człowieku żyję na tym świcie ponad 43 lata, więc nie traktuj mnie jak g****, piszę ci co możesz zrobić bo robię w branży, nie chcesz słuchać to twoja sprawa, jesteś zbyt pewny siebie, powodzenia życzę i tyle.660760239 pisze:Wyjaśnisz mi jaka jest różnica czy ja oddam to po 2 mies czy po 12 jeżeli gwarancję posiadam na 24
i w tych dwóch latach mogę ods.... ......... a silnik padł po 7 mies?
SWAP Lucky Star
- Ori_2
- Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
- Kontakt:
Re: SWAP Lucky Star
Jeszcze raz sorki zr tu pisze ale ten temat tez jest chyba troszkę związany z cb 500, a mianowicie kupiłem pompę hamulcową od cb 500 (przednią) do bashana 250 i quad nie hamuje próbowałem tradycyjnego odpowietrzania zacisków i pompy ale nie pomogło klamka nie stawia żadnego oporu dodam ze gdy do wylotu pompy przyłożę palec i pompuje to czuje ciśnienie i przez odpowietrzniki leci sam płyn a ze zbiorniczka na kierownicy nic nie ubywa
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Bo to nie takie chop siup odpowietrzyć pompę motocyklowa nie jest to tak samo jak w samochodzie . Nastepna sprawa to to ze pompa od cb nie jest dobrym rozwiazaniem w quadzie gdyż, ponieważ cb 500 posiada tylko jeden zacisk na przednim kole a w quadzie masz 2 zaciski i o wiele dłuższe przewody i nawet jak bys umiał to odpowietrzyć i zrobił to to i to bedzie kicha bo klamka bedzie miękka jakby był nadal zapowietrzony pompa ma za mała wydajność jak juz chcesz montować pompę z moto do quada to polecam z motocykla w którym na przednim kole sa 2 zaciski wtedy jest ona wstanie ogarnać też sprawę hamowania w quadzie . A co do samego odpowietrzania to najpierw trzeba odpowietrzc pompę dopiero resztę i najlepiej na przewodzie za pompą zacisnac morsa tak by po nacisnieciu klamki płyn z oporem ale przeciskał sie w stronę kół ale nie cofał sie z powrotem wtedy masz tzw .. zawór zwrotny i powoli usuwasz powietrze z układu inaczej nie dasz radyAkimitsu pisze:Jeszcze raz sorki zr tu pisze ale ten temat tez jest chyba troszkę związany z cb 500, a mianowicie kupiłem pompę hamulcową od cb 500 (przednią) do bashana 250 i quad nie hamuje próbowałem tradycyjnego odpowietrzania zacisków i pompy ale nie pomogło klamka nie stawia żadnego oporu dodam ze gdy do wylotu pompy przyłożę palec i pompuje to czuje ciśnienie i przez odpowietrzniki leci sam płyn a ze zbiorniczka na kierownicy nic nie ubywa
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
no i cacy Transformer jestDaniel z Przasnysz pisze:Pamiętacie zdjęcie felg które jakiś czas temu Marcin wrzucił na forum?
Teraz chciałem tylko pokazać jak wyglądają ubrane w szosówki na mojej maszynie.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Dokładnie. Kolega walczy półtora roku. W tym czasie rok quad stał w serwisie, bo to nie było części, bo to on nie chciał odebrać pojazdu nie do końca zrobionego, bo to gdzieś wrzucił filmik jak jeździł po błocie a importer go odnalazł i wyparł się, że gwarancję mu za to zabiera. Trzeba myśleć i w takich sytuacjach chować wszystko do czego mogą się przyczepić.Ori_2 pisze:człowieku żyję na tym świcie ponad 43 lata, więc nie traktuj mnie jak g****, piszę ci co możesz zrobić bo robię w branży, nie chcesz słuchać to twoja sprawa, jesteś zbyt pewny siebie, powodzenia życzę i tyle.660760239 pisze:Wyjaśnisz mi jaka jest różnica czy ja oddam to po 2 mies czy po 12 jeżeli gwarancję posiadam na 24
Różnica jest o tyle o ile, że kolega ma kasę i nie denerwuje się, że nie ma na czym jeździć, wziął papugę i to papuga wszystko załatwia.
