Grizzly 700 - Czy to nie za dużo?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
emilb2
Quad:: --
Imię: Emil

Grizzly 700 - Czy to nie za dużo?

Post autor: emilb2 » czw 17 sty, 2013

Witam!
Na wstępie chciałbym się ze wszystkimi przywitać, gdyż to mój pierwszy post na tym forum ;)

Mój problem dotyczy wyboru quada. Otóż chciałbym coś przeprawowego, które przejedzie przez dość mocny teren. W oko wpadł mi na początku Brute Force 750, ale ostatecznie jednak bardziej przypadła mi do gustu Yamaha Grizzly 700.

Czy w cenie do 25k kupi się używkę (wiem, że tak), ale taką która nie rozsypie się zaraz? Jakie remonty robi się w quadach i co ile km? Jeżeli jednak te 25k to za mało to jakie są alternatywy do yamahy?

Jeżdżę póki co motocyklem Yamahą DT 125ccm, a moje doświadczenie z quadami jest raczej znikome. Jeździłem póki co na Kawasaki KFX 700, Brute Force 750 i właśnie na grizzly 700 oraz chińskim "zielonym" quadem 450 (;D), który nawet nie podjechał pod łagodne wzniesienie przy bardzo lekkim śniegu. Zastanawiam się, czy pojemność 700 to nie jest za dużo jak na pierwszego quada? Bardzo bym chciał kupić odrazu coś mocniejszego, coś co mi się podoba, niż powiedzmy pojeździć rok, martwić się o sprzedaż i kupno etc..

Mam póki co 180cm i z 70kg wagi, ale jeszcze troszkę pewnie urosnę ;P.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Re: Grizzly 700 - Czy to nie za dużo?

Post autor: Pingwin Legnica » czw 17 sty, 2013

To tak jak byś się zapytał czy za samochód 25 tysięcy to duzo czy mało?

Wszystko zależy w jakim kupisz stanie i skoro to Twój pierwszy quad na zakupy radził bym jechać ze specjalistą :)

Kupuj siedemsetkę bez obaw, po tygodniu moc wyda Ci się wystarczająca.

Dla mnie wartość graniczna na grizzly to 10.000 km i powyżej tego przebiegu bym sobie odpuścił.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

emilb2
Quad:: --
Imię: Emil

Post autor: emilb2 » czw 17 sty, 2013

Dobra, dzięki za odpowiedzi. Z tym 25k chodziło mi o to, czy przypadkiem nie kupię w tej cenie jedynie rupieć, który nadaje się tylko do naprawy. A czy moglibyście mi jeszcze przy okazji napisać czy lepszy był by Grizzly czy Brute Force, a możę Suzuki Kingquad pod względem funu z jazdy?

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

wszystkie trzy dobre, każdy potem chwali swoje

dla mnie :
1. king
2. brute
3. grizzly

miałem wszystkie trzy i wszystkie trzy były super ale ideału nie było, najbliżej naj,naj,naj jest w moim rankingu Rincon :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » czw 17 sty, 2013

Dla mnie king również na pierwszym, mimo że żadnego z quadów nie posiadałem, a jedynie jeździłem to zrobiłbym małą roszadę grizzly z brutkiem. Kawa jakoś do mnie nie przemawia, chyba to ten stereotyp psującego się quada... Bez urazy oczywiście - jak dbasz tak masz, ale w przypadku używki można trafić na ładnie zajechanego :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Artur ale nie dodałeś jaki quad jest najlepszy ;)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » czw 17 sty, 2013

Tu nie ma o czy mówić i tak wszyscy wiedzą :) Ale ostatnio coś mnie dziwne myśli nachodzą :( Spodobał mi się TRX 700XX, a marzeniem byłoby mieć oba :) Tfu tfu mimo, że to też Honda to nigdy przenigdy nie zamienię mojej niuni :D

A tak na serio, to przejedź się jeszcze Kingiem i sam dobierz maszynę do swojego gustu :)

Pozdrawiam
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Post autor: jarecki13 » czw 17 sty, 2013

za 30 tyś masz nowego Kinga - golas bo golas ale nowy więc się zastanów czy warto ryzykować te 5 tyś a możesz się wpakować w studnię bez dna.

Awatar użytkownika
mama1dawidka
Quad:: zonda150 :)byl teraz can am 650 outlander mAx

Post autor: mama1dawidka » pn 25 lut, 2013

no wlasnie ja tez stoje przed kupnem co prawda dopiero na jesien
bo teraz w ciazy jestem i mam wazniejsze wydatki noi niestety w lato to tylko bede po bulki chyba jezdzila niz na trasy :/
ale na pazdziernik m mi rowniez obiecal gryzzlacza 700 ogladalam te na allegro sprowadzane ze stanow czy one sa ok?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”