Druga sprawa jest taka, że przy poprawnie ułożonej stopie na podnóżku - Rafax ma dźwignie zdecydowanie zbyt blisko co wymusza na nim niepoprawne ułożenie nogi na podnóżku. Opiera się przednią częścią stopy, a poprawne oparcie stopy to od 2/3 do 3/4 długości.
Więc nie - nie jest to poprawne niezależnie od tego czy ma buty na quada czy nie. Utrzymywanie stopy w taki sposób niesie w cholerę niekorzystnych rzeczy ze sobą, gdzie najważniejszą jest możliwość rozwalenia stawu skokowego (szczególnie gdy nie jeździsz w crossowych butach)
Co znaczy w ogóle optymalna i dobrze dopasowana pod odpowiednie obuwie? Obuwie jest tutaj drugorzędna rzeczą. Na pierwszym miejscu liczy się długość stopy (numer buta). Całkowicie inaczej będą ustawienia wyglądały u mnie (numer 50) a całkowicie inaczej u kogoś kto ma numer 40, więc ustawić to trzeba indywidualnie. A jakoś nie chce mi się wierzyć, że Rafix to ustawiał skoro ma tak słabe to ustawienie. Po Twoim poście mogę też wywnioskować, że Ty to robiłeś, więcdługosc dzwigni zapewniam jest optymalna i dobrze dopasowana pod odpowiednie obuwie
a) nawet nie wiedziałeś jaki numer ma Rafix
b) filmik przekłamuje
c) olałeś to całkowicie i nie pomyślałeś o przedłużeniu dźwigni, która defaultowo w CB500 jest bardzo krótka.
Z drugiej strony to nie może być zarzut do Ciebie, bo powtarzając - powinno się to robić indywidualnie.