SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Ori_2
Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
Kontakt:

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Ori_2 » czw 31 mar, 2016

660760239 pisze:Wyjaśnisz mi jaka jest różnica czy ja oddam to po 2 mies czy po 12 jeżeli gwarancję posiadam na 24
i w tych dwóch latach mogę ods.... ......... a silnik padł po 7 mies?
człowieku żyję na tym świcie ponad 43 lata, więc nie traktuj mnie jak g****, piszę ci co możesz zrobić bo robię w branży, nie chcesz słuchać to twoja sprawa, jesteś zbyt pewny siebie, powodzenia życzę i tyle.

Akimitsu
Quad:: Eagle Lyda 250
Imię: Dominik

Post autor: Akimitsu » czw 31 mar, 2016

Jeszcze raz sorki zr tu pisze ale ten temat tez jest chyba troszkę związany z cb 500, a mianowicie kupiłem pompę hamulcową od cb 500 (przednią) do bashana 250 i quad nie hamuje próbowałem tradycyjnego odpowietrzania zacisków i pompy ale nie pomogło klamka nie stawia żadnego oporu dodam ze gdy do wylotu pompy przyłożę palec i pompuje to czuje ciśnienie i przez odpowietrzniki leci sam płyn a ze zbiorniczka na kierownicy nic nie ubywa

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 01 kwie, 2016

Akimitsu pisze:Jeszcze raz sorki zr tu pisze ale ten temat tez jest chyba troszkę związany z cb 500, a mianowicie kupiłem pompę hamulcową od cb 500 (przednią) do bashana 250 i quad nie hamuje próbowałem tradycyjnego odpowietrzania zacisków i pompy ale nie pomogło klamka nie stawia żadnego oporu dodam ze gdy do wylotu pompy przyłożę palec i pompuje to czuje ciśnienie i przez odpowietrzniki leci sam płyn a ze zbiorniczka na kierownicy nic nie ubywa
Bo to nie takie chop siup odpowietrzyć pompę motocyklowa nie jest to tak samo jak w samochodzie . Nastepna sprawa to to ze pompa od cb nie jest dobrym rozwiazaniem w quadzie gdyż, ponieważ cb 500 posiada tylko jeden zacisk na przednim kole a w quadzie masz 2 zaciski i o wiele dłuższe przewody i nawet jak bys umiał to odpowietrzyć i zrobił to to i to bedzie kicha bo klamka bedzie miękka jakby był nadal zapowietrzony pompa ma za mała wydajność jak juz chcesz montować pompę z moto do quada to polecam z motocykla w którym na przednim kole sa 2 zaciski wtedy jest ona wstanie ogarnać też sprawę hamowania w quadzie . A co do samego odpowietrzania to najpierw trzeba odpowietrzc pompę dopiero resztę i najlepiej na przewodzie za pompą zacisnac morsa tak by po nacisnieciu klamki płyn z oporem ale przeciskał sie w stronę kół ale nie cofał sie z powrotem wtedy masz tzw .. zawór zwrotny i powoli usuwasz powietrze z układu inaczej nie dasz rady ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 01 kwie, 2016

Daniel z Przasnysz pisze:Pamiętacie zdjęcie felg które jakiś czas temu Marcin wrzucił na forum?
Teraz chciałem tylko pokazać jak wyglądają ubrane w szosówki na mojej maszynie.
no i cacy Transformer jest :D
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » pt 01 kwie, 2016

Ori_2 pisze:
660760239 pisze:Wyjaśnisz mi jaka jest różnica czy ja oddam to po 2 mies czy po 12 jeżeli gwarancję posiadam na 24
człowieku żyję na tym świcie ponad 43 lata, więc nie traktuj mnie jak g****, piszę ci co możesz zrobić bo robię w branży, nie chcesz słuchać to twoja sprawa, jesteś zbyt pewny siebie, powodzenia życzę i tyle.
Dokładnie. Kolega walczy półtora roku. W tym czasie rok quad stał w serwisie, bo to nie było części, bo to on nie chciał odebrać pojazdu nie do końca zrobionego, bo to gdzieś wrzucił filmik jak jeździł po błocie a importer go odnalazł i wyparł się, że gwarancję mu za to zabiera. Trzeba myśleć i w takich sytuacjach chować wszystko do czego mogą się przyczepić.

