SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: gateway » śr 13 lip, 2016

Te kolektory od CB500 mają swoje lata już. Rurki są już bardzo cienkie. Szczególnie blisko cylindra. Można kupić kolektor od CBF1000F/CBR1000F dual. Jest on nierdzewny. Jest trochę roboty aby go zamontować, ale jest tani, nierdzewny i ogólnie fajny. Koszt to około 100 pln za podwójny kolektor.
http://allegro.pl/kolektor-wydechowy-wydech-honda-cbr-1000-f-dual-i5758229221.html

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 13 lip, 2016

tu akurat kolektor był zdrowy ale on kończy sie pod prawa nogą a zaś Piotr przywiózł mi do zamontowania wydech Rombo z kawałkiem oryginalnego kolektora fajnie to pod pasowało też z nierdzewki lecz ten kawałek akurat miał cieniutką ściankę i ten dodatkowy uchwyt akurat w tym miejscu przy drganiach powoduje jakies napreżenia i wyrywa ucho obejma bedzie najlepsza a moze wystarczyło by gdyby był przyspawany ale wieksza powierzchnią wtedy by go też nie wyrywało . Pojeździj i zobaczysz jak to się bedzie zachowywało.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Syki
Quad:: Lucyfer 500
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: Syki » czw 14 lip, 2016

Wczoraj dałem się namówić na dwugodzinne szaleństwo po okolicznych lasach i żwirowniach z kolegą na crossie. Efektem było lekkie przybrudzenie Lucyfera i taki ból pleców, że dzisiaj skończyłem u lekarza... Po prostu się poddałem. Domyślam się, że głównym powodem jest twarde zawieszenie lucka. Kolega śmigał KTM-em 250 SX-F i chciałem mu dorównać... :) Udało się ale kilka razy zaliczyłem twarde lądowanie. Coraz częściej zaglądam na aukcje z amorami gazowymi...

Tak przy okazji - tłumik nie pęka, a nie miał wczoraj łatwo :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
gateway

Post autor: gateway » czw 14 lip, 2016

Ładny sprzęt. Kiedy wpadamy na żwirownię do Górnej Grupy?

Yapper

Post autor: Yapper » czw 14 lip, 2016

Ktoś z kolegów zastaniawia się swapem na er6 i zamierza sprzedać Lucka na najbliższą jesień/zimę?

Awatar użytkownika
gateway

szukasz lucky stara cb500?

Awatar użytkownika
Syki
Kontakt:

Mieszkam praktycznie na tej żwirowni. Widzę ją z praktycznie każdego okna swojego domu :) W razie czego zawsze zapraszam. Myjka, grill, basen - wszystko na miejscu. W przyszłości dojdzie jeszcze możliwość polatania po okolicy (i nie mam tu na myśli skoków, tylko loty paralotnią z napędem, o czym kiedyś wspominał Marcin).

Awatar użytkownika
gateway

W sobotę ma być ładna pogoda. I na pewno będziemy jeździć. Mamy taki plan:
Nowe-Górna Grupa-Grudziądz-Kwidzyn-(może Malbork)-Tczew-(część do Gdańska, część do Nowego) Ruszamy koło 12-14

Awatar użytkownika
Syki
Kontakt:

gateway pisze:W sobotę ma być ładna pogoda. I na pewno będziemy jeździć. Mamy taki plan:
Nowe-Górna Grupa-Grudziądz-Kwidzyn-(może Malbork)-Tczew-(część do Gdańska, część do Nowego) Ruszamy koło 12-14
Niezła wyprawa ale niestety tym razem nie dam rady. Raz, że po wczorajszych wygłupach jestem mocno połamany (do tego na prochach), a dwa to w sobotę muszę na tydzień wylecieć (żonce także się coś należy...:) ).

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9Naan3M5kPI[/youtube]

Po powrocie z pewnością będę Was nakręcał na powtórkę. Muszę się też przejechać jakimś Lucyferem z gazową zawiechą. Wcześniej dosiadałem tylko bestii Marcina, ale to był płaski teren i nie miałem okazji poczuć wszystkich walorów tego zawieszenia.

Awatar użytkownika
Syki
Kontakt:

Post autor: Syki » pt 15 lip, 2016

Czy tylny amor od KTM-a 350 LC4 będzie pasował? Wiem, że jego długość to 415 mm i nie wiem czy się czymś różni od 620. Da radę go upchnąć?

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”