Test wyciągarek

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » czw 22 lut, 2007

:D zobaczymy jak a prędkośc będzie pod obciązeniem :wink:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

porownanie

Post autor: Motyf » ndz 25 lut, 2007

no ciekawy jestem tego porównania w terenie.
Jednego jestem pewien, żadna z tych wyciągarek nie da łatwo za wygraną i napewno żadna nie przegra przez knock-out.
czekamy na dalszy test

MaciekP

Post autor: MaciekP » pn 05 mar, 2007

Już po rajdzie? Jak maszynki się sprawowały?
Jakieś komentarze?

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pn 05 mar, 2007

Krótko mogę opisać pierwsze spostrzeżenia:
RT 30 jest cicha , prawie bezgłośna nie zawsze to jest zaletą , czasami nie słychać czy działa:),za to doceniłem to że jest uszczelniona - po prostu Darkowi w pewnym momencie 3,0 zamarzła i nie chciała ruszyć dopiero kilkukrotne podanie napięcia zaskutkowało rozgrzaniem uzwojenia i wyciągarka zaczęła w końcu pracować. Nowa wyciągarka jest sporo wolniejsza od 3,0 S pod obciążeniem i to daje się odczuć , natomiast nie sprawia jej kłopotu wyciąganie , nawet nie stęknie , jest wyraźnie mocniejsza. To pokrótce co zauważyłem na rajdzie , niuedługo będę opisywał to szerzej...
3fun - bo quady są naszą pasją

shelton

Post autor: shelton » pn 05 mar, 2007

Nowy Warn, wygląda dziwnie słabo jakościowo przy starym modelu. Takie miałem odczucie po wyjęciu z pudełka. Naklejki, jakoś naklejone krzywo - pachnie trochę wschodem, wiadomo, że produkcja w Chinach jest nieunikniona, ale nowsze powinno być ładniejsze, lepsze. Z drugiej strony wyciągarka nie służy do lansowania się :D
Sprzęgło jest uruchamiane znacznie lepszym pokrętłem. Wyciągarka z serii RT jest mniejsza i lżejsza co w przypadku sprzętów gdzie jest mało miejsca ma spore znaczenie. Przesunięci kabli bliżej środka uchroni je przed zerwaniem i bezpośrednimi rozbryzgami z koła, ale powoduje w upakowanych sprzętach, cięższy dostęp.

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » pn 05 mar, 2007

Krzysztof Wronowski:
nawet nie stęknie , jest wyraźnie mocniejsza
.
Od czego jest mocniejsza?
od 3,0?
Ostatnio zmieniony pt 09 mar, 2007 przez Motyf, łącznie zmieniany 1 raz.

MaciekP

Post autor: MaciekP » czw 22 mar, 2007

Czy wiadomo coś nowego o wyciągarkach?

MaciekP

Post autor: MaciekP » wt 03 kwie, 2007

Witam,
Jakis ciag dalszy?
Ktoś dzisiaj sie chwalil, ze nowy WARN mu padł na RR IV...wiec może jednak stara dobra TRÓJKA????

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » wt 03 kwie, 2007

To mi Warn 3.0 RT wytrzymał tylko godzine rajdu i cos ze sprzegłem sie zrabało. Chociaz od poczatku cos dziwnie popuszczała przy wciaganiu. Jutro serwis okresli przyczyne to sie podziele info.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » wt 03 kwie, 2007

3,0 Rt w mojej Kawie dało d..py po RR IV - najpierw popsuło się sprzęgło , a dziś całkowicie odmówiła współpracy... Nie popisała się fabryka tym nowym sprzętem , nie dość że prawie o połowę wolniejszy to jeszcze bardziej awaryjny od T-maxa :(((
3fun - bo quady są naszą pasją

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”