SWAP Lucky Star
- Brzuch
- Quad:: Access SP 300
- Imię: Paweł
Re: SWAP Lucky Star
Dla mnie czerwony Access miażdży wzystko
Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Im więcej błota tym większy fan
Klasa sama w sobie , elegancko
Panowie jako ze mój silnik (pancerne ltz 400 ) się wykończył , przytarty cylinder + luz na dole korby postanowiłem zrobić swap , druga sprawa , jestem mechanikiem motocyklowym i bede robił to sam . Silnik er6 jest super jednak niestety (albo stety) jestem zakochany w silnikach V Słyszał ktoś , widział , silnik od suzuki sv 650 przeszczepiony do quada sportowego ? , jest jeden film na yt albo słąbo widać jak to jest upchnięte . Najbardziej nurtuje mnie to czy silnik wejdzie a jesli wejdzie to czy będzie dostęp do najprostszych czynnosci serwisowych typu regulacja zaworów itd ? Co o tym sądzicie ? Ogólnie silnik super wytrzymały i nie ma zbyt dużo negatywnych opinie , w sumie to na palcach jednej reki mógł bym policzyć naprawy w tym silniku
Panowie jako ze mój silnik (pancerne ltz 400 ) się wykończył , przytarty cylinder + luz na dole korby postanowiłem zrobić swap , druga sprawa , jestem mechanikiem motocyklowym i bede robił to sam . Silnik er6 jest super jednak niestety (albo stety) jestem zakochany w silnikach V Słyszał ktoś , widział , silnik od suzuki sv 650 przeszczepiony do quada sportowego ? , jest jeden film na yt albo słąbo widać jak to jest upchnięte . Najbardziej nurtuje mnie to czy silnik wejdzie a jesli wejdzie to czy będzie dostęp do najprostszych czynnosci serwisowych typu regulacja zaworów itd ? Co o tym sądzicie ? Ogólnie silnik super wytrzymały i nie ma zbyt dużo negatywnych opinie , w sumie to na palcach jednej reki mógł bym policzyć naprawy w tym silniku
hmmm i tu twój post pokazuje i obrazuje co dogłebnie znaczy swap !!!!
widac ze masz pojecie i nie jestes "z pierwszej łapanki" i naprawde zwrociles uwage na naprawde istotne rzeczy i przede wszystkim szacun za dziewiczy projekt,a nie klepanie kolejnej kopii ☺ wydaje mi sie ze jak bys skontaktował sie z Marcinem i o pewne zeczy dopytal to na pewno by ci pomógł i nakierowal na pewne techniczne rzeczy , bo jednak on ma kilku letnie doswiadczenie w tym co robi poparte godzinami spedzonymi w warsztacie ,a nie godzinne klepanie w klawiature i mondrowanie sie przed wszystkimi ze swap to......
osobiscie bede tobie kibicował ☺☺☺☺
widac ze masz pojecie i nie jestes "z pierwszej łapanki" i naprawde zwrociles uwage na naprawde istotne rzeczy i przede wszystkim szacun za dziewiczy projekt,a nie klepanie kolejnej kopii ☺ wydaje mi sie ze jak bys skontaktował sie z Marcinem i o pewne zeczy dopytal to na pewno by ci pomógł i nakierowal na pewne techniczne rzeczy , bo jednak on ma kilku letnie doswiadczenie w tym co robi poparte godzinami spedzonymi w warsztacie ,a nie godzinne klepanie w klawiature i mondrowanie sie przed wszystkimi ze swap to......
osobiscie bede tobie kibicował ☺☺☺☺
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Vałki super sprawa dzwiek to poezja lecz niestety układ cylindrów jest trochę problematyczny do takich przeszczepów w quadzie chodzi o całą ergonomie poprawne ustawienie silnika ,poprowadzenie układu wydechowego dostęp do wszystkich rzeczy eksploatacyjnych poprawny dolot jesli ma to latać w terenie Air box i filtr gąbkowy to podstawa ,teraz trzeba sie z tym wszystkim zmieścić w ramie bak żeby miał chociaż 10 L ,chłodnica itd.. a Dla mnie jedną z ważniejszych rzeczy na jaką kłade nacisk to po prostu musi to wszystko jeszcze wygladać ładnie i ze smakiem (fabryka) aczkolwiek sam kiedyś myslałem o jakiejś Vałce i sv 650 brałem pod uwage ale ten nowszy na wtrysku ogólnie jest to do zrobienia ale raczej o baku w tym miejscu w którym masz teraz bedziesz mógł zapomnieć zwłaszcza w LTZ 400 tam nie ma za wiele miejsca , a ze niedawno walczyłem z LTR to wiem ze nie bedzie łatwo to upchnąć tym bardziej Vałke .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Zbiornik to mniejszy problem. Z V-ką jest ten problem, że tylni cylinder wypada w górne mocowanie tylnego amortyzatora. Ewentualnie można cały silnik przesunąć do przodu, ale wtedy zębatka napędowa będzie za daleko od wahacza oraz z przodu zrobi się ciasno.
Żeby ktoś miał silnik blisko mnie i za nie duże pieniądze chciał wypożyczyć żeby to wszystko przymierzyć i wogl zobaczyć czy pasuje itd Tylko kto wyporzyczy taki silnik Heh
Albo kupować i sie martwić potem , chociaż to dość ryzykowne
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana mnie to juz w nawyk weszło dzieki temu Inni moga sobie robić bez ryzyka ze sie nie da
a tu takie coś mi sie trafiło
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Hy1y4RfyaeU[/youtube]
a tu takie coś mi sie trafiło
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Hy1y4RfyaeU[/youtube]
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Żeby Chińczycy chcieli zrobic taki quad to sprzedawał by sie jak ciepłe bułeczki Decyzja zapadła , szukam silnika z suzuki sv 650 . Gdyby cos ktoś słyszał to proszę o info :]