SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Brzuch
Quad:: Access SP 300
Imię: Paweł

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Brzuch » sob 03 gru, 2016

Marcin ja rozumiem że ty masz swój biznes i każdego chcesz przekonać do swojego pomysłu. Odpowiedź mi proszę na pytanie na jakim kluczyki jeździ ta Renia bo jeśli jest zablokowana to takie porównanie jest nic nie warte. Szczerze podziwiam ludzi którzy są gotowi wydać 21 tysi na Quad po swapie. Ja osobiście bym tego nie zrobił wolałbym kupić renie 500/570.Ja jeszcze się nie odważylem przejechać er6 bo jak na razie cb500 nie opanowałem. A cb500 do ltr,a naprawdę bardzo bardzo dużo brakuje. I już w naszym gronie sceptykow wiemy że mimo iż móc jest większa itd er6 nie będzie tak dobre jak ltr.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Im więcej błota tym większy fan :)

Awatar użytkownika
Gorgolesco
Quad:: Kawasaki LS 650
Imię: Michał

Post autor: Gorgolesco » ndz 04 gru, 2016

Brzuch pisze:Marcin ja rozumiem że ty masz swój biznes i każdego chcesz przekonać do swojego pomysłu. Odpowiedź mi proszę na pytanie na jakim kluczyki jeździ ta Renia bo jeśli jest zablokowana to takie porównanie jest nic nie warte. Szczerze podziwiam ludzi którzy są gotowi wydać 21 tysi na Quad po swapie. Ja osobiście bym tego nie zrobił wolałbym kupić renie 500/570.Ja jeszcze się nie odważylem przejechać er6 bo jak na razie cb500 nie opanowałem. A cb500 do ltr,a naprawdę bardzo bardzo dużo brakuje. I już w naszym gronie sceptykow wiemy że mimo iż móc jest większa itd er6 nie będzie tak dobre jak ltr.
RENATKA jeździ na kluczyku do pasa Twojej cnoty, a tak serio jest to nóweczka ale już w pełni odblokowania i korzysta ze 100% swojej mocy.
Porównanie jakie wczoraj nagraliśmy wspólnie z właścicielem Can Am'a jest wynikiem zakładu jaki zawarliśmy przed kupnem quada, ponieważ Mateusz (właściciel RENEGADE'a) był pewien że ER6 nie da mu rady i to on był prowodyrem tego zakładu a że zainteresowanie było i jest dość spore stąd wkrótce pojawi się filmik.
Same nagranie nie ma na celu pokazywania że ER6 jest mistrzem prostej (lub nie, zobaczycie na filmie) czy też przekonywać że LS z silnikiem od Kawasaki jest lepszy od Can Am'a RENEGADE bo to by była totalna bzdura.
JEST TO WYNIK ZAKŁADU I TYLE!
Sam gdybym był w stanie wyrzygać za quada grrrubo ponad 60 tyś. zł pewnie też bym sobie takiego sprawił (jako drugiego) bo jazda na takim sprzęcie to całkiem inna bajka, wspomaganie kierownicy, gazowe zawieszenie z FOX'a, 4x4, itd. sprawiają że tym się płynie a nie jedzie, chociaż mnie i tak bardziej rajcuje szybka i agresywna jazda w lekkim terenie, aczkolwiek raz na jakiś czas wyskoczyłbym na bagna żeby potopić się w błotku gdybym miały taką możliwość i fundusze na zakup i utrzymanie takiego sprzętu ;)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » ndz 04 gru, 2016