Różnica jest o tyle o ile, że kolega ma kasę i nie denerwuje się, że nie ma na czym jeździć, wziął papugę i to papuga wszystko załatwia.

Importer w ramach "ugody" zaproponował przedłużenie gwarancji ale kolega się nie zgodził. Chce odstąpić od umowy ponieważ sprzedany towar jest z nią niezgodny, większość swojego życia przestał w serwisie, utrata wartości itd. Walczy ale na razie bez skutku.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
660760239
Quad:: Can am 1000 XMR kawasaki kfx 450 cf moto 500 long
Imię: Damian

Post autor: 660760239 » pt 01 kwie, 2016

Ori_2 pisze:

A w którym momencie traktuje cie ,,jak gowaniarza"?
Może nie koniecznie oceniaj kogoś zaraz ze jest naiwny kto mądrzejszy itp bo nikt o to nie pytał

Awatar użytkownika
660760239

oolsztyniak pisze:
Ori_2 pisze:
Dokładnie. Kolega walczy półtora roku. W tym czasie rok quad stał w serwisie, bo to nie było części, bo to on nie chciał odebrać pojazdu nie do końca zrobionego, bo to gdzieś wrzucił filmik jak jeździł po błocie a importer go odnalazł i wyparł się, że gwarancję mu za to zabiera. Trzeba myśleć i w takich sytuacjach chować wszystko do czego mogą się przyczepić.

Różnica jest o tyle o ile, że kolega ma kasę i nie denerwuje się, że nie ma na czym jeździć, wziął papugę i to papuga wszystko załatwia.

Importer w ramach "ugody" zaproponował przedłużenie gwarancji ale kolega się nie zgodził. Chce odstąpić od umowy ponieważ sprzedany towar jest z nią niezgodny, większość swojego życia przestał w serwisie, utrata wartości itd. Walczy ale na razie bez skutku.
Wiem ze będzie ciężko i będzie trzeba próbować na różne sposoby i napewno to trochę potrwa bo znając nasz sąd to terminy rozpraw są chore.
Będę chciał doprowadzić sprawę do końca bo ktoś
wreszcie musi im oddać sprzęt żeby może coś zmienili w swojej polityce serwisowania itp

A jeśli chodzi o szukanie jakiś błędów w homologacji czy innych dokumentach to myślę że nie ma sensu bo te dokumenty były sprawdzane przez prawników aby były zatwierdzone i raczej w nich błędów nie powinno być a przynajmniej ja prosty człowiek raczej tego nie wychwyce

dzesi89r
Quad:: LS 500
Imię: Mateusz

Post autor: dzesi89r » pt 01 kwie, 2016

Damian pracuje w serwisie i salonie samochodowym i uwierz mi ze silniki padały po pół roku użytkowania ok 15 tys km samochodów nowych byli tacy co chcieli oddać ale nic z tego samochody były naprawione w ramach gwarancji 24 mies bo właśnie po to masz gwarancję a później do widzenia ciężko ci to będzie zwrócić na pewno po takim czasie jak by to był pojazd używany ale nie po takim czasie . Powodzenia

Awatar użytkownika
660760239

dzesi89r pisze:Damian pracuje w serwisie i salonie samochodowym i uwierz mi ze silniki padały po pół roku użytkowania ok 15 tys km samochodów nowych byli tacy co chcieli oddać ale nic z tego samochody były naprawione w ramach gwarancji 24 mies bo właśnie po to masz gwarancję a później do widzenia ciężko ci to będzie zwrócić na pewno po takim czasie jak by to był pojazd używany ale nie po takim czasie . Powodzenia

I tak nie mam już nic do stracenia papiery juz poszły i sprawa została założona wiec pozostaje tylko liczyć na szczęście ze się uda a jeśli nie to znaczy ze to jest chyba faktycznie dziki kraj bo jeśli są przepisy i nie można dzięki nim nic zrobić no to sorry.....

Akimitsu
Quad:: Eagle Lyda 250
Imię: Dominik

Post autor: Akimitsu » pt 01 kwie, 2016

A wiecie noze czy ta pompka od cb 500 da rade na sam tył?Bo tam jest tylko jedna tarcza tyle ze pptrzebuje przewodu 2m

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”