SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Zablokowany
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 06 paź, 2014

50 zł= 100 km czyli ok 150 km na zbiorniku ale to przy moim sposobie jazdy pewnie jak by jeździł spokojnie to sporo mniej ale po co jeździć spokojniej :) w trasie ok 6L na 100km
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » pn 06 paź, 2014

No i byłem oglądać te LS'y

http://olx.pl/oferta/quad-access-lucky- ... 8fa35259de

Gdyby ktoś wybierał się po tego LS'a odradzam. Przez telefon właściciel mówił ,że są tylko delikatne luzy na drążkach ,a reszta perfekt.

Stan faktyczny: Luzy gigantyczne na drążkach, duże luzy na wahaczach z przodu, ogromny luz na kolumnie kierownicy, amortyzatory już chyba kompletnie zużyte nie tłumią nic ,a nic. Wizualnie trochę zardzewiały cały. Silnik odpalił ładnie chodził przyzwoicie ale przy odcince podczas schodzenia z obrotów zauważalnie kopcił na niebiesko/biało także szykuje się coś grubszego. Opon miało być jeszcze 70% faktycznie opon nie ma prawie już nic.

A właściciel przekonany ,że ma 8 cud świata i max zejdzie z ceny 200zł :idź pobiegaj:

Dobrze ,że miałem po drodze i skończyło się na lekkiej reprymendzie słownej.

http://olx.pl/oferta/access-sp-250-luck ... 1c8f750d41

A ten to rdzewiuch straszny. Musi stać meeega długo już. I chyba pływał w kwasie solnym :bezradny:

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 06 paź, 2014

nie wiem jak ty to wszystko widzisz ale dla mnie na oko te quady były ok nie wiem jak technicznie ale nie szukaj też kwadratowych jaj bo wkońcu nie jedziesz po nówke a czego sie spodziewałeś za 6 tyś że będzie jak nowy jakies tam luzy to normalka wymienisz jakąś koncówke jakies łożysko i tyle szukasz w uzywanych quadach a spodziewasz sie że igłe kupisz tak to nie ma albo obniżysz morale albo wyłóż więcej kasy kiedyś za 9 tys był jeszcze na gwarancji naprawdę igła ale nie za 6 tyś

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » wt 07 paź, 2014

Taka prawda... ale tak jest zawsze.. jak kupisz taniej to wiadomo ze bedziesz musial trocha zainwesotwac zeby maszyne doprowadzic do stanu jaki ciebie zadowala... a reguly przy drozszym tez nie ma bo mozesz kupic i za 8-9 tysi i tez moze byc cos takiego do roboty ze wladujesz nastepne 2tysie..
Ja jak kupowalem to wiele niedociagniec widziale... i tez musialem wiele zainwestowac... pewnie jak bys przyjechal teraz obejrzec mojego to tez bys piwiedzial ze gosciu co ty mi pokazujesz... ale niestety to jest zabawka do wytwarzania adrenaliny a ze trzeba za przyjemnosci placic to mnie czeka jeszcze duzo zeby ja doprowadzic do stanu ktory by mnie osobiscie zadowolil...
Ja ogolnie nie za bardzo zwracam uwagi na wizualny wyglad... co nie znaczy ze nie moglby byc w lepszym stanie... ale dla mnie maszyna ma dawac mi frajde z jazdy a nie z opinii inny ludzi czy wyglada tak czy inaczej...
Co do luzow na wahaczach czy tez drazkach to nie sa to koszty rzedu tysiecy zlotych.. wiec ja bym na to wielkiej uwagi nie zwracal... takie koszta idzie przelknac... jak masz znajomego tokaza to ci dotoczy tulejki z teflonu bodz tez z innego materialu i mozesz spokojnie je montowac w wahaczach... kosz nieduzy... drazki mozesz dopasowac w sklepie motoryzacyjnym... od csegos tam pasuja ale juz nie pamietam od czego... badz tez mozesz oddac do regeneracji...
Jezeli uwazasz ze sie myle... to trudno... ale wtedy to tylko chyba kupno nowego ci pomoze

