SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
Jeździł ktoś z Was trx 700 lub polaris outlaw z niezależną zawiecha tył?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Tak oba maja nie zależny zawias tylny miałem okazje karnąć sie pare lat temu trx 700 za wiele powiedzieć nie moge bo było to kawałek asfaltem i w dodatku bardzo dawno ale na pewno jest bardziej komfortowy na wertepach ale jak sie to prowadzi w zakrętach jak idziesz bokiem to nie mam pojęcia .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Daniel z Przasnysz
- Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
- Imię: Daniel
[/quote]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q[/youtube][/quote]
...Siema Panowie i Panie... W sierpniu sprzedałem mojego zielonego LS-500 . (pozdrawiam TRAUMA, mam nadzieję że dobrze się lata po wymianie ośki)
Lecz zrobiłem to zbyt szybko, wiec wczoraj odebrałem mojego DRUGIEGO Lucka od Marcina i chyba to jest najlepszą reklamą jego pracy
Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia typu wymiana opon, odklejenie tych odblaskowych pasów z przednich wahaczy i chyba ich pomalowanie. Prawdopodobnie też okleję czarną folią błotniki, na pewno podniosę i wymienię kierownicę na taką jaką miałem poprzednio. Trzeba przecież coś zrobić samemu.
Na pytanie typu: czemu tym razem nie ER6, dlaczego nie Rapi itp. Odpowiedź jest prosta - Dla mnie mocy z 500-ki wystarcza i po prostu mi się LS podoba.
Jeśli chodzi o zawieszenie to jak dla mnie oryginalne jest wystarczające ale tylko dlatego że ja jeżdżę po asfalcie i od czasu do czasu po leśnych drogach. Cięższe tereny i skoki nie dla mnie, po prostu kręgosłup mi nie wytrzyma. Jeśli ktoś się zastanawia czemu na asfalt nie kupię sobie dwóch kółek, odpowiem od razu: z quada mam większą radochę z jazdy
...pozwolę sobie też dodać kilka słów do tej wymiany zdań z ostatnich stron tego tematu...
Wczoraj pierwszy raz widziałem na żywo Rapiego Marcina i powiem tylko że warto modyfikować, tuningować nie tylko Lucki. Jestem z natury pedantyczny i do tego żółto/czarnego monstrum nie miał bym się do czego przyczepić.
Natomiast każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie ale nie każdy musi się z nim zgadzać, moje jest takie, jeśli tylko moje zdrowie pozwoliło by mi na zapier****, skoki i inne wygłupy to dogadał bym się z Marcinem już wczoraj i kupił bym tego Rapiego. On zrobił by sobie następnego. Myślę że jedynym minusem były by ciche dni w domu jak żona by zobaczyła ile z konta zniknęło. Ale jeden dzień w dużym centrum handlowym na zakupach z kartą w ręku załatwił by ten "minus". Pozdro.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q[/youtube][/quote]
...Siema Panowie i Panie... W sierpniu sprzedałem mojego zielonego LS-500 . (pozdrawiam TRAUMA, mam nadzieję że dobrze się lata po wymianie ośki)
Lecz zrobiłem to zbyt szybko, wiec wczoraj odebrałem mojego DRUGIEGO Lucka od Marcina i chyba to jest najlepszą reklamą jego pracy
Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia typu wymiana opon, odklejenie tych odblaskowych pasów z przednich wahaczy i chyba ich pomalowanie. Prawdopodobnie też okleję czarną folią błotniki, na pewno podniosę i wymienię kierownicę na taką jaką miałem poprzednio. Trzeba przecież coś zrobić samemu.
Na pytanie typu: czemu tym razem nie ER6, dlaczego nie Rapi itp. Odpowiedź jest prosta - Dla mnie mocy z 500-ki wystarcza i po prostu mi się LS podoba.
Jeśli chodzi o zawieszenie to jak dla mnie oryginalne jest wystarczające ale tylko dlatego że ja jeżdżę po asfalcie i od czasu do czasu po leśnych drogach. Cięższe tereny i skoki nie dla mnie, po prostu kręgosłup mi nie wytrzyma. Jeśli ktoś się zastanawia czemu na asfalt nie kupię sobie dwóch kółek, odpowiem od razu: z quada mam większą radochę z jazdy
...pozwolę sobie też dodać kilka słów do tej wymiany zdań z ostatnich stron tego tematu...
Wczoraj pierwszy raz widziałem na żywo Rapiego Marcina i powiem tylko że warto modyfikować, tuningować nie tylko Lucki. Jestem z natury pedantyczny i do tego żółto/czarnego monstrum nie miał bym się do czego przyczepić.
Natomiast każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie ale nie każdy musi się z nim zgadzać, moje jest takie, jeśli tylko moje zdrowie pozwoliło by mi na zapier****, skoki i inne wygłupy to dogadał bym się z Marcinem już wczoraj i kupił bym tego Rapiego. On zrobił by sobie następnego. Myślę że jedynym minusem były by ciche dni w domu jak żona by zobaczyła ile z konta zniknęło. Ale jeden dzień w dużym centrum handlowym na zakupach z kartą w ręku załatwił by ten "minus". Pozdro.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s
- Michał-Łomża
- Quad:: RENEGADE 1000R
- Imię: Michał
Panowie, jest jakiś "patent" na te nasze seryjne przednie wahacze (dolne). Dzisiaj zaobserwowałem duży luz na tym sworzniu (góra dół) tak jakby miał zaraz wypaść i muszę coś z tym zrobić Jest opcja zmiany samego sworznia czy nie ma co kombinować i trzeba brać oryginał.. a może ma ktoś z was odsprzedania używany w dobrym stanie ?
