SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
Nie chciałem nikogo obrazić... robiąc porównanie chyba muszę napisać wszystko... to nie jest quad sportowy i to nie jest ze kupisz Lucek cb500 i cieszysz się raptorem za 2/3 ceny .. tylko osiągi silnika są podobne Ale właściwości jezdne nie są identyczne
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Nie rozumiem takiego rozumowania... skad ci wychodza takie kwoty?? Raptor po swapie to baza(czyli jak masz swojego to koszt zerowy, a przy kupnie to koszt w jakim uda ci sie wyrwac czyli np 18 000zl) plus koszt swapu czyli jak to jest w wykonaniu Marcina ok7500zl... podliczajac wychodzi ci 25500zl... tak samo ma sie to w "taniej bazie" ,jak ty to nazywasz, lucky star... jezeli masz swojego, koszt zerowowy, jezeli kupujesz to np 8tys zl, plus koszt swapu (cb 4500zl lub er6 7500zl) czyli maszyna wychodzi w wersji cb 12500zl lub er6 15500zl , a to ze chcesz sobie zomontowac nerfbary, zlotego dida, tlumik akropovic, amory foxa czy inne wyposazenie dodatkowe to tylko i wylacznie twoje widzi mi sie.... kupujac raptora (golasa) rowniez mozesz podwoic jego wartosc wsadzajac do niego trilion roznych gadzetow i dodatkow i z wartosci 20tys mozesz dojsc do 40tys zl wiec nie rozumiem twojego toku myslenia... i tutaj Daniel ma racje w 100% ... mam wrazenie ze piszesz z nudow i naprawde nic konstruktywnego nie wnosisz... nie mam nic przeciwko ludziom ktorzy pytaja o najmniejsze d*** bo od tego jest forum zeby sie dowiedzieli i mogli pewne rzeczy zrobic samemu, ale twoje pytania i glupie wywody napeawde sa bez sensu... zastanow sie conajmniej dwa razy zanim napiszesz kolejnego postaONION123 pisze:Lucky star tania baza Ale właściwości jezdne nie są dobre ... raptor 700 droga baza Ale dobre właściwości jezdne Ale po doinwestowaniu wychodzi kwota 50 tyś a Lucek 23... ltr quad torowy Ale pozycja nie taka wygodna do dłuższych tras cena pomiędzy rapim a Łukaszem właśc nie wiem jak z właściwościami jedynymi
Chodziło o to że lucky to tania baza Ale o gorszych właściwościach jezdnych
- Ori_2
- Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
- Kontakt:
Czy gorsze to też mozna porozmawiać, jak masz serie w rapim i foxy w lucku i dobre opony to właściwości trakcji ma lepsze lucek ...............zależy ile kasy chcesz ładować
- Daniel z Przasnysz
- Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
- Imię: Daniel
... dodam tylko ale może kiedyś jak mi się znudzi to będę pisał czy to w wersji ze wstecznym czy bez. Kiedyś miałem Opla w benzynie z power na przód, teraz mam VW w tdi i z takim samym przełożeniem mocy na asfalt, mam też Toyotę 4x4 którą pije dużo ON w wersji pickup. A w pracy mojej mam nawet teki cudo które wypija 95l bezołowiowej na 100 i jest 6x6 - dodam że jadąc po asfalcie. A to że lubię Łomża export za 2.29 za 0.5l z biedry to i wypije Coronę lub Millera w butli 0.33 w cenie dwukrotnie wyższej. Jak kogoś stać to może wybrać a jak nie stać to nie wybiera. Można wziąć kredyt - jak dadzą. Można go spłacić lub nie. Takie życie. Bawmy się. Pozdro dla 1x1, 2x4, 4x4, 6x6 a nawet 8x8 bo i tacy jeżdżą między nami i calej reszty zmotoryzowanych lub nie.☺
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s
- Ori_2
- Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
- Kontakt:
No i dla tych co na gąsienicach zapitalają
- Daniel z Przasnysz
- Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
- Imię: Daniel
...amen ...bez urazy
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Jak pojechałem kupić Raptora którego mam obecnie i pojechałem na jazdę testową to sie załamałem miałem wrażenie że chinolem jadę , tak wyglądał jak go kupiłem
dzieliła go przepaść miedzy moim Lukiem i pomijam tu silnik ale własnie właściwości jezdne .... do czego zmierzam ano własnie do tego ze ja się założy dobry zawias ,usunie wszystkie luzy , poprawi pozycje za kierownica odpowiednio ustawi zbieżność, poszerzy itd.. to lucek prowadzi sie fantastycznie jedzie sie nim pewnie nie lata po drodze jazda to sama przyjemność , teraz Raptora tez mam juz doposażonego odpowiednio wiec właściwości jezdne są bardzo dobre . Jedyne co jest bardziej zauważalną przewaga raptora nad lukiem jeśli chodzi o prowadzenie to lepszy promień skrętu i większy prześwit pod quadem co jest udogodnieniem w terenie
Ps Tomek zapomniał dodać że silnik z Raptora jak jest dobry to za 5-6 tys sie sprzeda ja swój sprzedałem a sprzedałem tez osprzęt itd.. wiec de facto te części pokrywają koszt Swapu na ER-6 wiec co tu takiego strasznego ??? Ja wpierniczyłem sporo kasy w swojego ale ja prawie wszystko założyłem nowe ,duzo pozmieniałem i po dokładałem choć mogłem zostawić tak jak było a zmienić jedynie silnik ale Mam zajawkę na tym punkcie i lubie dołożyć coś od siebie wiec sie cena zrobiła spora ale nie musiała
dzieliła go przepaść miedzy moim Lukiem i pomijam tu silnik ale własnie właściwości jezdne .... do czego zmierzam ano własnie do tego ze ja się założy dobry zawias ,usunie wszystkie luzy , poprawi pozycje za kierownica odpowiednio ustawi zbieżność, poszerzy itd.. to lucek prowadzi sie fantastycznie jedzie sie nim pewnie nie lata po drodze jazda to sama przyjemność , teraz Raptora tez mam juz doposażonego odpowiednio wiec właściwości jezdne są bardzo dobre . Jedyne co jest bardziej zauważalną przewaga raptora nad lukiem jeśli chodzi o prowadzenie to lepszy promień skrętu i większy prześwit pod quadem co jest udogodnieniem w terenie
Ps Tomek zapomniał dodać że silnik z Raptora jak jest dobry to za 5-6 tys sie sprzeda ja swój sprzedałem a sprzedałem tez osprzęt itd.. wiec de facto te części pokrywają koszt Swapu na ER-6 wiec co tu takiego strasznego ??? Ja wpierniczyłem sporo kasy w swojego ale ja prawie wszystko założyłem nowe ,duzo pozmieniałem i po dokładałem choć mogłem zostawić tak jak było a zmienić jedynie silnik ale Mam zajawkę na tym punkcie i lubie dołożyć coś od siebie wiec sie cena zrobiła spora ale nie musiała
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
Instalacja i inne istotne rzeczy ogarnięte jak dobrze pójdzie to w sobotę pierwszy wypad w teren i testy
-
Soczewka z ringiem i Bixenonem oraz pakiet homologacyjny zamontowane Jutro FINISH