SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
coldzik
Quad:: Access CB500
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: coldzik » śr 01 mar, 2017

Sam jeżdżę w butach crossowych (Thor Blitz) i jak najbardziej da się zmieniać biegi. Oczywiście buty crosowe są twarde, ale czym dalej wysunięta dźwignia tym mniejsze ugięcie buta jest potrzebne do zmiany biegów.
Druga sprawa jest taka, że przy poprawnie ułożonej stopie na podnóżku - Rafax ma dźwignie zdecydowanie zbyt blisko co wymusza na nim niepoprawne ułożenie nogi na podnóżku. Opiera się przednią częścią stopy, a poprawne oparcie stopy to od 2/3 do 3/4 długości.
Więc nie - nie jest to poprawne niezależnie od tego czy ma buty na quada czy nie. Utrzymywanie stopy w taki sposób niesie w cholerę niekorzystnych rzeczy ze sobą, gdzie najważniejszą jest możliwość rozwalenia stawu skokowego (szczególnie gdy nie jeździsz w crossowych butach)
długosc dzwigni zapewniam jest optymalna i dobrze dopasowana pod odpowiednie obuwie
Co znaczy w ogóle optymalna i dobrze dopasowana pod odpowiednie obuwie? Obuwie jest tutaj drugorzędna rzeczą. Na pierwszym miejscu liczy się długość stopy (numer buta). Całkowicie inaczej będą ustawienia wyglądały u mnie (numer 50) a całkowicie inaczej u kogoś kto ma numer 40, więc ustawić to trzeba indywidualnie. A jakoś nie chce mi się wierzyć, że Rafix to ustawiał skoro ma tak słabe to ustawienie. Po Twoim poście mogę też wywnioskować, że Ty to robiłeś, więc
a) nawet nie wiedziałeś jaki numer ma Rafix
b) filmik przekłamuje
c) olałeś to całkowicie i nie pomyślałeś o przedłużeniu dźwigni, która defaultowo w CB500 jest bardzo krótka.

Z drugiej strony to nie może być zarzut do Ciebie, bo powtarzając - powinno się to robić indywidualnie.
Ostatnio zmieniony śr 01 mar, 2017 przez coldzik, łącznie zmieniany 3 razy.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 01 mar, 2017

Jeszcze raz zapewniam ze wszystko jest tak jak powinno byc może na filmiku to tak wyglada a Rafał troche dziwnie te biegi zmieniał ale przy poprawnym ustawieniu nogi na podnóżku dzwignia siada idealnie na palce tak jak powinno i ja na próbie tego quada w zwykłym obuwiu mogłem bez odrywania piety normalnie przerzucać biegi rozmiar buta 44 Eu wiec po co jakas zbedna dyskusja :)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

coldzik
Quad:: Access CB500

Post autor: coldzik » śr 01 mar, 2017

Czemu odbierasz to jako zbędne dyskusje? Technika jazdy jest bardzo ważnym elementem i powinno się ją szlifować bo szkoda zdrowia i sprzętu.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 01 mar, 2017

Wrzuć jakieś filmy może się czegoś nauczymy :) i te biegi jak zmieniasz tylko tak szybko bez odrywania piety w butach bez zawiasu ;) tylko nagraj dobrze bo u Rafała kiepski kadr ;)

Tu masz filmik prezentacyjny tego quada przyjrzyj sie gdzie i jaka jest dzwignia ;) i czy jest za krótka :) Dodam tylko ze im dłuższa dźwignia tym większy ruch nie ma bata by podnieść do góry dzwignie w twardych buciorach bez zawiasu samym ruchem na przegubie kostki chyba ze masz jakieś nie naturalnie wielkie nogi ;) im dłuższa tym większy ruch potrzebny do zmiany biegu jak bym wydłużył ja jeszcze bardziej to by palcami nie dosięgnął . Dźwignia jest dopasowana pod powiedzmy standard czyli 42,46 rozmiar buta Kupując nowego quada tez masz standard .A jak ktos ma większa lub mniejsza nogę niz standard to niech sobie dopasuje indywidualnie do swojego rozmiaru Proste.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=n9Lvpfn84gQ[/youtube]

Awatar użytkownika
Ori_2
Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
Kontakt:

Post autor: Ori_2 » śr 01 mar, 2017

Dzwignia nie jest za krótka, może jak dla mnie za wysoko ustawiona na wieloklinie, ale w butach crossowych może i pasować. Najważniejsze że riderowi pasuje!

Awatar użytkownika
rafax300
Quad:: ACCESS 500+
Imię: Rafał

Post autor: rafax300 » śr 01 mar, 2017

przy jeżdzie w zwykłych butach ciężko mi jest zmieniać biegi jeśli bym tylko jeżdził w takich butach to bym dzwignie przerobił nie to co w crossowych w nich bez problemu zmieniam biegi, także dzwignia nie jest ani za długa ani za krótka ,to jest taka różnica jakbyś grał w szpilkach w piłkę nożna a nie w korko trampkach
---------------------------------------------------------------------
  • Wszędzie dobrze ale na quadzie najlepiej :I love ACCESS:

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 04 mar, 2017

Raptor MT - 07 Już wkrótce .

Obrazek

Obrazek

bartek66981
Quad:: ls cb500 był, a będzie coś mocniejszego:)
Imię: Bartek

Post autor: bartek66981 » ndz 05 mar, 2017

Marcin myślę ze ten silniczek równie ładnie będzie się komponował w moim Predator-ku :DDD

bartek66981
Quad:: ls cb500 był, a będzie coś mocniejszego:)
Imię: Bartek

Post autor: bartek66981 » ndz 05 mar, 2017

widzę ze jednak wybrałeś Fox-y :)

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » ndz 05 mar, 2017

Dobry fox nie jest zły ;) jak skończę to możesz podjechać karniesz sie Raptorem MT 07 i LTR er6 będziesz miał porównanie na co sie zdecydować ;)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”