-
da rade wymienić same sworznie tu masz link do tych sworzniMichał-Łomża pisze:Panowie, jest jakiś "patent" na te nasze seryjne przednie wahacze (dolne). Dzisiaj zaobserwowałem duży luz na tym sworzniu (góra dół) tak jakby miał zaraz wypaść i muszę coś z tym zrobić Jest opcja zmiany samego sworznia czy nie ma co kombinować i trzeba brać oryginał.. a może ma ktoś z was odsprzedania używany w dobrym stanie ?
http://archiwum.allegro.pl/oferta/lucky ... 81261.html
- Michał-Łomża
Marcin ATV SWAP Garage pisze:da rade wymienić same sworznie tu masz link do tych sworzniMichał-Łomża pisze:Panowie, jest jakiś "patent" na te nasze seryjne przednie wahacze (dolne). Dzisiaj zaobserwowałem duży luz na tym sworzniu (góra dół) tak jakby miał zaraz wypaść i muszę coś z tym zrobić Jest opcja zmiany samego sworznia czy nie ma co kombinować i trzeba brać oryginał.. a może ma ktoś z was odsprzedania używany w dobrym stanie ?
Dzięki za szybki odzew !! Pozdro
-
tylko to tak bez pierniczenia nie wchodzi trzeba użyć szlifierki kątowej Kolega Gorgolesco przerabiał ten temat moze maa jakieś fotyMichał-Łomża pisze:Marcin ATV SWAP Garage pisze:da rade wymienić same sworznie tu masz link do tych sworzniMichał-Łomża pisze:Panowie, jest jakiś "patent" na te nasze seryjne przednie wahacze (dolne). Dzisiaj zaobserwowałem duży luz na tym sworzniu (góra dół) tak jakby miał zaraz wypaść i muszę coś z tym zrobić Jest opcja zmiany samego sworznia czy nie ma co kombinować i trzeba brać oryginał.. a może ma ktoś z was odsprzedania używany w dobrym stanie ?
Dzięki za szybki odzew !! Pozdro
- Michał-Łomża
Kojarzę, że mój brat kiedyś w BMW e46 komuś dawał do ogarnięcia także wahacz w którym niby nie wymieniało się sworznia i koleś brał jakoś 50 zł za wrzucenie sworznia ale sprawdzę jutro dokładnie w jakim stanie są jeszcze te pozostałe dwa mocowania od strony sztycy na wahaczu aby nie przekombinować z oszczędzaniem bo jak i tam są luzy to zmieni mój punkt widzenia
-
- Quad:: ls cb500 był, a będzie coś mocniejszego:)
- Imię: Bartek
Marcin ATV SWAP Garage pisze:Coś się tego toru tak uparł jak ktoś robi swap to na pewno nie po to by ścigać sie po torze i skakać z przepaści. To chcąc zrobić swap trzeba byc skazanym na lucka bo ty nie widzisz sensu??? a może komuś sie lucek nie podoba tylko cos innego i ma w du.. twoja opinie??? , poza tym znowu głupoty gadasz bo lucek z silnikiem cb 500 nie jest wiele cięższy niż seria 300 cc a brałeś pod uwagę takie czynniki jak waga drivera?? jeden wazy 60 kg drugi 100 kg i co powiesz na to??? 40 kg a ty sie doszukujesz raptem moze 10-15 kg miedzy luckiem seria a cb 500 to z twojej teorii wynika ze ltr sie nie nadaje bo wazy 10 kg więcej niż ktm 525 zmień se zawieszenie ustaw zbieżność jak należy to bedzię stabilny miałeś 20 km dołożyłeś jeszcze 40 i sie dziwisz ze stabilność stracił , moc powinna iść w parze z takimi rzeczami jak zawieszenie i hamulce to nie wiedziałeś ? wszystkie lucki er6 jakie robiłem jeżdżą na ohlinsach i elkach skoro uważasz ze jest nie stabilny to jak wytłumaczysz latanie z prędkościami 160km/h widziałeś kiedyś żebym walczył z kierownicą i że nosi mnie po całej drodze ??? a na ośce 120 km/h uważasz nadal ze jest nie stabilny? myślę że dalszy dialog nie ma sensu. Życzę ci zeby było cie stać na takiego quada jak chcesz i remonty co rok albo i częściej swoje opinie sobie zachowaj dla siebie Bo skoro to jest temat swap To nie będziemy tu pisać o seriach i o tym czy ty widzisz sens czy nie i sie juz tak nie napinaj
apropo skakania wzmocniony wahacz i dobre zawieszenie i cos tam mozna sobie po podskakiwać
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XnpIUo_LBIw[/youtube]
A co sądzicie o kanapach motocyklowych w samoróbkach. Motocykl ma siedzenie zakończone tak mniej więcej trochę pod bakiem a quad lub cross poprowadzone do góry 'bo zbiorniku' a na pewno ta różnica ma znaczenie i jakie to ma znaczenie? Nie wiem czy ktoś widział właśnie samoróbke horneta 600 i raptora i ona miała zbiornik+siedzenie horneta (wiem że zły wybór silnika) ale czy ta kanapa inaczej poprowadzona ma jakieś znaczenie? Jej zdjecia jeszcze niedawno były dostępne a teraz zniknęły...