Tłumik HMF-Outlander 800

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Hubertk
Quad:: Outlander 800XT

Tłumik HMF-Outlander 800

Post autor: Hubertk » pt 21 paź, 2011

Drodzy Quadowcy! :)

Mam mały problemik i związane z nim pytanka do Was. :)
Kilka dni temu zamówiłem tłumik końcowy firmy Hmf do Outlandera 800.
Wszystko pięknie, tłumik szybko otrzymałem, bez żadnych problemów itd.

Przyszedł czas zamontować to "cudeńko":D. Quad stoi już pozbawiony fabrycznego wydechu...
Próbując nałożyć nowy tłumik zauważyłem, że:
1. Średnica końcówki kolektora wydechu jest prawie tej samej średnicy co "rury" odchodzącej od samego tłumika! :bezradny:
2. Tłumik mimo, że styka sie kolektorem, wystaje za quadem, a z 15cm!! :bezradny: :?

Ręce mi opadły...do qłowy by mi nie przyszło, że zamawiając tłumik do wersji zwykłej, "krótkiej", dostanę do wersji max XMR!, dlatego na początku nie zwróciłem uwagi na to, że jest dosć długi :bezradny: :x

Przechodząc do meritum, bo troszkę odpłynąłem ;), chciałbym się dowiedzieć czy byłaby możliwość skrucenia tego tłumika, mówiąć tłumika mam na myśli samej rury odchodząej od niego, jakkolwiek się ona fachowo nazywa. ;)??
Czy w momencie takiej przeróbki zachowa on swoje właściwości .itd??
Gdzie, jak i u jakiego "mistrza" można przeprowadzić ewentualną operację?? :bezradny:

Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi, te rzeczowe i konkretne oraz te mniej! ;) :D

Pozdrawiam!!!
:I love QUADZIK: :I love CAN-AM:
TranS-Squad-Team

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”