Importer w ramach "ugody" zaproponował przedłużenie gwarancji ale kolega się nie zgodził. Chce odstąpić od umowy ponieważ sprzedany towar jest z nią niezgodny, większość swojego życia przestał w serwisie, utrata wartości itd. Walczy ale na razie bez skutku.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- 660760239
- Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
- Imię: Damian
Ori_2 pisze:człowieku żyję na tym świcie ponad 43 lata, więc nie traktuj mnie jak g****, piszę ci co możesz zrobić bo robię w branży, nie chcesz słuchać to twoja sprawa, jesteś zbyt pewny siebie, powodzenia życzę i tyle.660760239 pisze:Wyjaśnisz mi jaka jest różnica czy ja oddam to po 2 mies czy po 12 jeżeli gwarancję posiadam na 24
A w którym momencie traktuje cie ,,jak gowaniarza"?
Może nie koniecznie oceniaj kogoś zaraz ze jest naiwny kto mądrzejszy itp bo nikt o to nie pytał
- 660760239
Wiem ze będzie ciężko i będzie trzeba próbować na różne sposoby i napewno to trochę potrwa bo znając nasz sąd to terminy rozpraw są chore.oolsztyniak pisze:Dokładnie. Kolega walczy półtora roku. W tym czasie rok quad stał w serwisie, bo to nie było części, bo to on nie chciał odebrać pojazdu nie do końca zrobionego, bo to gdzieś wrzucił filmik jak jeździł po błocie a importer go odnalazł i wyparł się, że gwarancję mu za to zabiera. Trzeba myśleć i w takich sytuacjach chować wszystko do czego mogą się przyczepić.Ori_2 pisze:człowieku żyję na tym świcie ponad 43 lata, więc nie traktuj mnie jak g****, piszę ci co możesz zrobić bo robię w branży, nie chcesz słuchać to twoja sprawa, jesteś zbyt pewny siebie, powodzenia życzę i tyle.660760239 pisze:Wyjaśnisz mi jaka jest różnica czy ja oddam to po 2 mies czy po 12 jeżeli gwarancję posiadam na 24
Różnica jest o tyle o ile, że kolega ma kasę i nie denerwuje się, że nie ma na czym jeździć, wziął papugę i to papuga wszystko załatwia.
Importer w ramach "ugody" zaproponował przedłużenie gwarancji ale kolega się nie zgodził. Chce odstąpić od umowy ponieważ sprzedany towar jest z nią niezgodny, większość swojego życia przestał w serwisie, utrata wartości itd. Walczy ale na razie bez skutku.
Będę chciał doprowadzić sprawę do końca bo ktoś
wreszcie musi im oddać sprzęt żeby może coś zmienili w swojej polityce serwisowania itp
A jeśli chodzi o szukanie jakiś błędów w homologacji czy innych dokumentach to myślę że nie ma sensu bo te dokumenty były sprawdzane przez prawników aby były zatwierdzone i raczej w nich błędów nie powinno być a przynajmniej ja prosty człowiek raczej tego nie wychwyce
Damian pracuje w serwisie i salonie samochodowym i uwierz mi ze silniki padały po pół roku użytkowania ok 15 tys km samochodów nowych byli tacy co chcieli oddać ale nic z tego samochody były naprawione w ramach gwarancji 24 mies bo właśnie po to masz gwarancję a później do widzenia ciężko ci to będzie zwrócić na pewno po takim czasie jak by to był pojazd używany ale nie po takim czasie . Powodzenia
- 660760239
dzesi89r pisze:Damian pracuje w serwisie i salonie samochodowym i uwierz mi ze silniki padały po pół roku użytkowania ok 15 tys km samochodów nowych byli tacy co chcieli oddać ale nic z tego samochody były naprawione w ramach gwarancji 24 mies bo właśnie po to masz gwarancję a później do widzenia ciężko ci to będzie zwrócić na pewno po takim czasie jak by to był pojazd używany ale nie po takim czasie . Powodzenia
I tak nie mam już nic do stracenia papiery juz poszły i sprawa została założona wiec pozostaje tylko liczyć na szczęście ze się uda a jeśli nie to znaczy ze to jest chyba faktycznie dziki kraj bo jeśli są przepisy i nie można dzięki nim nic zrobić no to sorry.....
A wiecie noze czy ta pompka od cb 500 da rade na sam tył?Bo tam jest tylko jedna tarcza tyle ze pptrzebuje przewodu 2m