SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
ONION123
Quad:: Szukam
Imię: Posiadam

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: ONION123 » sob 19 lis, 2016

Jeździł ktoś z Was trx 700 lub polaris outlaw z niezależną zawiecha tył?

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 19 lis, 2016

Tak oba maja nie zależny zawias tylny miałem okazje karnąć sie pare lat temu trx 700 za wiele powiedzieć nie moge bo było to kawałek asfaltem i w dodatku bardzo dawno ale na pewno jest bardziej komfortowy na wertepach ale jak sie to prowadzi w zakrętach jak idziesz bokiem to nie mam pojęcia .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Daniel z Przasnysz
Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
Imię: Daniel

Post autor: Daniel z Przasnysz » sob 19 lis, 2016

:D[/quote]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q[/youtube][/quote]

...Siema Panowie i Panie... W sierpniu sprzedałem mojego zielonego LS-500 :cry: . (pozdrawiam TRAUMA, mam nadzieję że dobrze się lata po wymianie ośki)
Lecz zrobiłem to zbyt szybko, wiec wczoraj odebrałem mojego DRUGIEGO Lucka od Marcina i chyba to jest najlepszą reklamą jego pracy :D
Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia typu wymiana opon, odklejenie tych odblaskowych pasów z przednich wahaczy i chyba ich pomalowanie. Prawdopodobnie też okleję czarną folią błotniki, na pewno podniosę i wymienię kierownicę na taką jaką miałem poprzednio. Trzeba przecież coś zrobić samemu.
Na pytanie typu: czemu tym razem nie ER6, dlaczego nie Rapi itp. Odpowiedź jest prosta - Dla mnie mocy z 500-ki wystarcza i po prostu mi się LS podoba.
Jeśli chodzi o zawieszenie to jak dla mnie oryginalne jest wystarczające ale tylko dlatego że ja jeżdżę po asfalcie i od czasu do czasu po leśnych drogach. Cięższe tereny i skoki nie dla mnie, po prostu kręgosłup mi nie wytrzyma. Jeśli ktoś się zastanawia czemu na asfalt nie kupię sobie dwóch kółek, odpowiem od razu: z quada mam większą radochę z jazdy :mrgreen:

...pozwolę sobie też dodać kilka słów do tej wymiany zdań z ostatnich stron tego tematu...
Wczoraj pierwszy raz widziałem na żywo Rapiego Marcina i powiem tylko że warto modyfikować, tuningować nie tylko Lucki. Jestem z natury pedantyczny i do tego żółto/czarnego monstrum nie miał bym się do czego przyczepić.
Natomiast każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie ale nie każdy musi się z nim zgadzać, moje jest takie, jeśli tylko moje zdrowie pozwoliło by mi na zapier****, skoki i inne wygłupy to dogadał bym się z Marcinem już wczoraj i kupił bym tego Rapiego. On zrobił by sobie następnego. Myślę że jedynym minusem były by ciche dni w domu jak żona by zobaczyła ile z konta zniknęło. Ale jeden dzień w dużym centrum handlowym na zakupach z kartą w ręku załatwił by ten "minus". Pozdro. :I love ACCESS:
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s

Awatar użytkownika
Michał-Łomża
Quad:: RENEGADE 1000R
Imię: Michał

Post autor: Michał-Łomża » sob 19 lis, 2016

Panowie, jest jakiś "patent" na te nasze seryjne przednie wahacze (dolne). Dzisiaj zaobserwowałem duży luz na tym sworzniu (góra dół) tak jakby miał zaraz wypaść i muszę coś z tym zrobić ;) Jest opcja zmiany samego sworznia czy nie ma co kombinować i trzeba brać oryginał.. a może ma ktoś z was odsprzedania używany w dobrym stanie ?

Marcin ATV SWAP Garage

Michał-Łomża pisze:Panowie, jest jakiś "patent" na te nasze seryjne przednie wahacze (dolne). Dzisiaj zaobserwowałem duży luz na tym sworzniu (góra dół) tak jakby miał zaraz wypaść i muszę coś z tym zrobić ;) Jest opcja zmiany samego sworznia czy nie ma co kombinować i trzeba brać oryginał.. a może ma ktoś z was odsprzedania używany w dobrym stanie ?
da rade wymienić same sworznie ;) tu masz link do tych sworzni ;)

http://archiwum.allegro.pl/oferta/lucky ... 81261.html

Awatar użytkownika
Michał-Łomża

Marcin ATV SWAP Garage pisze:
Michał-Łomża pisze:Panowie, jest jakiś "patent" na te nasze seryjne przednie wahacze (dolne). Dzisiaj zaobserwowałem duży luz na tym sworzniu (góra dół) tak jakby miał zaraz wypaść i muszę coś z tym zrobić ;) Jest opcja zmiany samego sworznia czy nie ma co kombinować i trzeba brać oryginał.. a może ma ktoś z was odsprzedania używany w dobrym stanie ?