Renia podobno już jest odblokowana :) Pojmijcie w końcu jedną rzecz !!!! Ja nie zamierzam nikogo przekonywać że er6 lepsze od ltr każdy ma swoje potrzeby i inaczej sie na to zapatruje , po prostu do takiej jazdy jak ja jeżdżę i większość z was , żadna ośka nie dała mi takiej frajdy jak er6 pod względem przyspieszenia i osiągów, jeździłem chyba wszystkimi ośkami wiec po co to gadanie ja mam porównanie miałem serie raptora 700 nawet dwa spoko, mocy w terenie nie brakowało ale utrzymanie juz bolało i przy wyjeździe na ulice już brakowało mocy i przełożenia a ja wale dużo kilometrów w sezonie a takie Er6 sprawdza sie dobrze tu i tu ;) Wiec jak ktoś jest takim amatorem jak ja i chce jeździć tak jak ja , przecież widać na filmach gdzie jeździmy i jak, nie pyrkam se po lesie 50km/h ;) to er6 moim zdaniem jest lepszy i tańszy w eksploatacji i daje o wiele więcej radości bo silnik praktycznie bez obsługowy :) A dowodem na to są naśladowcy choćby takie osoby jak wy skoro to nie jest wystarczająco dobre i fajne to po kiego grzyba wkładacie sobie te same silniki do swoich quadów???? gość Któremu Paweł składa maszynę miał ltra a teraz nagle lucek er6 ? a no właśnie z tych samych powódek co ja i większość chłopaków wiec dajta se siana z tymi porównaniami

Teraz temat odpowiedniej bazy każda baza jest dobra pomijam tzw.chinole. Lucek to w sumie najtańsza baza z homologacją która sie nadaje i w miare łatwo tam upchnąć taki piec dla tego tak sie rozpowszechniła ale jak kogoś stać to może sobie zrobić taki swap na innej bazie ;) Na koniec dodam od siebie ze rynek quadowy jest na tyle obszerny że każdy znajdzie coś dla siebie nie musi isć w Swap ;) I tymi o to słowami kończę swoje wypowiedzi w tym temacie bo wałkowanie tego dalej nie ma najmniejszego sensu Pozdrawiam.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

ONION123
Quad:: Szukam
Imię: Posiadam

Post autor: ONION123 » ndz 04 gru, 2016

Haha

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » ndz 04 gru, 2016

Marcin ATV SWAP Garage pisze:Paweł składa maszynę miał ltra a teraz nagle lucek er6 ? a no właśnie z tych samych powódek co ja i większość chłopaków wiec dajta se siana z tymi porównaniami.
Tak jak mówisz Marcinie.
Ja nie uważam, że er6 to zły silnik. Wg mnie jest lepszy od CB500, LTR czy raptora pod wieloma względami. Uważam, że jest dużym sensem swapowanie jednego i drugiego silnika. Tutaj gratuluję doboru obu jednostek bo są po prosty dobre.
Ale widzę też, że nie jest on złotym środkiem do wszystkiego i dla każdego.
Wydadzą chłopaki kupę siana na swap, a potem nawet sami przed sobą nie przyznają się, że "coś nie gra".
"No bo wszyscy zachwalają, to ja też. No bo wydałem kupę siana, więc jest zaje*****..." :)
Dlaczego LS 650? Aby zastąpił LTR-a. A dlaczego nie LTR650? No bo właśnie nie widzę sensu w takim swapie. Ktoś inny widocznie widzi. Ja tylko wyraziłem swoje zdanie. Dałem jakieś argumenty. Jeśli ktoś jednak nadal chce LTR650 to dlaczego nie miałby takiego mieć.
Nie hejtuję tego pomysłu.
LS650 będzie tańszy niż LTR i pewnie bardziej niezawodny. Ale LTR650 z perspektywy 2-3 lat użytkowania będzie droższy niż LTR450. Plus oczywiście inne minusy związane ze swapem.
Róbcie co chcecie Panowie :) Swiat ATV będzie ciekawszy jak będzie więcej takich rzeczy i projektów.
Czasem wydaje mi się jestem tutaj jedną z nielicznych osób, które starają się być obiektywne. Dostrzegać plusy i minusy. Po co się kłócić jak można spokojnie porozmawiać?

