SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
karwat84
Quad:: lucky star 500
Imię: Tomek

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: karwat84 » pt 22 sty, 2016

Daniel z Przasnysz pisze:Idąc za Waszą radą kupię takie co mają własne szpilki. Moja waga to 100 kg. plus to co na sobie, wiec wolę to co sprawdzone.
Jeśli chodzi i kolor to chyba mój będzie tym rzadziej spotykanym. Marcin kiedyś mówił że będzie to trzeci w tym kolorze LS-500. Chyba że od tego czasu jeszcze jakiegoś przerobił.
no to nie będziesz sam bo mam ten sam kolor i też mi się zbliża termin na nowe serce :oklaski:

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 22 sty, 2016

mnie też czeka wymiana opon lada dzień i to wszystkie 4 :( ja opony kupuje u siebie przynajmniej nie mam problemu z wymiana jak by było cos nie tak nie muszę sie pierniczyć potem z wysyłkami a już bywały przypadki że jedna opona od drugiej różniła sie wysokoscią albo jedna była bardziej zaokrąglona a druga kwadratowa przy jednakowej jednostce ciśnienia a przez takie dysproporcie nierówno sie zużywają dla tego wolę kupować na miejscu cena podobna .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
krzychsolt
Quad:: Lucyfer LS 500
Imię: Krzysiek

Post autor: krzychsolt » pt 22 sty, 2016

Marcin ATV SWAP Garage pisze:mnie też czeka wymiana opon lada dzień i to wszystkie 4 :( ja opony kupuje u siebie przynajmniej nie mam problemu z wymiana jak by było cos nie tak nie muszę sie pierniczyć potem z wysyłkami a już bywały przypadki że jedna opona od drugiej różniła sie wysokoscią albo jedna była bardziej zaokrąglona a druga kwadratowa przy jednakowej jednostce ciśnienia a przez takie dysproporcie nierówno sie zużywają dla tego wolę kupować na miejscu cena podobna .

Jeżeli jest taka możliwość to czemu nie, też lubie kupić na miejscu i mieć od razu ale niestety w większości przypadków zostaje tylko internet.
A tak nawiasem to szybko Ci się zużyły, chyba coś koło pół roku jak się nie mylę?

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 22 sty, 2016

dokładnie wychodzi na to że zużywam 2 komplety rocznie co poradzić na asfalcie kostka dostaje w du..p.ę a ja latem to samochodu mało używam ;)

panowie jak był by ktos zainteresowany to przerabiam amorki zwykłe na gazowe koszt śmieszny ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb

Post autor: Tomek_LS500cb » pt 22 sty, 2016

Hehe zawsze jakas alternatywa :) Marcin juz niedlugo przesle ci kilka fotek z przerobienia ramy... moze ci sie kiedys przydadza... jak narazie quadzik w czesciach... piec wyciagniety i czeka na nowe uszczelki... rama, wahacze i felgi czekaja na piaskowanie... lekkie przerobki i malowanko... jak bedzie skonczony podesle fotki

;)

Awatar użytkownika
Zibi83
Quad:: Access CB500
Imię: Zbyszek

Post autor: Zibi83 » pt 22 sty, 2016

Marcin ATV SWAP Garage pisze:dokładnie wychodzi na to że zużywam 2 komplety rocznie co poradzić na asfalcie kostka dostaje w du..p.ę a ja latem to samochodu mało używam ;)

panowie jak był by ktos zainteresowany to przerabiam amorki zwykłe na gazowe koszt śmieszny ;)

Obrazek
Hahahaha na pewno dają jeszcze parę koni :D

A tak z ciekawości poskładałeś ojcu lucka?

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » pt 22 sty, 2016

Tomek_LS500cb pisze:Hehe zawsze jakas alternatywa :) Marcin juz niedlugo przesle ci kilka fotek z przerobienia ramy... moze ci sie kiedys przydadza... jak narazie quadzik w czesciach... piec wyciagniety i czeka na nowe uszczelki... rama, wahacze i felgi czekaja na piaskowanie... lekkie przerobki i malowanko... jak bedzie skonczony podesle fotki

;)
A co się działo, że aż taki serwis quada? Olej ciekł z silnika? I jakie przeróbki ramy masz na myśli? Poprawiają stabilność, albo komfort?

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb

Post autor: Tomek_LS500cb » sob 23 sty, 2016

Uszczelnienie silnika to przy okazji... pocilo mi sie pod miska troche... takze przy okazji konserwowania i malowania ramy , zostal wytargany na zewnatrz i przejdzie gruntowny serwis... razem z wymiana uszczelek... patent z rama narazie pozostanie tajemnica :) nic on nie wniesie do komfortu czy tez wlasciwosci jezdnych a jedynie do czynnosci obslugowych... ale narazie dopuki nie jest to jeszcze zrobione bede siedzial cicho ...

;)

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 23 sty, 2016

gateway pisze:
Tomek_LS500cb pisze:Hehe zawsze jakas alternatywa :) Marcin juz niedlugo przesle ci kilka fotek z przerobienia ramy... moze ci sie kiedys przydadza... jak narazie quadzik w czesciach... piec wyciagniety i czeka na nowe uszczelki... rama, wahacze i felgi czekaja na piaskowanie... lekkie przerobki i malowanko... jak bedzie skonczony podesle fotki

;)
A co się działo, że aż taki serwis quada? Olej ciekł z silnika? I jakie przeróbki ramy masz na myśli? Poprawiają stabilność, albo komfort?

Tak jak powiedział Tomek nie ma to wpływu na Komfort jazdę i nic tym podobne po prostu chłopak lubi dłubać i chce sobie coś tam zmienić po swojemu ;)

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 23 sty, 2016

Zibi83 pisze:
Marcin ATV SWAP Garage pisze:dokładnie wychodzi na to że zużywam 2 komplety rocznie co poradzić na asfalcie kostka dostaje w du..p.ę a ja latem to samochodu mało używam ;)

Obrazek
Hahahaha na pewno dają jeszcze parę koni :D

A tak z ciekawości poskładałeś ojcu lucka?
Ostatnio sie mnie Starszy pyta kiedy mu tego quada złoże odpowiedziałem że jak sie dwie niedziele palmowe do kupy zejdą :D hehe nie mam czasu na razie może na wiosnę ;)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”