Dzięki za szybki odzew !! Pozdro ;)

Marcin ATV SWAP Garage

Michał-Łomża pisze:
Marcin ATV SWAP Garage pisze:

Dzięki za szybki odzew !! Pozdro ;)
tylko to tak bez pierniczenia nie wchodzi trzeba użyć szlifierki kątowej Kolega Gorgolesco przerabiał ten temat moze maa jakieś foty

Awatar użytkownika
Michał-Łomża

Kojarzę, że mój brat kiedyś w BMW e46 komuś dawał do ogarnięcia także wahacz w którym niby nie wymieniało się sworznia i koleś brał jakoś 50 zł za wrzucenie sworznia ale sprawdzę jutro dokładnie w jakim stanie są jeszcze te pozostałe dwa mocowania od strony sztycy na wahaczu aby nie przekombinować z oszczędzaniem bo jak i tam są luzy to zmieni mój punkt widzenia ;)

bartek66981
Quad:: ls cb500 był, a będzie coś mocniejszego:)
Imię: Bartek

Post autor: bartek66981 » sob 19 lis, 2016

Marcin ATV SWAP Garage pisze:Coś się tego toru tak uparł jak ktoś robi swap to na pewno nie po to by ścigać sie po torze i skakać z przepaści. To chcąc zrobić swap trzeba byc skazanym na lucka bo ty nie widzisz sensu??? a może komuś sie lucek nie podoba tylko cos innego i ma w du.. twoja opinie??? , poza tym znowu głupoty gadasz bo lucek z silnikiem cb 500 nie jest wiele cięższy niż seria 300 cc a brałeś pod uwagę takie czynniki jak waga drivera?? jeden wazy 60 kg drugi 100 kg i co powiesz na to??? 40 kg a ty sie doszukujesz raptem moze 10-15 kg miedzy luckiem seria a cb 500 to z twojej teorii wynika ze ltr sie nie nadaje bo wazy 10 kg więcej niż ktm 525 ;) zmień se zawieszenie ustaw zbieżność jak należy to bedzię stabilny miałeś 20 km dołożyłeś jeszcze 40 i sie dziwisz ze stabilność stracił , moc powinna iść w parze z takimi rzeczami jak zawieszenie i hamulce to nie wiedziałeś ? ;) wszystkie lucki er6 jakie robiłem jeżdżą na ohlinsach i elkach skoro uważasz ze jest nie stabilny to jak wytłumaczysz latanie z prędkościami 160km/h widziałeś kiedyś żebym walczył z kierownicą i że nosi mnie po całej drodze ??? a na ośce 120 km/h uważasz nadal ze jest nie stabilny? myślę że dalszy dialog nie ma sensu. Życzę ci zeby było cie stać na takiego quada jak chcesz i remonty co rok albo i częściej swoje opinie sobie zachowaj dla siebie ;) Bo skoro to jest temat swap To nie będziemy tu pisać o seriach i o tym czy ty widzisz sens czy nie ;) i sie juz tak nie napinaj :)

apropo skakania wzmocniony wahacz i dobre zawieszenie i cos tam mozna sobie po podskakiwać ;)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XnpIUo_LBIw[/youtube]

ONION123
Quad:: Szukam
Imię: Posiadam

Post autor: ONION123 » ndz 20 lis, 2016

A co sądzicie o kanapach motocyklowych w samoróbkach. Motocykl ma siedzenie zakończone tak mniej więcej trochę pod bakiem a quad lub cross poprowadzone do góry 'bo zbiorniku' a na pewno ta różnica ma znaczenie i jakie to ma znaczenie? Nie wiem czy ktoś widział właśnie samoróbke horneta 600 i raptora i ona miała zbiornik+siedzenie horneta (wiem że zły wybór silnika) ale czy ta kanapa inaczej poprowadzona ma jakieś znaczenie? Jej zdjecia jeszcze niedawno były dostępne a teraz zniknęły...

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”