SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Brzuch
Quad:: Access SP 300
Imię: Paweł

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Brzuch » śr 11 maja, 2016

Wydaje mi się że "gloryfikacja" Marcina na tym forum jest zbyt przesadna. Na pewno jest pionierem w tej dziedzinie i ma spore doświadczenie(największe w Polsce, może i na świecie), ale pewnie i on mi przyzna rację, że nie jest jedyną osobą w tym kraju który potrafi zrobić znakomitą maszynę. Jestem pełen podziwu dla jego pracy i zaangażowania pomimo, że nie mam takiego sprzętu ( będę chciał go zrobić sam , bo niestety na Marcina usługi mnie nie stać), ale to nie znaczy że jest jedyną osobą w Polsce która potrafi coś takiego zrobić.
Im więcej błota tym większy fan :)

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » śr 11 maja, 2016

Wg mnie Marcina nie ma się co czepiać, i robi dobrą robotę w tej cenie.
Jego projekt jest coraz lepszy i na dzień dzisiejszy nie ma za bardzo się do czego przyczepić. Rozmawiałem ostatnio z Marcinem na ten temat i na prawdę widać dopracowanie wielu elementów. Jest duża zmiana w porównaniu di początków. Ale nie ma się co dziwić, bo takie są realia, że jak się coś robi, to jest coraz lepiej :)
A zawsze można wszystko zrobić lepiej, ale wtedy kolejka byłaby do września... ale 2017. Trzeba trzymać się sprawdzonych rozwiązań.
Pozdro

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » śr 11 maja, 2016

Nigdzie nie pisałem ,że Marcin jest jedyna osobą, która potrafi zrobić taki swap. Ale ja tam wolę sprawdzone rozwiązania, miałem ls 500 od Marcina miałem okazję przebadać całą konstrukcję, usłyszałem opinie od znajomych i przypadkowych ludzi i naprawdę żadna siła mnie nie przekona by szukać kogoś innego do swapa. Już planuję swap 650 i tylko Swap Garage wchodzi w gre ;). I nie jest to żadne podlizywanie sie czy inne cuda, po prostu doceniam to ,że człowiek wywiązuje się ze swoich obietnic dotyczących swpu w 100%, a ponad to często daje od siebie coś więcej. Innaczej nie wyrobiłby sobie takiej marki...

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » śr 11 maja, 2016

Ja go nie robiłem ;) panowie kto powiedział kiedy kolwiek że Swap to niewiarygodnie trudnego?? nie dla kogoś kto ma zaplecze warsztatowe zna się na mechanice i elektryce na tyle ile potrzeba a reszta to juz wyobraźnia ,kreatywność, i czas sporo czasu ;) oraz fantazja jeśli chodzi o wyglad zewnętrzny a co do swapów to ja też bym robił sam nawet jak by mi ktoś zaproponował że mi zrobi wiec ktos kto sie czuje na siłach niech robi sam nigdy tego nie negowałem , znam już wiecej osób które robi sobie er6 w lucku na własna rękę tyle ze kazdy sobie wdraża swoje rozwiazania i ciezko tu dyskutować czy lepsze czy gorsze zasada jest prosta ma poprawnie działać a czy ktos zrobił tak czy inaczej to mało ważne jednym sie bedzie podobało tak a drugim inaczej więc nie wchodzmy na te tematy .. co nie zmienia faktu że wzorują sie na mnie co mnie tak na prawdę powinno cieszyć widocznie sie podoba ;) a to pozytywnie nakręca do dalszego działania ;)
Ostatnio zmieniony sob 14 maja, 2016 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Brzuch
Quad:: Access SP 300
Imię: Paweł

Post autor: Brzuch » śr 11 maja, 2016

Żeby nie było niejasności ja nikogo nie atakuje. Ale stwierdzenia typu "Jakiś wynalazek" nie widząc maszyny są lekceważące dla gościa który tak naprawdę mógł to zrobić ze szwajcarską precyzją. Podziwiam prace Marcina i wielki szacun dla niego gdyż jest pionierem.
Im więcej błota tym większy fan :)

Awatar użytkownika
młody85
Quad:: Access SP 300 na koksie
Imię: Rafał

Post autor: młody85 » czw 12 maja, 2016

Panowie a ja w sprawie uszczelki, która sie znajduję pod tłoczkiem ori tylnego hamulca gdzie idzie taką kupić bo u mnie jest d*** z takimi sklepami. Jakiś zamiennik z czegoś ktoś wkładał?
ATV Enduro Knurów -> https://www.youtube.com/channel/UCfLC9F5lwH-1rRt-PICaTYg

Facebook - ATV Enduro Knurów

Awatar użytkownika
Daniel z Przasnysz
Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
Imię: Daniel

Post autor: Daniel z Przasnysz » czw 12 maja, 2016

...a pisałem żebyś uważał na uszczelki. No chyba że okazały się sparciałe jak je wyjąłeś. W jakim stanie masz tłoczek?
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s

Awatar użytkownika
młody85
Quad:: Access SP 300 na koksie
Imię: Rafał

Post autor: młody85 » czw 12 maja, 2016

Uważałem i to bardzo już była "uszkodzona" taki język wystawał na zew. Wygląda że trzyma szczelność, ale wolałbym wymienić na nową. Trzeba będzie szukać po marketach itp.

Tak tłoczke wygląda po 9 miesiącach w kartonie ze złomem :)

Obrazek
ATV Enduro Knurów -> https://www.youtube.com/channel/UCfLC9F5lwH-1rRt-PICaTYg

Facebook - ATV Enduro Knurów

Awatar użytkownika
Dragon011
Quad:: Lucky Star 650
Imię: Szymon

Post autor: Dragon011 » czw 12 maja, 2016

Jako , że "wpadłem" z moją kobietą muszę niestety pomyśleć o sprzedaży lucyfera. (Potomek wygrywa z pasją)Narazie mi nie śpieszno gdyż zostało , aż 7 miesięcy :P . Narazie tylko dla forumowiczów , ewentualnie za kilka miesięcy wrzuce na olx. Jako , że to tak naprawdę to 1 er6 na sprzedaż ze stajni Marcina ciężko wycenić chciałbym 20tys. Myślę , że uczciwa oferta zaoszczędzić da się ok.4tys. Ewentualne oferty wysyłajcie na pw. Oczywiście wszystko sprawne. Teraz czekam tylko na nowe wachacze przednie od atv.

Dla przypomnienia to ten gad.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FisGiyAugBM[/youtube]

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 13 maja, 2016

Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”