świeca w Quadzie problem
-
- Quad:: kymco mxu 500
- Imię: Krzysztof
świeca w Quadzie problem
Witam mam pytanie co może być przyczyna ze świeca w Quadzie Lucky Star jest zakopcona na czarno jakaś czas temu miałem podobnie cos mi zaczęło przerywać potem nie mogłem odpalić wykręciłem świece była cala zakopcona na czarno wymieniłem i jakiś czas było wszystko ok. teraz znów to samo była w nim świeca NGK- DPR7EA-9 może jest niedobra poradźcie
-
No właśnie tak myślałem ze może to świeca być nie taka ale wstawiłem taka sama jak była wcześniej czyli NGK- DPR7EA-9 a jestem troszkę ciemny w tematyce Quadów bo to mój pierwszy Quad i dopiero wszystkiego się uczę powoli i nie wiem czy świeca jest dobra czy nie jak to sprawdzić dodam ze chodzi o Quada Lucky Star 300-U a jeżeli chodzi o mieszankę to domyślam się ze chodzi o powietrze można to tez jakoś sprawdzić czy porostu trzeb próbować regulować przy gaźniku proszę o wyrozumiałość hehe nowicjusz
Co do świecy to najlepiej sprawdzic w manualu, który powinienes dostać przy zakupie quada, chyba, że kupiłeś używkę i poprzedni właściciel nie dał Ci jej. Na stronie dystrybutora są podane 3 modele ale nie jest napisane dokładnie jaka świeca do jakiego quada. Ta, o której Ty piszesz też się tam znajduje.
Co do mieszanki to na oko idealnie nie wyregulujesz. Spróbuj...
Co do mieszanki to na oko idealnie nie wyregulujesz. Spróbuj...
.:GALEON:.
-
ok dzięki będę walczył może cos mi się uda zrobić z tym jak nie to niedługo na przegląd będę jechał może tam cos poradzą fachowcy mam tylko nadziej ze to nic poważnego nie będzie a kupiłem używanego miał jakieś 500 km a tego manualu nie mam zgadłeś nie dostałem jak kupowałem zgadłeś do tej pory wszystko było ok. a mam już prawie 1000 dzięki za poradę