznie rzadko się włącza a quad się nie gotuje to znaczy, że nie ma potrzeby aby się włączał, tym bym się nie przejmował.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc![Sad :(](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_sad.gif)
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
![Sad :(](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_sad.gif)
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
![Twisted Evil :twisted:](https://quadzik.pl/forum/images/smilies/icon_twisted.gif)
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
aha wielkie dzięki koledzy
o a koledzy jeszcze czy może wiecie cos na temat
Witam ostatnio miałem problemy z moim quadem i dałem go do mechanika . Problemem było brak mocy quad w ogóle nie chciał wejść na obroty wymieniłem pasek ale nic nie pomogło w końcu mechanik dopatrzył się rozwalonego krućca sącego jest to taka rurka idąca od cylindra do gażnika lecz to już też udało mi się dorobić . Po przyjeżdzie do domu i po odpaleniu quada wydawało się ze chodzi lepiej niż wtedy kiedy go oddałem do mechanika lecz to jeszcze nie jest to . I teraz mam duży problem bo nie mam pojęcia co może być dalszą usterka mechanik myśli że wadą może być membrana gażnika .
Mam wielką prośbę jeżeli ktoś cos wie lub miał jakiś podobny problem proszę o wszystkie rady czy też wskazówki
Więc pytania brzmią;
-czy istnieje taka możliwość że przez membranę w gażniku może quad nie wchodzić wcale na obroty i być słabym
-czy istnieje możliwość dostania membrany
-czy istnieje kupno zamiennika jakiegoś np. chińskiego gażnika
PROSZĘ O WSZELKA POMOC CZY TEŻ RADY !!!
o a koledzy jeszcze czy może wiecie cos na temat
Witam ostatnio miałem problemy z moim quadem i dałem go do mechanika . Problemem było brak mocy quad w ogóle nie chciał wejść na obroty wymieniłem pasek ale nic nie pomogło w końcu mechanik dopatrzył się rozwalonego krućca sącego jest to taka rurka idąca od cylindra do gażnika lecz to już też udało mi się dorobić . Po przyjeżdzie do domu i po odpaleniu quada wydawało się ze chodzi lepiej niż wtedy kiedy go oddałem do mechanika lecz to jeszcze nie jest to . I teraz mam duży problem bo nie mam pojęcia co może być dalszą usterka mechanik myśli że wadą może być membrana gażnika .
Mam wielką prośbę jeżeli ktoś cos wie lub miał jakiś podobny problem proszę o wszystkie rady czy też wskazówki
Więc pytania brzmią;
-czy istnieje taka możliwość że przez membranę w gażniku może quad nie wchodzić wcale na obroty i być słabym
-czy istnieje możliwość dostania membrany
-czy istnieje kupno zamiennika jakiegoś np. chińskiego gażnika
PROSZĘ O WSZELKA POMOC CZY TEŻ RADY !!!
problem tkwi w membranie więc pytanie brzmi gdzie mogę dostać membranę czy można ją dopasować od jakiegoś innego typu quada ?
Jestem posiadaczem quada polaris magnum 330 z 2003 roku GAŻNIK TYPU X-325
Czy ktoś ma lub wie gdzie dostanę tego typu gażnik
Proszę o jakieś linki czy też zdjęcia
Może ma ktoś jakieś zdjęcia co do tego gażnika
Jestem posiadaczem quada polaris magnum 330 z 2003 roku GAŻNIK TYPU X-325
Czy ktoś ma lub wie gdzie dostanę tego typu gażnik
Proszę o jakieś linki czy też zdjęcia
Może ma ktoś jakieś zdjęcia co do tego gażnika
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek