SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Ikar » śr 11 sty, 2017

Wizualnie Twoj raptor bije wszystkie w Polsce :)
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Brzuch
Quad:: Access SP 300
Imię: Paweł

Post autor: Brzuch » śr 11 sty, 2017

Dla mnie czerwony Access miażdży wzystko

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Im więcej błota tym większy fan :)

Awatar użytkownika
Juraas
Quad:: ltz 400

Post autor: Juraas » śr 11 sty, 2017

Klasa sama w sobie , elegancko ;)

Panowie jako ze mój silnik (pancerne ltz 400 ) się wykończył , przytarty cylinder + luz na dole korby postanowiłem zrobić swap , druga sprawa , jestem mechanikiem motocyklowym i bede robił to sam . Silnik er6 jest super jednak niestety (albo stety) jestem zakochany w silnikach V ;) Słyszał ktoś , widział , silnik od suzuki sv 650 przeszczepiony do quada sportowego ? , jest jeden film na yt albo słąbo widać jak to jest upchnięte . Najbardziej nurtuje mnie to czy silnik wejdzie a jesli wejdzie to czy będzie dostęp do najprostszych czynnosci serwisowych typu regulacja zaworów itd ? Co o tym sądzicie ? Ogólnie silnik super wytrzymały i nie ma zbyt dużo negatywnych opinie , w sumie to na palcach jednej reki mógł bym policzyć naprawy w tym silniku ;)

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » czw 12 sty, 2017

hmmm i tu twój post pokazuje i obrazuje co dogłebnie znaczy swap !!!!
widac ze masz pojecie i nie jestes "z pierwszej łapanki" i naprawde zwrociles uwage na naprawde istotne rzeczy i przede wszystkim szacun za dziewiczy projekt,a nie klepanie kolejnej kopii ☺ wydaje mi sie ze jak bys skontaktował sie z Marcinem i o pewne zeczy dopytal to na pewno by ci pomógł i nakierowal na pewne techniczne rzeczy , bo jednak on ma kilku letnie doswiadczenie w tym co robi poparte godzinami spedzonymi w warsztacie ,a nie godzinne klepanie w klawiature i mondrowanie sie przed wszystkimi ze swap to......

osobiscie bede tobie kibicował ☺☺☺☺
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 12 sty, 2017

Vałki super sprawa dzwiek to poezja :) lecz niestety układ cylindrów jest trochę problematyczny do takich przeszczepów w quadzie chodzi o całą ergonomie poprawne ustawienie silnika ,poprowadzenie układu wydechowego dostęp do wszystkich rzeczy eksploatacyjnych poprawny dolot jesli ma to latać w terenie Air box i filtr gąbkowy to podstawa ,teraz trzeba sie z tym wszystkim zmieścić w ramie bak żeby miał chociaż 10 L ,chłodnica itd.. a Dla mnie jedną z ważniejszych rzeczy na jaką kłade nacisk to po prostu musi to wszystko jeszcze wygladać ładnie i ze smakiem (fabryka) ;) aczkolwiek sam kiedyś myslałem o jakiejś Vałce i sv 650 brałem pod uwage ale ten nowszy na wtrysku ogólnie jest to do zrobienia ale raczej o baku w tym miejscu w którym masz teraz bedziesz mógł zapomnieć zwłaszcza w LTZ 400 tam nie ma za wiele miejsca , a ze niedawno walczyłem z LTR to wiem ze nie bedzie łatwo to upchnąć tym bardziej Vałke .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » czw 12 sty, 2017

Zbiornik to mniejszy problem. Z V-ką jest ten problem, że tylni cylinder wypada w górne mocowanie tylnego amortyzatora. Ewentualnie można cały silnik przesunąć do przodu, ale wtedy zębatka napędowa będzie za daleko od wahacza oraz z przodu zrobi się ciasno.

Awatar użytkownika
Juraas

Post autor: Juraas » czw 12 sty, 2017

Żeby ktoś miał silnik blisko mnie i za nie duże pieniądze chciał wypożyczyć żeby to wszystko przymierzyć i wogl zobaczyć czy pasuje itd ;) Tylko kto wyporzyczy taki silnik Heh ;)

Awatar użytkownika
Juraas

Albo kupować i sie martwić potem , chociaż to dość ryzykowne :D

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 12 sty, 2017

Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ;) mnie to juz w nawyk weszło :) dzieki temu Inni moga sobie robić bez ryzyka ze sie nie da ;)

a tu takie coś mi sie trafiło ;)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Hy1y4RfyaeU[/youtube]
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Juraas

Żeby Chińczycy chcieli zrobic taki quad to sprzedawał by sie jak ciepłe bułeczki :) Decyzja zapadła , szukam silnika z suzuki sv 650 . Gdyby cos ktoś słyszał to proszę o info :]

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”