Awatar użytkownika
trauma

Post autor: trauma » wt 07 paź, 2014

Po tym czerwonym wiele sie nie spodziewalem. Ale ten nieboeski byl wystawiony za 7 tys. Takze nie jest to najnizsza cena. Poza tym jak ktos mi gada ze jest perfekt oprocz delikatnego luzu na drazkach. A przyjezdzam i jest roztelepany strasznie. Silnika kopcacego raczej Marcin w rozliczeniu by juz nie wzial. Regeneracja amorkow tez juz troche kosztuje. Poza tym 2 lata temu za 7 tys kupilem igle doposazona w faktycznym stanie perfekcyjnym. Wiem ze stoja LSy w cenach 9-10 tys ale sa to juz roczniki powyzej 2011 z przebiegami ponizej 1 tys km. Troche bez sensu byloby kupic takiego quada i od razu mu swapa robic. Nie szukam po taniosci bo stac mnie na cos lepszego. Takze jak nie bedzie nic fajnego to kupie sobie takiego za 9 czy 10 i nim troche pojezdze , a swapne go najwyzej troche pozniej.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 07 paź, 2014

bez sensu kupowac za taka kase a pojeździsz miesiąc i powiesz ale lipa zwłaszcza że miałeś trx 400 to jak siąść na osiołka jak to Tomek mówi moje zdanie jest takie kupic coś mozliwie najlepszego do 6 tyś i ewentualnie go doprowadzic do stanu wzorowego końcówki są po 60 zł luz na sztycy usówam bez wymiany tulejki bardzo prostym sposobem rame za pare groszy odmalujesz silnik najwazniejsze by chodził odpalał no i nie kopcił , wiadomo przydało by sie by wizualnie nie był zajechany a to że tam tam cos gdzies to normalka w końcu to maszyna do off-road myślisz że mój był taki cudowny ?? był ładny ale miał juz z przodu spawane plastiki aku padaka totalna sprzegło jedno kierunkowe rozrusznika kaput ale widziałem w nim potencjał ;) a pózniej widziałeś jak go dopracowałem tak wiec powiem ci na co ja patrzę jak kupuje ,plastiki pełna elektryka czy wszystko działa zwłaszcza licznik bo to najbardziej kosztowne zawieszenie ale priorytet to amortyzatory wiadomo standardowe szarpanie kołami czy końcówki nie sa wybire i czy łożyska są ok czy silnik noramalnie pali nie kopci jedzie jakoś w miare normalnie bez dziwnych akcji lampa przednia czy ma ładny odblask i klosz nie jest zajechany czy wachacz nie jest juz pęknięty na spawie tylny czy dobrze się go prowadzi opony no i ogulnie widać czy jest stracznie z lochany czy normalnie używany zgodnie z jego przeznaczeniem ale na bieżąco serwisowany i tyle

Awatar użytkownika
trauma

Post autor: trauma » wt 07 paź, 2014

Dokładnie sprawdzałem go wg kryteriów ,które mi napisałeś :]. I stwierdzam ,że nie miał potencjału. Będę szukał systematycznie myślę ,że w końcu coś upoluję. Nie chce się po prostu od samego początku wkur*iać ,że kupiłem g**** totalne ;).

Marcin ATV SWAP Garage

szukaj napewno sie cos trafi jeden ma lumpa i sobie go ceni a drugi ma fajny zadbany sprzęt i poprostu chce sprzedac za nie wygórowana cene i takiego musisz trafić ;) dzisiaj juz był odpał 450ki z nowym serduchem :) a wydech ryczy że szok :shock: niebawem zapodam filmik z prezentacji pozdro ;)

Emhyr
Quad:: Banshee03 3502T

Post autor: Emhyr » wt 07 paź, 2014

panowie w niedzielę CC w biskupicach, macie okazje sprawdzić się z prawdziwymi quadami ;-)

ps

wiem że tęskniliście za mną

Marcin ATV SWAP Garage

my nie mamy kompleksów nie musimy sie sprawdzac jeździmy sobie bo mamy taka zajawkę prawda jest taka że zawodnik który jeździ zawodowo baszanem by obiechał na cc amatorszczaka na ltr bo kondycyjnie nie sposób utrzymać takiego tempa przez cały wyścig jak tego nie trenujesz zawodowo 10 min tak może 20 ale nie godzinę mnie wystarcza to co jest smieję sie z remontów silnika i jeżdżę sobie w niedzielę ze znajomymi dla frajdy poza tym za duży jestem w tym sporcie trzeba byc raczej drobnej budowy ja mogę się z nimi zmierzyć w trój boju siłowym ;) a nie w cc ewentualnie moge sie zmierzyć w przebiegu bez remontu ;) myślę że tu nie ma takiego quada z fabrycznym silnikiem który dał by rade naszym lucynką chcesz to możemy z organizować wyścig stawaj tym banshe lecimy na HEL i spowrotem :D

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”