SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 13 maja, 2016

tu Quad Seban 79 z Zabrza

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kLxapQfGDyc[/youtube]

A tu Ostatni element ale i najważniejszy w moim układzie hamulcowym ;) Zaciski Nisin dwu tłoczkowe z yamaha Raptor raptor 700 /yfz 450 pomysł podsunął mi znajomy bo akurat miał mozliwość przymiarki takich zacisków do lucka ;) Nosiłem sie z zamiarem zmiany zacisków juz od bardzo dawna ale kupować w ciemno coś co mogło po przymiarce nie pasować było bez sensu , właściwie to mozna powiedzieć że te pasują jak by były z tego quada ;)

Wystarczy przymierzyć wytrasować nowe otwory tak by klocek brał całą powierzchnią ,nagwintować i odciąć zbędny nadmiar ze starymi dziurami ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hamulce petarda :) dwoma palcami wystarczy nacisnąć klamkę i gumy grają ;) Na razie zjeżdżę te klocki kóure dostałem z zaciskami bo jest ich jeszcze dobra połowa ,przy zmianie na następne pomaluje sobie zaciski na złoty kolor będą ładnie grały z reszta złotych dodatków i oczywiscie z tylnym zaciskiem brembo ;)
Ostatnio zmieniony sob 14 maja, 2016 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » pt 13 maja, 2016

Fajny mix :D
Marcin ruszyło coś do przodu w moim temacie?
Projekt szerszeń znów wspiął się na wyższy poziom ;)

Marcin ATV SWAP Garage

Zibi83 pisze:Fajny mix :D

Marcin ruszyło coś do przodu w moim temacie?

Projekt szerszeń znów wspiął się na wyższy poziom ;)
Czekam na graty podobno w tym tygodniu maja być Radek dał kaskę na plastik i malowanie ;) tak ze nic nie bój przyjdzie paczka to będe dzwonił.

A tu jeszcze Radka lucyfer w którym zamontowałem nowy zawias przód z Can -am DS 450 tył jest z Ktm Lc 4 pojechał z nami na jeden wyjazd i stwierdził że bez gazówek nie ma sensu :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Radek_90
Quad:: Triton LS 500 Turbo:D
Imię: Radek

Post autor: Radek_90 » pt 13 maja, 2016

Bo taka była prawda że ledwo dawałem radę ruszać rękami na drugi dzień nie mówiąc o reszcie ciała. Z wami wypady to nie przelewki ale naprwade było fajnie:D Musimy kiedyś taki wypad powtórzyć:D

Akimitsu
Quad:: Eagle Lyda 250
Imię: Dominik

Post autor: Akimitsu » pt 13 maja, 2016

Witam mam Pytanie czy ten quad jest zrobiony przez Pana Marcina?
http://olx.pl/oferta/access-lucky-star-swap-honda-cb500-CID767-IDfyZGz.html#ef4a8f892e
Bo brata zaraziłem quadami i szuka coś dla siebie.Chce kupić suzuki ltz , ale próbuje mu do głowy wbić Lucyfera XD

Marcin ATV SWAP Garage

Akimitsu pisze:Witam mam Pytanie czy ten quad jest zrobiony przez Pana Marcina?
http://olx.pl/oferta/access-lucky-star- ... ef4a8f892e
Bo brata zaraziłem quadami i szuka coś dla siebie.Chce kupić suzuki ltz , ale próbuje mu do głowy wbić Lucyfera XD
Nie to nie ode mnie cena
atrakcyjna ale gaźniki do poprawki na pewno przy takim kącie to chyba nawet pod stroma górke nie podjedzie bo zacznie prychać o jeździe na osce zapomnij mimo wszystko cena dobra kilka modyfikacji i bedzie cacy ;)

Akimitsu
Quad:: Eagle Lyda 250
Imię: Dominik

Post autor: Akimitsu » pt 13 maja, 2016

Ok dzięki za szybką odpowiedź
Czyli ten będzie pewniejszy?
http://olx.pl/oferta/access-lucky-star-swap-honda-cb500-CID5-IDfwja3.html#ef4a8f892e

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 14 maja, 2016

Nie koniecznie to quad z począdków mojej produkcji wtedy były montowane filtry stożkowe które w teren sie nie nadają wiec nie ma pewnosci jak był uzytkowany quad po 2 latach pałowania jeszcze na stożkach nie daj Boże w kurzu może sie okazać że silnik ledwo dyszy bo pierścienie sie skończyły . Najlepiej by było zmierzyć kompresję.

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » sob 14 maja, 2016

Radek_90 pisze:Bo taka była prawda że ledwo dawałem radę ruszać rękami na drugi dzień nie mówiąc o reszcie ciała. Z wami wypady to nie przelewki ale naprwade było fajnie:D Musimy kiedyś taki wypad powtórzyć:D
Moją pierwszą modyfikacją w quadzie była właśnie wymiana amortyzatorów po tym jak sie przejechałem LTZką od kumpla. Żałuję tylko że nie kupiłem od razu czegoś lepszego. A jak sprawuje się przód, bo też się kiedyś nad nimi zastanawialem.
No mnie wypad do Marcina też porobił :D Tylko że mnie to najbardziej uda i kolana bolały, bo mam z nimi problemy i jazda na stojąco to dla mnie masakracja.

Awatar użytkownika
Ori_2
Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
Kontakt:

Post autor: Ori_2 » sob 14 maja, 2016

zaje....cie się bawicie, a ja ......"ZBIERAM NA MODA" Marcina :myśli: , a tak przy okazji, słyszał ktoś o czymś takim .....moduł zapłonowy procoma który powodował jazdę quada w tył....?

http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... 52&t=65294

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”