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 05 gru, 2016

Do takich samych stwierdzeń dochodzą osoby które kupiły serie zaprojektowaną przez inżynierów :) a potem biją się w głowę czemu oni zrobili taki badziew że trzeba co chwile tłoka ,korbę i olej jak na s*****.czkę wymieniać ano po to by sie kręcił biznes , żeby części schodziły , dzisiejsza technologia pozwala na zrobienie lekkiego mocnego silnika który wytrzyma o wiele dużej niż to co jest na rynku :) ale nikt tego nie zrobi bo zamorduje kurę co znosi złote jaja . Może silniki z moto nie są tak lekkie jak z quadów sportowych bo zostały zaprojektowane do czego innego dlatego są duzo bardziej żywotne i tańsze w eksploatacji i jeśli ktoś jeździ dla własnej przyjemności i nie startuje w zawodach super cross czy jeszcze innych to dochodzi do takich samych wniosków . Uważam ze LTR z silnikiem er6 to fantastyczny pomysł Tak jak Access czy raptor czy jeszcze cos innego tylko oczywiście dla określonej grupy ludzi którzy jeżdżą amatorsko!!!! Twój kolega któremu robisz er6 w lucku jak zobaczy ltr 650 którą zrobię pewnie zaraz będzie myślał nad sprzedażą lucka i będzie chciał mieć taką :) A śmie tak twierdzić dla tego że ma skopiowanego accessa er6 łącznie z zawieszeniem które ja jako pierwszy upchnąłem do lucka wiec to tez mu sie spodoba ;) a ltr 450 z silnikiem er6 jeszcze nie widział bo nikt takiego jeszcze nie zrobił ;) ale to tylko kwestia czasu jak cb 500 i er6 ;) Ba nawet będzie chciał za tego lucka tyle za ile ja sprzedałem swojego czy inne er6 ;) a był śmiech i pukanie sie w głowę kto mi za to tyle da :) Dzisiejsze swapy które robię mało maja wspólnego z początkami poza samym zamysłem ;) wszedłem w to na 150% i to tylko początek tego co zamierzam zrobić ;) ale tutaj z wami się tym dzielił nie będę bo przecież ja materialista jestem nikomu za darmo rad nie udzielam ;) Ale dla tych co jednak myślą inaczej kontakt zawsze znajdą Pozdro nie spinajcie sie tak i Więcej kreatywności :)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pn 05 gru, 2016

Marcin ATV SWAP Garage pisze:Twój kolega któremu robisz er6 w lucku jak zobaczy ltr 650 którą zrobię pewnie zaraz będzie myślał nad sprzedażą lucka i będzie chciał mieć taką :) A śmie tak twierdzić dla tego że ma skopiowanego accessa er6 łącznie z zawieszeniem które ja jako pierwszy upchnąłem do lucka wiec to tez mu sie spodoba ;)
Dlaczego skopiowanego?
Zawieszenie Ohlins, które jest inne niż miałeś. Amorek z KTM-a ja jako pierwszy włożyłem do swojego quada i napisałem na forum i się ludzie na to rzucili ;)
Ja kupiłem swój amorek za niecałe 200 pln bo po tyle to chodziło. A dzisiaj ceny 400-500.

Awatar użytkownika
Brzuch

Post autor: Brzuch » pn 05 gru, 2016

Marcinie, a tak z czystej ciekawości ile prócz swojego Raptorow przerobileś? Bo albo nie zdążyłeś wrzucić filmu albo żadnego nie zrobiłeś w temacie który założyłeś do Yamahy też zainteresowania nie widzę. A z tego co widziałem na tych filmach troszkę sprzętu tam jeździ i nie są to same Lakusy.

Awatar użytkownika
Brzuch

Post autor: Brzuch » pn 05 gru, 2016

BTW. Czepiasz się Pawła o to że niby kopiuje sory ale nie jest to prawdą. W sobotę widziałem twoją konstrukcje i jest zupełnie inna.

Piston
Quad:: RaptorR1

Post autor: Piston » pn 05 gru, 2016

Wsadzic inny amorek do lucka kolejna filozofia kopiowania.
Jakis czas temu oglądalem lucka na sprzedaz koles twierdzil ze byl robiony w czestochowie u marcina?Mam pytanie bo to byl straszny bubel, zaspawany silnik na stale w ramie i jakies dziwne wybryki natury w tym quadzie. Czy w czestochowie robiono takie zlepy?

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”